Skorer Avrupa ligleri

Avrupa ligleri

05.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şeytan Londra’yı fethetti... Derbi Lazio’nun... Nürnberg son anda... Valencia tek attı...

Avrupa ligleri

Şeytan Londra’yı fethetti

Haberin Devamı

Manchester United, Londra deplasmanında karşı karşıya geldiği Tottenham’ı 3-1 mağlup etti. 45. dakikada Wayne Rooney ile öne geçen Kırmızı Şeytanlar, 60. dakikada Ashley Young ile farkı 2’ye çıkardı. 69’da bir kez daha sahneye çıkan Young skoru 3-0’a taşıdı. Bu dakikadan itibaren ev sahibi ekibin geliştirdiği ataklar ancak farkı azaltabildi. 87’de Jermain Defoe’nin golü skoru belirledi. Bu galibiyetle puanını 64’e çıkaran United, lider Manchester City’nin 2 puan gerisinde takibini sürdürdü. Tottenham ise 53 puanla 3. sırada kaldı.

Nürnberg son anda

Almanya’da Nurnberg-Borussia Monchengladbach maçında gülen taraf ev sahibi ekip oldu. Son dakikalarına kadar gol sesi çıkmayan mücadelede kırmızı-beyazlılar adına galibiyeti getiren isim 87. dakikada Bunjaka oldu. Ligin ilk 2 sırasındaki Dortmund ile Bayern Münih’in en yakın takipçisi olan Mönchengladbach bu mağlubiyetle zirve yarışında büyük bir yara aldı. Günün diğer maçında Hoffenheim ile Köln 1-1 berabere kaldı.

Haberin Devamı

Derbi Lazio’nun

Roma Derbisi heyecanında gülen taraf Lazio oldu. 9. dakikada penaltı yaptıran Roma kalecisi Stekelenburg’un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Roma’nın yedek kalecisi, Hernanes’in golüne engel olamayınca Lazio 1-0 öne geçti. 17’de Borini ise Roma adına eşitliği sağlayan isim oldu. 62’de Mauri Lazio’yu tekrar öne geçiren golü attı. 88’de Scaloni Lazio’yu 10 kişi bıraksa da Roma bu avantajdan faydalanmaktan çok uzaktaydı.

Valencia tek attı

La Liga’da 3. sırada bulunan Valencia, Granada deplasmanından 3 puanla döndü. Ligde tehlike bölgesinden uzaklaşmak isteyen ev sahibi ekip karşısında Yarasalar’a maçı kazandıran gol, 32. dakikada Feghuli’den geldi. Milli futbolcu Mehmet Topal’ın ilk 11’inde forma giydiği siyah beyazlılarda Topal da dahil olmak üzere tam 9 oyuncu karşılaşmayı sarı kart görerek tamamladı. Valencia’nın puanı 43’e çıkarken, Granada 28’de kaldı.


Yazarlar