Skorer ‘Avrupa’nın en iyisi’

‘Avrupa’nın en iyisi’

12.08.2009 - 00:15 | Son Güncellenme:

Başkan Adnan Polat, Rijkaard ve ekibine övgü yağdırdı, “Bugün Avrupa’da bir takımın başına gelebilecek en iyi teknik heyet Galatasaray’da. Neeskens’i tek başına getirseydik kimse itiraz etmezdi” ifadelerini kullandı

‘Avrupa’nın en iyisi’

Bu sezon teknik heyetten başlayıp önemli bir kadro kurarak Avrupa’da bile dikkatleri üzerine çeken Galatasaray’da Başkan Adnan Polat şimdiye kadar yürütülen çalışmalar ve hedeflerle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.
Polat Renaissance Otel’de medya mensuplarıyla önce kahvaltıda bir araya gelen sarı-kırmızılı kulübün patronu, daha sonra 16 aylık görev süresini değerlendirdi. Teknik direktör seçiminde doğru karar verdiklerini kaydeden Başkan Polat, “Bugün Avrupa’da bir takımın başına gelebilecek en önemli teknik heyet Galatasaray’da. Yalnızca Rijkaard olarak bakılmaması lazım olaya. Biz eğer Neeskens’i teknik direktör olarak getirsek kimsenin itiraz edeceğini düşünmüyorum. Yanlarında da çok iyi iki kondisyoner var. Avrupa’nın en iyi teknik kadrosuna sahip olduğumuzu düşünüyorum. Ben şimdiye kadar bu kadar çok çalışan bir teknik heyet hiç görmedim” dedi.

Haberin Devamı

‘İçimizden sihirbazlar ürettik’
Adnan Polat, her konuda Frank Rijkaard ve Neeskens’le görüş alış verişinde bulunduklarına dikkat çekerek, yönetim kurulu arkadaşlarına övgü yağdırdı. Herkesin takdir ettiği transfer çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Polat, “Yapılan toplantılara zaman zaman ben de katılıyorum. İç transferi Adnan Sezgin, dış transferi Haldun Üstünel ile yürütüyoruz. Bir de tabi Murat Yalçındağ var bu işin içinde. Sihirbaz yöneticiler ürettik” diye konuştu.
Başkan Polat, kendilerine sürekli transferin mali kaynağının sorulduğunu da belirterek şöyle devam etti:

‘Yıllık maliyet 6 milyon euro
“Gökhan, Mustafa ve Leo Franco’yu bonservis ödemeden aldık. Keita ve Elano için 15 milyon euro bonservis verdik. Ama bunu 4 yıla böldük. Futbolcuların menajerlerin aldıkları ile beraber yıllık 5.5 milyon euroya geliyor. Toplasanız bu yıl 6 milyon euro çıkıyor. Haldun’u kutlamak lazım. Diğer kulüpleri, 4 senelik ödeme planı için nasıl ikna ediyor bilmiyorum. Hocamız isterse ve şartlar uygun olursa bir transfer daha yapabiliriz, ama şu an mevcut kadroyla devam etmek istiyoruz.”
Özeleştiri de yapan Başkan Adnan Polat, 16 aylık süreçte istedikleri noktaya gelemediklerini sözlerine ekledi.


‘Lincoln anlamadı’
Lincoln konusu FIFA’ya taşınıyor. Lincoln, Almanya’da kampa 60 kilometre mesafedeyken bile gelmedi. Hiç alışık olmadığım şekilde ona neredeyse çifte standart uyguladık. Ama bunları anlamadı, algılayamadı ve Galatasaray’da sürekli sıkıntı yaratan bir futbolcu haline geldi. Artık TFF, FIFA ve CAS’ın alacağı kararlara göre hareket edeceğiz.”

Haberin Devamı

‘Para her şey değil’
“Biz Arda’yı takımdaki en uygun isimlerden biri olduğu için kaptanlığa getirdik. 1994’te de Bülent Korkmaz’ı kaptan yapmıştık, 14 yıl pazubandı taktı. Arda için bize dünyanın en yüksek parasını verseler gideceği ülkenin kasaba takımına göndermem. Her şey para değil. En az ilk üçe oynayan bir takım olacak.”

‘Seneye alacağız’“Manisasporlu Sezer Öztürk ve Ufuk Ceylan için kulüplerine teklif yaptık. Kendileri de, Galatasaray’a gelmek istiyorlar. Manisaspor başkanına, medya üzerinden gönderme yapması yerine konuya mantıklı yaklaşmasını tavsiye ediyorum. Biz bu futbolcularla anlaştık. Bu sene olmazsa onları seneye kadromuza dahil edeceğiz.”

‘Stat devlet korumasında’
“TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile geçenlerde bir toplantı yaptık. Bana, ‘Ben bu toplantıya sayın Başbakanımızın talimatı ile geldim’ dedi. Neticede Türk Telekom Arena Stadı projesi, devlet korumasındadır. Kimse merak etmesin. Şimdi bu ifadelerden sonra bizim kulüp olarak ne söylememizi beklersiniz. Biz artık sürecin işlemesini bekliyoruz.”


Seçim gündemde yok’
Adnan Polat, şimdiden 2010’da yapılacak seçimi düşünmediklerini söyledi, “Şu an için verilmiş kararım da yok. Son dakikaya kadar Galatasaray için faydalı gördüğüm her şeyi yaparım. Transferleri seçim yatırımı olarak görüyorlarsa görsünler. Umrumda değil. Biz nasıl başarılı oluruz onun peşindeyiz” dedi.

Yazarlar