Dünyadan Futbol Aubameyang'a yıllık 50 milyon euro...

Aubameyang'a yıllık 50 milyon euro...

16.05.2017 - 17:09 | Son Güncellenme:

Borussia Dortmund'un Gabonlu yıldızı Pierre Aubameyang için Çin'den astronomik bir teklif geldi. Fabio Cannavaro'nun teknik direktörlüğünü yaptığı Tianjin Quanjian'in oyuncuya yıllık 50 milyon euro teklif ettiği savunuldu.

Aubameyanga yıllık 50 milyon euro...

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Tianjin'in Dortmund'a önerdiği bonservisin ise 80 milyon euro olduğu belirtildi. 2020'ye kadar geçerli sözleşme niyeti olduğu belirtildi. Uzakdoğu ülkesinden bir başka ekip Shanghai SIPG'in ocak ayında oyuncuyla ilgilendiği, yıllık 40 milyon euroluk bir bedeli gözden çıkardığı duyurulmuştu.

En çok kazanan Tevez

Bir çok dünya yıldızını son dönemde ülkeye getiren Çin, son olarak Boca Juniors'tan Carlos Tevez'i getirmişti. Shanghai Shenhua'nın 11 milyon euro bonservis ödediği oyuncu, yıllık 40 milyon euro ile dünyanın en çok kazanan futbolcusu konumunda.

Messi-Ronaldo 20'lerde

Aubameyang transferinin gerçekleşmesi durumunda Gabonlu forvet bir rekoru kıracak. Real Madridli Cristiano Ronaldo yıllık 21 milyon euro kazanıyor. Barcelonalı Lionel Messi'nin ise yıllık maaşı 22 milyon euro. Bu iki oyuncu diğer gelirleriyle birlikte yıllık 40 milyonluk bir kazanç elde ediyorlar.

Yazarlar