Skorer Avrupa kickboks şampiyonu göz altına alındı

Avrupa kickboks şampiyonu göz altına alındı

19.02.2010 - 20:31 | Son Güncellenme:

Avrupa kickboks şampiyonu olan ve Almanya’nın Offenbach kentinde spor salonu bulunan Deniz Akarsu (32), öğrencilerini dövüş sanatında eğiterek zorla haraç toplattırdığı iddiasıyla göz altına alındı

Avrupa kickboks şampiyonu göz altına alındı

Polis, "Fight Club Offenbach"ın sahibi olan Akarsu’nun göz altına alındığını, ikiz kardeşi Devrim’in de arandığını bildirdi.
Akarsu kardeşler, 4 yıldan beri Rhein-Main bölgesinde işadamlarına şantaj yapmak ve bu kişilerden, eğittikleri öğrencileri vasıtasıyla zorla haraç almakla suçlanıyor.
"Fight Club Offenbach" öğrencilerinin, Akarsu kardeşlerin talimatı üzerine, para ödemek istemeyen işadamlarına ait yerlerin camlarını kırdığı, asit döktüğü ve işadamlarını dövdükleri iddia edildi.
Akarsu kardeşlerin, bahis bürosu, lokal, kafeterya ve otel sahiplerine şantaj yaparak yaklaşık 1 milyon Avro haraç topladıkları öne sürülüyor.
Başsavcı Annette von Schmiedeberg, Akarsu kardeşlerin 10’dan fazla kişiye şantaj, soygun, adam yaralama ve mülkiyete zarar vermekle suçlandığını söyledi.
Offenbach Emniyet Müdürü Heinrich Bernhardt da şantaja uğrayan işadamlarını Akarsu kardeşlere karşı ifade vermeye çağırarak, "Haraç toplayan şantajcılardan korkarak suskun kalan, her zaman mağdur olarak kalacaktır" açıklamasında bulundu.

Yazarlar