Fenerbahçe İngiliz devi, Fenerbahçe'nin yıldızına kanca attı! Kim Min Jae ikna etti

İngiliz devi, Fenerbahçe'nin yıldızına kanca attı! Kim Min Jae ikna etti  

26.01.2023 - 09:17 | Son Güncellenme:

Oyuncu satışlarından kasasına önemli bir gelir koyan Fenerbahçe'de istikrarlı performansıyla dikkat çeken yıldız oyuncuya Avrupa devi talip oldu. İngiliz basını, sarı-lacivertli oyuncu için övgü dolu ifadeler kullandı.

İngiliz devi, Fenerbahçenin yıldızına kanca attı Kim Min Jae ikna etti

Süper Lig'in 21. haftasında Kasımpaşa'yı konuk edecek Fenerbahçe'de transfer çalışmaları kesintisiz devam ediyor. Sarı-lacivertliler, kadroya takviye yapmak için kararlı adımlar atıyor.

Haberin Devamı

Kaleci aranıyor!
Yönetim yediği hatalı goller nedeniyle eleştirilen Altay'la rekabete girecek tecrübeli bir kaleciyi kadroya katmanın hesaplarını yapıyor. Bu doğrultuda ilk olarak Salvatore Sirigu'nun ismi anıldı. Deneyimli eldiven, sezon başında bonservisi elindeyken de Fenerbahçe'nin gündemine gelmişti. Ancak sarı-lacivertliler ciddi bir ilgi göstermedi, tecrübeli file bekçisi Napoli’nin yolunu tuttu. 36 yaşındaki kaleci, mavi-beyazlılar ’da hiç süre alamadı ve Meret ile rekabete giremedi. Sirigu’nun, bir kez daha Fenerbahçe’ye önerildiği öne sürüldü. Önceliği Navas'a veren yönetim, B planı olarak İtalyan kaleciyi gündemine alabilir.

Navas Avrupa'da kalmak istiyor

PSG’den ayrılmaya hazırlanan Keylor Navas, yine ilk tercih konumunda. Fenerbahçe yönetimi bu transfer için tüm şartları zorlayacak. Kosta Rikalı eldiven, yedek beklediği PSG ’den ayrılmak istiyor. Navas’a, Cristiano Ronaldo’nun takımı Al-Nassr talip olsa da bu kulübü reddetti. Tecrübeli file bekçisi Avrupa’da futbol hayatını sürdürmek istiyor.

Haberin Devamı

İngiliz devi, Fenerbahçenin yıldızına kanca attı Kim Min Jae ikna etti

Bruma kiralık olarak Fatih Karagümrük'e gidecek

Sezon başı yapılan Bruma transferi hayal kırıklığına neden oldu. Büyük ümitlerle alınan futbolcu, ligin ilk yarısında listeye dahil edilmedi ve forma giyemedi. Zorunlu satın alma opsiyonu da bu transfer döneminde kullanıldı. Futbolcu, kiralık olarak bir takıma gidecek, bu sayede tekrar futbola dönecek. Bruma’nın Karagümrük’e kiralık gitmesi beklenirken, bu şekilde bonservisiyle satılabilecek. 

Kim 18 milyon euroya Napoli'nin yolunu tutmuştu
Avrupa devlerinin sarı-lacivertli takımdaki yıldızlara ilgisi sürüyor. Fenerbahçe geçen sezon şampiyonluğa ulaşamasa da stoperdeki ikilisi Kim Min Jae ve Attila Szalai, birçok kulübün radarına takıldı. Her iki oyuncuya da teklif geldi. Yönetim, Szalai’yi takımda tutup, Kim’i 18 milyon Euro’ya Napoli’ye sattı.

Liverpool'da Szalai sesleri

Sarı-Lacivertliler’de bu kez de Macar savunmacıya dev bir talip çıktı: Liverpool... İngiliz basınında yer alan haberlere göre Kırmızılar, savunmanın 1 numarası Virgil van Dijk’in sakatlığı sonrası sol stoper arayışına başladı. Buna göre ilk tercihin Kim olduğu ancak bu oyuncunun yüksek maliyetinin Liverpool’u alternatif isimlere yönlendirdiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Kim Min Jae'nin performansı, İngiliz devini ikna etti

Buna göre İngiliz devi, Attila Szalai’yi transfer hedefi haline getirdi. Haberde, Liverpool’un normalde Türkiye’den bir oyuncuyu alma konusunda tereddütlü olacağı ancak Kim Min Jae’nin Napoli’de kısa sürede sergilediği performansın, bu yöndeki olumsuz görüşleri azalttığı belirtildi.

İngiliz devi, Fenerbahçenin yıldızına kanca attı Kim Min Jae ikna etti

'MACAR VAN DIJK'

Szalai’ye ülkesinde ‘Macar Van Dijk’ yakıştırması yapıldığı, 25 yaşındaki stoperin ara transfer dönemi için en uygun isimler arasında olduğu kaydedildi. İngiliz basını, Szalai için yapılacak teklifi yazmasa da maliyetinin, Kim Min Jae’den çok daha düşük olacağı vurgulandı. Attila Szalai, sadece uzun boyu ve fizik gücüyle değil; isabetli uzun pasları, hızı ve oyunu okuma yeteneğiyle de Van Dijk’i andırdığı yorumu yapıldı. Jürgen Klopp’un, Szalai’yi Hollandalı yıldızın yokluğunda sadece ‘geçici bir çözüm’ olarak görmediği ve ileride onun yerini alabileceğine inandığı da kaydedildi. 

Haberin Devamı

 

Yazarlar