Skorer Avrupa Güreş Şampiyonası yarın Finlandiya'da başlıyor

Avrupa Güreş Şampiyonası yarın Finlandiya'da başlıyor

31.03.2008 - 15:10 | Son Güncellenme:

.

Avrupa Güreş Şampiyonası yarın Finlandiyada başlıyor

Avrupa Güreş Şampiyonası, Finlandiya’nın Tampere kentinde, yarın serbest stilde 4 sıklette yapılacak müsabakalarla başlayacak.
         Şampiyonanın ilk gününde Türk Milli Takımı’ndan 55 kiloda Sezar Akgül, 66 kiloda Ramazan Şahin, 84 kiloda Serhat Balcı ve 120 kiloda Aydın Polatçı mindere çıkacak. Serbest Güreş Milli Takımı 74 kiloda olimpiyat vizesi ararken, 2 Nisan’da Tampere’ye gelecek Grekoromen Milli Takımı ise 96 kilo dışındaki 6 sıklette madalya mücadelesinin yanı sıra Pekin Olimpiyatları için vize almaya çalışacak. Avrupa Şampiyonası’na 3 sporcu ile katılacak Bayan Güreş Milli Takımı da bu sıkletlerde olimpiyat barajını aşmaya çalışacak.
         Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, şampiyona öncesi yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası’nda hem serbest hem de grekoromen stilde iddialı olduklarını söyledi.
         Serbest Güreş Milli Takımı’nın son 2 yılda büyük bir atılım yaptığını, geçen yıl Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda da takım halinde ikinci olduğunu hatırlatan Osman Aşkın Bak, "Serbest Milli Takımımızdan burada da aynı başarıyı tekrarlamasını bekliyoruz. Takım şampiyonluğu için Rusya ile mücadele edeceğimize inanıyorum. Bunun yanı sıra 74 kiloda da olimpiyat vizesini almak istiyoruz" dedi.
         Federasyon Başkanı Bak, grekoromen stilde ise 2006 yılında Avrupa ve dünya şampiyonalarında elde edilen takım şampiyonluklarının ardından, 2007 yılında bir "iş kazası" yaşadıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:
         "Şu anda Grekoromen Milli Takımı sporcularımız da son derece iyi durumda. Avrupa Şampiyonası’nda takımımıza güveniyoruz. Burada çok başarılı maçlar çıkaracağımıza ve 6 sıklette ihtiyaç duyduğumuz olimpiyat vizelerini alacağımıza inanıyorum. Fakat şu da bir gerçek ki, Avrupa Şampiyonası son derece sert mücadelelere sahne olacak. Çünkü Rusya, Belarus, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Bulgaristan ve hatta ev sahibi Finlandiya gibi ülkeler, henüz pek çok sıklette olimpiyat
 vizesi alamamış durumda. Kimse işini baraj turnuvalarına bırakmak istemiyor. Avrupa Şampiyonası’nda kürsüye çıkan sporcunun dahi olimpiyat vizesini alması garanti değil. Zira her sıklette sadece 1’er sporcu olimpiyat vizesi alacak. O nedenle burada olimpiyat vizesini elde etmek madalya almaktan daha zor."
         Avrupa Şampiyonası’nın ilk gününde yapılacak serbest stil 55, 66, 84 ve 120 kilo müsabakalarının kuraları bu akşam saat 18.00’de çekilecek.