Diğer Avrupa’nın tozunu attık!

Avrupa’nın tozunu attık!

31.03.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

İspanya’daki Avrupa Karate Şampiyonası’na harika bir başlangıç yaptık. Uğur Aktaş ve Merve Çoban altın madalya ulaşırken 3’ü gümüş, 4’ü bronz olmak üzere toplam 9 madalya kazandık.

Avrupa’nın tozunu attık

54. Avrupa Karate Şampiyonası’nın ilk gününde Türkiye, 2 altın, 3 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 9 madalya aldı. İspanya’nın Guadalajara kentinde düzenlenen şampiyonanın sabah seansında erkekler kumite 84 kiloda yarışan Uğur Aktaş, finalde Belaruslu rakibi Anton Isakau’yu 6-0 yendi. Aktaş, 2016 ve 2017’den sonra üçüncü Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Milli sporcu, geçen yıl Madrid’de yapılan Dünya Şampiyonası’nı ise 3. sırada tamamlamıştı. Kadınlar kumite 61 kiloda mücadele eden Merve Çoban da altın alan diğer sporcumuz oldu. Çoban finalde Slovenyalı rakibi Tjasa Ristic’i 4-0 yenerek kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Haberin Devamı

55 kilo finalinde tatamiye çıkan Tuba Yakan ise Lüksemburglu rakibi Jennifer Warling’e 5-4 yenilerek gümüşte kaldı. 68 kiloda mücadele eden Meltem Hocaoğlu da üçüncülük maçında Ukraynalı rakibi Anastasiya Stephasko’yu normal süresi 0-0 sona eren maçta hakem kararıyla 3-2 yenerek bronzu kaptı. Şampiyonanın öğleden sonraki bölümünde tatamiye çıkan, Yıldız Aras, Meltem Hocaoğlu, Eda Eltemur ve Merve Çoban’dan oluşan Kadın Kutemi Milli Takımı, Ukrayna’ya 2-1 yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.

Milli takıma 9 yıl sonra dönen 41 yaşındaki Yıldız Aras, kariyerinde takım kategorisinde 15 yıl, bireyselde de 10 yıl sonra madalya kazanma başarısı gösterdi.

Ali Sofuoğlu erkekler kata kategorisinde gümüş madalya alırken kadınlar kumite 50 kiloda mücadele eden Serap Özçelik Arapoğlu, Alman rakibi Shara Hubrich’ı 5-0 yenerek kariyerinde 3. kez Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazanma sevincini yaşadı. Eray Şamdan erkekler kumite 60 kilo bronz madalya mücadelesinde Gürcü David Tkebuchava’yı 2-0 yenerek Avrupa üçüncüsü oldu. Bayanlar kata kategorisinde de Dilara Eltemur bronz madalya elde etti.

Yazarlar