Fenerbahçe Av tüfeği bulundu

Av tüfeği bulundu

06.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Polis ve jandarmanın dün yaptığı geniş araştırma sonrası yol kenarından yaklaşık 100 metre ilerideki dere yatağında bir av tüfeğine rastlandı. Silah hemen Kriminal Şube’de incelemeye alındı.

Av tüfeği bulundu

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsün silahlı saldırıya uğradığı bölgede inceleme yapan polis ekipleri, dere yatağında bir av tüfeği buldu. Sabah saatlerinden itibaren olayın yaşandığı bölgede çalışmalarını sürdüren polis ekiplerine daha sonra jandarma da dahil oldu.

Haberin Devamı

Yol kenarındaki bir ağacın dallarında da av tüfeğine ait saçma izi tespit eden ekipler, buraya yaklaşık 100 metre uzaklıktaki dere yatağında yaptıkları aramalarda bir adet av tüfeğine rastladı. Polis ekipleri, söz konusu av tüfeğini, olayda kullanılan silah olup olmadığını belirlemek için Kriminal Şube Müdürlüğü’ne götürdü.

Terör yanıtı

Vali Abdil Celil Öz, olayın terör bağlantısı olup olmadığı yönündeki sorulara ise “Şu andaki bulgularla bunu söylemek doğru olmaz. Tüm ihtimalleri de gözden uzak tutmamak gerekiyor. Bütün yönleriyle değerlendiriyoruz. Kısa zamanda bir sonuca ulaşacağız” diye konuştu.

Davutoğlu bilgi aldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yönelik silahlı saldırı hakkında İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’dan bilgi aldı. Davutoğlu, Bakan Kılıç ile AK Parti Genel Merkezi’nde Fenerbahçe otobüsüne yönelik saldırıyla ilgili görüştü. Bursa’da bulunan Sebahattin Öztürk de konuya ilişkin telefonla Başbakan Davutoğlu’na bilgi verdi. Daha sonra Ankara’ya gelen Öztürk, AK Parti Genel Merkezi’ne geçti ve Başbakan Davutoğlu ile bir kez daha görüştü.

Haberin Devamı

‘Büyük kahramanlık’

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Çaykur Rizespor Rizespor maçının ardından Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan otobüs şoförü Ufuk Kıran’ın uyandırıldığını bildirdi.

Vali Öz, Kıran’ı tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde ziyaret etti. Ziyaretin ardından Başhekim Prof. Dr. Tevfik Özlü ile gazetecilere açıklama yapan Öz, şoförün büyük bir cesaret ve kahramanlık gösterdiğini vurguladı, “Olayın görüntülerini izledikten sonra saldırının ardından aracı sağa çekmesi, büyük kahramanlık ve cesaret gösterdiğini görüyoruz. O yönden bakıldığında gerçekten büyük bir sıkıntının önüne geçildiği görülüyor. Şoför arkadaşımızın sağlık durumu iyi, konuşulanlara cevap verebiliyor. İnşallah kısa zamanda normal servise de alınır” dedi.

‘Failler bulunacaktır’

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyla ilgili suç delillerinin önemli bir kısmının ellerinde olduğunu ancak failin henüz yakalanmadığını bildirdi. “Gerçekten sonuçları itibarıyla çok olumsuz olabilecek bir saldırı, olabilecek en az ama önemli bir hasarla atlatılmıştır” diyen Bakan Öztürk, “Şu an itibarıyla elimizdeki verilere göre bir av fişeğinin boş kovanı ve yaklaşık 100-150 metre uzaklıkta dere içerisinde bulunmuş olan el yapımı olduğu değerlendirilen seri numarası olmayan bir tüfek elimizde var. Bu kişi veya kişilerin, henüz kaç kişi olduklarını kesin olarak bilmiyoruz, bulundukları yeri de aşağı yukarı arkadaşlarımız tespit etmişlerdir.
Biz en kısa zamanda failin bulunacağına inanıyoruz” dedi.

Ankara’dan özel ekip

Saldırının yapıldığı bölgedeki araştırmalar için Ankara’dan özel ekip geldi. Vali Öz, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gelen ekiplerin de incelemeye katıldıklarını belirtti. Öte yandan, güvenlik güçleri, bölgedeki çalışmalarını 2 eğitimli köpek eşliğinde sürdürdü.

Haberin Devamı

İki gözaltı

Karşılaşma sabahı olayla ilgili twitter hesabından paylaşımda bulunan 25 yaşındaki M.D. ile kullandığı fotoğrafta resmi bulunan 22 yaşındaki arkadaşı K.K. gözaltına alındı. Araklı ilçesinde ikamet eden M.D. twitter hesabından Fenerbahçe aleyhinde paylaşımda bulundu, “Fenerbahçelileri Trabzon havaalanına, yol güzergahına bekliyoruz. Biz nöbetteyiz. Havaalanına giremeyeceksiniz. Burası Trabzon” ifadelerini kullandı. Bu paylaşım sonrasında profil fotoğrafındaki arkadaşı K.K. ile birlikte gözaltına alınan M.D. sorgulamasının ardından serbest bırakıldı. K.K. de akşam saatlerinde bırakıldı.