Galatasaray "Avrupa'ya gidemeyebiliriz"

"Avrupa'ya gidemeyebiliriz"

09.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Kulübü İdari Menajeri Cenk Ergün, gündemdeki konular hakkında oldukça önemli açıklamalar yaptı.

Avrupaya gidemeyebiliriz

İdari Menajer Cenk Ergün, gündemdeki konular hakkında oldukça önemli açıklamalar yaptı. NTV Spor’a konuşan Ergün, özellikle UEFA ile mali konular konusunda sorun yaşayabileceklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

İşte Ergün’den satırbaşları:

- Yaklaşık 1.5 sene önce UEFA ile yapmış olduğumuz bir yapılandırma anlaşması var. Bir para cezası da ödedik. Son 3 seneye bakılıyor, UEFA’nın tolere ettiği rakamın üstündekiler değerlendiriliyor. Bize de bu konuda bir ceza kesildi. 2 sene hak tanındı. 1 sezon geçti, ikinci sezonun içindeyiz. Dolayısıyla hem transfer döneminde hem kulübün harcamalarında pozitife yönelik bir çalışma oldu. Bir 15 Ekim var, bu tarih sadece finansal değerlerin sisteme yükleneceği tarihtir. Onlar bunları inceleyecekler. Onlar da Aralık ayının başında bizi dinleyeceklerdir diye tahmin ediyorum. Bu devam eden bir süreç...

- Duruma baktığımız zaman Avrupa kupalarına gitmememiz mümkün. Fakat gidişatımız bu anlaşma sürecinde durumu kurtarabilecek gibi görünmediği için zamanı ileriye atmaya çalışıyoruz. Zor bir dönem, zor bir süreç. Yapılmış olan anlaşmayı modifiye etmeye çalışıyoruz. Bunu esnetebilmemiz için elimizden geleni yapacağız.

Yazarlar