Süper Lig Avrupa'da Türk gecesi!

Avrupa'da Türk gecesi!

24.09.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalma mücadelesi verecek olan Galatasaray, Beşiktaş ve A.Alanyaspor, bugün play-off’a yükselmek için sahaya çıkacak. Koronavirüs nedeniyle 3. eleme turu tek maç olarak oynanacak, kazanan tur atlayacak

Avrupada Türk gecesi

Beşiktaş, Portekiz ekibi Rio Ave’yi Vodafone Park’ta ağırlayacak. Siyah-beyazlılar, kazanması halinde play-off turunda İtalya’nın Milan ve Norveç’in Bodo Glimt takımları arasındaki eşleşmeyi geçen tarafla 1 Ekim’de yine İstanbul’da karşılaşacak. Norveç’te Rosenborg deplasmanına giden Aytemiz Alanyaspor ise tur atlaması halinde Slovenya’nın Mura ile Hollanda’nın PSV Eindhoven arasındaki 3. tur maçını geçen tarafla evinde karşılaşacak.

Haberin Devamı

Sivasspor doğrudan
Azerbaycan’ın Neftçi Bakü takımını eleyerek üçüncü tura gelen Galatasaray ise Hırvatistan ekibi Hajduk Split’i Türk Telekom Stadı’nda ağırlayacak. Sarı-kırmızılılar bu tur maçını geçmesi halinde, Hollanda’nın Williem II ve İskoçya’nın Rangers ekipleri arasındaki maçı kazanan tarafla deplasmanda play-off maçına çıkacak. Grup kuraları ise 2 Ekim’de çekilecek ve Demir Grup Sivasspor doğrudan buraya katılacak.

287. kez sahne
Türkiye’nin en çok Avrupa’ya açılan takımı Galatasaray bugün 287. karşılaşmasına çıkacak. Neftçi maçıyla 100. galibiyetini gören Cim-Bom, 111 mağlubiyet yaşadı. Aslan, UEFA Kupası’nı da müzesine taşıdı. Fatih Terim yönetiminde 79 Avrupa maçı oynayan sarı-kırmızılılar bunlarda da 31’er galibiyet ve mağlubiyet gördü.

Haberin Devamı

Avrupada Türk gecesi

224. sınav
Rio Ave maçıyla Avrupa kupalarında 224. sınavına çıkacak olan Beşiktaş şimdiye kadar 84 galibiyet, 46 beraberlik ve 93 yenilgi aldı. Rakip ağları 295 kez havalandıran Kartal kalesinde 326 gol gördü.

Avrupada Türk gecesi

28. takım
İlk defa Avrupa kupalarında mücadele edecek Aytemiz Alanyaspor, UEFA Avrupa Ligi’nde yer alacak 28. Türk takımı olacak. Bu kulvarda en çok mücadele eden ekip, 120 karşılaşma ile Beşiktaş oldu.

Avrupada Türk gecesi

Yazarlar