Fenerbahçe Avni Aker'de ilk 11'ler belli oldu

Avni Aker'de ilk 11'ler belli oldu

10.03.2014 - 11:43 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de 24. haftanın kapanış maçında lider Fenerbahçe, Trabzonspor'a konuk oluyor. Saat 20.00'de başlayacak dev maç öncesi ilk 11'ler belli oldu. Fenerbahçe'de Trabzon kafilesinde yer alan Egemen'in 18 kişilik kadroda yok. Bu oyuncunun yerine Kadlec ilk 11'de görev yapacak. Avni Aker Stadı'nda 20:00'da başlayacak maçı Bülent Yıldırım yönetecek. Zorlu derbiyi Skorer.com'dan görüntülü olarak izleyebilirsiniz.

Avni Akerde ilk 11ler belli oldu

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe bu akşam Hüseyin Avni Aker Stadı’nda karşılaşacak.

Haberin Devamı

Egemen kadroda yok

Fenerbahçe'de Trabzon'a götürülen Egemen Korkmaz'ın 18 kişilik kadroda yer almadı. Bu oyuncunun yerine Kadlec ilk 11'de görev yapacak. Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, ilk 11'de Mustafa Akbaş'a şans vererek sürpriz bir karara imza attı.

İşte ilk 11'ler:

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan Gönül, Bekir, Kadlec, Caner, Mehmet Topal, Emre, Kuyt, Alper, Sow, Emenike.
TRABZONSPOR: Onur, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Mustafa Akbaş, Colman, Yusuf, Bourceanu, Özer, Olcan, Henrique

Herkes dev maça kilitlendi!.. Tıklayın, siz de soru ve görüşlerinizi yazın, canlı yayında okuyalım...

Saat 20.00’da oynanacak olan Trabzonspor - Fenerbahçe mücadelesinde Bülent Yıldırım düdük çalacak. Yıldırım’ın yardımcılıklarını ise Baki Tuncay Akkın ve Asım Yusuf Öz yapacak.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftası Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak zorlu mücadele ile kapanacak. Karşılaşma öncesi sarı-lacivertliler 51 puanla lider durumda bulunurken, Galatasaray 48 ve Beşiktaş 46 puanla hemen arkasında yer alıyor. Fenerbahçe’nin şampiyonluk yolundaki önemli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş haftayı 3 puanla kapatırken, sarı-lacivertlilerin puan kaybını bekliyor. Trabzonspor ise kritik karşılaşma öncesi 34 puanla 7. sırada yer alıyor. Bordo-mavililer liderle aradaki puan farkını azaltmak isterken, Fenerbahçe ise en yakın rakibi Galatasaray ile puan farkını 6’ya çıkarmayı hedefliyor.

113. KARŞILAŞMA

Fenerbahçe ile Trabzonspor, bu akşam oynanacak maç ile 113. kez karşı karşıya gelecek. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki 40 yıllık rekabet, 13 Şubat 1974’te Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan ve golsüz beraberlikle sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başladı. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 112 maçın 44’ünü Fenerbahçe kazanırken, bordo-mavililer ise 37 galibiyet aldı. 31 karşılaşmada ise rakipler birbirlerin üstünlük sağlayamadı. Sarı-lacivertliler bu maçlarda 137 gol atarken, Trabzonspor 126 golle karşılık verdi. Öte yandan Trabzonspor, Fenerbahçe’yi son 9 resmi karşılaşmada yenemedi.

LİG MAÇLARINDA FENERBAHÇE ÜSTÜN
Fenerbahçe ile Trabzonspor, lig tarihinde şimdiye dek 81 kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında oynanan lig maçlarında Fenerbahçe 33, Trabzonspor 22 galibiyet alırken, 26 maçta ise eşitlik bozulmadı. Sezonun ilk yarısında Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan lig maçı golsüz sona erdi.

AVNİ AKER’DE TRABZONSPOR ÖNDE
Trabzon’da oynanan maçlarda, ev sahibi Trabzonspor’un sarı-lacivertlilere karşı üstünlüğü dikkat çekiyor. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında şimdiye kadar Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan resmi ve özel 45 maçta bordo-mavililerin 20, Fenerbahçe’nin ise 14 galibiyeti bulunuyor. 11 karşılaşma ise iki takım arasındaki eşitlik bozulmadı. Ev sahibi ekip 55 gol kaydederken, sarı-lacivertliler ise 43 gol attı. Geçen sezon Trabzon’da oynanan lig maçını Fenerbahçe 3-0 kazanmayı başarmıştı.

TRABZONSPOR EVİNDE KRAL
Trabzonspor, bu sezon Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynadığı 12 karşılaşmada 8 galibiyet ve 3 beraberlik alırken, sadece 1 yenilgi gördü. Bordo-mavililer rakip filelere 22 gol bırakırken, kalesinde ise 11 gol gördü. Trabzonspor evindeki tek yenilgiyi ise Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Akhisar Belediyespor’a karşı 4-2’lik skorla almıştı.

Haberin Devamı