Milli Takım Avcı: "O iki maçı kazanırsak..."

Avcı: "O iki maçı kazanırsak..."

05.02.2013 - 18:05 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 2014 Dünya Kupası finallerine katılma umutlarının tükenmediğini belirtti.

Avcı: O iki maçı kazanırsak...

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 2014 Dünya Kupası finallerine katılma umutlarının tükenmediğini belirterek, "Mart ayındaki Andorra ve Macaristan maçlarını kazanırsak sıralama değişir" dedi.

Çek Cumhuriyeti ile yarın Manisa'da oynanacak hazırlık karşılaşması öncesi milli futbolcu Caner Erkin'le birlikte müsabakanın oynanacağı 19 Mayıs Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Abdullah Avcı, "Amacımız 2014'te Rio'da olmak" diyerek, "Son Avrupa ve dünya şampiyonalarına da iyi başlamadık. Ama daha sonraki karşılaşmalarda iyi bir ivme yakaladık. Şimdi kalan maçlarımızda aynı eforu göstereceğiz. Mart ayındaki maçları alırsak sıralama tamamen değişir" şeklinde konuştu.

Özel maçların, ülkelerin FIFA sıralamasında yerini etkilediğini hatırlatan Avcı, Çek Cumhuriyeti randevusuna bu nedenle de önem verdiklerini belirterek, "Rakibimiz grubumuzdaki Macaristan, Romanya tipinde bir takım. Bizim için iyi bir hazırlık olacak. Manisa'da iyi oyun ve sonuç bizi mutlu edecek" ifadesini kullandı.

Abdullah Avcı, kaleci Volkan Demirel'in son haftalardaki formsuzluğuna ilişkin bir soruyu şu yanıtı verdi. "Her oyuncunun inişli çıkışlı zamanları olur. Son antrenmanın ardından değerlendireceğiz. Elimizde Onur da var. Sinan Bolat sakatlıktan çıktı. Durumu çok iyi. O gün formda olan çıkar oynar. Sorun yaşamayız."

Gurbetçi futbolcu Serdar Sararer'in dünkü basın toplantısında Almanca konuştuğunun hatırlatılması üzerine Avcı, "Bu durum başka ülkelerde de var. Milli takımdaki tek bir oyuncudan söz ediliyor. 15 aydır bizimle beraber. Türkçesini her geçen gün ilerletiyor. Bundan sonraki basın toplantılarında Türkçe konuşacaktır. Kendisine her türlü yardımı sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

Avcı, üç büyük takımdaki futbolcuların form durumlarıyla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi: "23 kişilik kadromuzdaki oyuncuların 20'si ligde ortalama 20 maç oynayıp ayrıca Avrupa kupalarında da mücadele ediyor. Onların uluslararası maç oynayıp gelmeleri bizi memnun edecektir. Bugüne kadar oynadığımız 13 karşılaşmada bir iskelet kadro oluşturmaya çalıştık. Bu süreç de aynı oyuncular üzerinden gidiyor. Bu arada performansı iyi olan gençleri de kadroya monte ediyoruz. Mart ayına da bu iskelete yakın oyuncu grubuyla devam edeceğiz. Ayrıca bütün milli takımlara hakim olduğumuz için, ileriye dönük olarak aramıza gelecek oyuncular var, onları da değerlendirmeye çalışacağız."

Milli futbolcu Caner Erkin ise Manisa'da yetiştiğini ve Manisaspor'da çok güzel anıları olduğunu belirterek, "Tekrar Manisa'da olmak çok güzel. Hocam forma verirse, Manisa seyircisi karşısına çıkmak beni ayrıca mutlu edecek. Çek Cumhuriyeti maçı bizim için iyi bir hazırlık olacak" dedi.

Bu arada Abdullah Avcı ve Caner Erkin, basın toplantısı öncesi Lalelik Mahallesi'nde bulunan Zihinsel Yetersiz Çocukları Koruma Vakfı (ZİÇEV) binasında çocukları ziyaret etti. Vakıf Başkanı Hüseyin Okumuş'tan çalışmalarla ilgili bilgi alan Avcı ve Erkin, çocukları forma armağan ettiler. Abdullah Avcı, Caner Erkin ve TFF İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar, daha sonra Belediye Başkanı Cengiz Ergün ardından da Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret edip, iki yöneticiye de milli takım forması armağan ettiler.

Haberin Devamı

-”(A) Milli Takım bir arınma yeri”-

(A) Milli Takım’ın futbolcular için ”bir arınma yeri” olduğunu belirten Avcı, ”Milli takımımızı oluşturan oyuncuların takımlarının aldığı sonuçlar kötü oldu ama milli takımda daha farklı bir ortamdayız. Onların bütün sorunlarını paylaşıp, çözebiliyoruz. Yarın oynayacakları karşılaşmada iyi oyun ve iyi sonuçtan sonra kulüplerine farklı bir psikolojiyle gideceklerdir” diye konuştu.

Avcı, Volkan Demirel’in yarın oynayıp oynamayacağını sorulması üzerine, ”Milli Takım’da oynayıp oynamamak sorun olmamalı. Her oyuncunun fiziksel ve zihinsel durumunu değerlendiriyoruz” dedi.

-Caner Erkin’in açıklamaları-

Milli futbolcu Caner Erkin de Manisa’ya geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek, şöyle konuştu: ”Burada çok güzel günlerim geçti. Yarın oynayacağımız maçı, hazırlık maçı olarak değil Mart’ta yapacağımız maçların ciddi bir provası olarak görüyorum. Yarın en iyi şekilde oynayarak galip gelmemiz lazım.” -Vali ve belediye başkanı ziyareti- Öte yandan, (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktör Abdullah Avcı, milli takım oyuncusu Caner Erkin ile birlikte Vali Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret etti.

Avcı, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Makbule Ölçen Özel Eğitim Kurumları Manisa Şubesi’ni de ziyaret ederek, çocuklara milli takım forması hediye etti.

Yazarlar