Dünyadan Futbol Avai'de Alex dönemi resmen başladı! İşte ilk sözleri

Avai'de Alex dönemi resmen başladı! İşte ilk sözleri

08.12.2022 - 00:02 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin efsane futbolcuları arasında yer alan Alex de Souza, Ülkesi Brezilya'da yeni bir teknik direktörlük serüvenine resmen başladı. Brezilyalı efsane kendisi için düzenlenen basın toplantısında konuştu. İşte detaylar...

Avaide Alex dönemi resmen başladı İşte ilk sözleri

Türkiye'de Fenerbahçe formasıyla efsane haline gelen ve son iki yıldır Sao Paulo B Takımı antrenörü olan Alex de Souza, ülkesi Brezilya'da Avai ile anlaşmaya varmıştı. Alex kendisi için düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Haberin Devamı

PRO LİSANSLARINI ALDI

Alex de Souza, antrenörlük kariyerine Sao Paulo B takımını çalıştırarak başladı. Takımla 8 maça çıkan Alex, yalnızca 1 maçı kaybetti. CBF Academy'den Pro A ve Pro B lisanlarını alan Brezilyalı yıldız, Universidade Futebol'da yönetim kursu aldı.

GÖREVİNDEN AYRILDI

Son olarak Sao Paulo U20 Takımı'nda görev yapan Alex de Souza, görevinden ayrıldı. Görevinden ayrılmasının ardından bir açıklama yapan Brezilyalı teknik adam, "Bana bu fırsatı verdiği için Sao Paulo'ya çok minnettarım. Başkana, yönetim kuruluna, çalışanlara, günden güne sistemi anlamama çok yardımcı olan futbolculara teşekkür etmek istiyorum. Taraftarlara beni iyi bir şekilde karşıladıkları için şükran doluyum. Gerçekten sonsuza dek taşıyacağım bir şükran duygusu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İlk teknik direktörlük deneyimini yaşayan Alex, Sao Paulo U20 Takımı'nın başına geçen yıl nisan ayında geçmişti. Takımın başında 88 maçta görev yapan Alex de Souza, 51 galibiyet, 18 beraberlik ve 19 mağlubiyet yaşadı.

JESUS'UN TEKLİFİNİ REDDETMİŞTİ

Portekiz'den Record gazetesi Jesus'un Alex de Souza'ya yardımcılık teklif ettiğini fakat Alex'in bu teklifi reddettiğini iddia etmişti.

Sau Paulo'nun altyapı takımını çalıştıran ve takımdan ayrılamayacağını söyleyen Alex, Jorge Jesus'un Fenerbahçe'nin başına geçmesine sevindiğini ifade etmişti.

ANLAŞMA DUYURULMUŞTU

Brezilya ekiplerinden Avai, Fenerbahçe'nin efsaneleri arasında yer alan ve son olarak Sao Paulo U20 Takımı'nda görev yapan Alex de Souza ile anlaşmaya vardığını Kasım ayında duyurmuştu. Alex, 2023 sezonu için Avai ile anlaşma sağlamıştı.

İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Avai, Alex için basın toplantısı düzenlerken kulüp Başkanı Julio Cesar Heerd, "İş kalitesine ve mükemmellik arayışına çok odaklandık. Ve bunu aklımızda tutarak Alex de Souza'yı seçtik" sözlerini dile getirdi.

İLK KEZ ANLATTI

Takım ile nasıl anlaşmaya vardıkları konusunda ilk kez konuşan Alex, "Antrenörlük lisanslarım ile uğraşıyordum ve o sırada başkan beni aradı. Florianópolis'e gelip Avaí'deki bu kadar havalı bir projenin başında olmak, çok büyük bir sevinç." dedi.

Haberin Devamı