Galatasaray AYAĞIMA KURŞUN SIKMAM

AYAĞIMA KURŞUN SIKMAM

17.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Terim ile yaşadığı iddia edilen gerginliğe açıklık getirdi, ‘Terim gibi yararlı elemanın arkasından bir şey yapmak, ayağıma kurşun sıkmaktır. Hoca Sneijder’i alın demese ben gidip alıp zorla, oynat demem. Bizde 28 Sneijder var’ dedi

AYAĞIMA KURŞUN SIKMAM

Galatasaray’da olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen aylık divan toplantısı dün yapıldı. Toplantının gündemi, Inter’den transfer edilecek Sneijder oldu. Toplantıda söz alan yönetici Sedat Doğan, Sneijder olayının kamuoyuna duyurulmasının zorunlu olduğuna dikkat çekti. Birçok yöneticinin katıldığı toplantıda, hasta olan 2. Başkan Ali Dürüst yer almadı, bunun polemik konusu yapılmaması istendi. Üyelerin eleştirilerinin ardından Başkan Ünal Aysal da, yaptıkları ve yapacakları konusunda konuştu. Aysal’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

* Florya’yı taşıma projemiz var. Çok büyük bir proje. 200-300 dönüm araziden bahsediyorum. Mucizeleri yapmak istiyoruz ama gülünç olmak istemiyorum. 18 ayda yaptıklarımız bu. Başarılı mıyız takdir sizin.
* Fatih hoca ile benim hiç sürtüşmem olmadı. Çok sık temas halindeyim. Televizyondaki programda yorumlarım bütün profesyonellerle ilgiliydi. Bu söylemden başka alıntılar çıktıysa doğru değil.
* Emir komuta zinciri içinde bir sistem vardır. Herkese saygım var, herkesin de saygısının olması gerekir.
* Fatih Terim’in camiamıza yararlı bir isim olduğunu tekrarlamak istiyorum. Yararlı bir elemanın arkasından bir şey yapmak, ayağıma kurşun sıkmaktır.
Toplantının ardından medyaya konuşan Ünal Aysal, Galatasaray’da 28 tane Sneijder olduğunu dile getirerek, “Hepsiyle iftihar ediyorum. Geçen sene başarıya ulaşan oyuncular bunlar, birinci devreyi önde bitiren futbolcular bunlar... Onlara saygıda kusur etmemek lazım” diye konuştu.

‘Fedakârlık yapıyor’
Sneijder’e bir teklif yaptıklarını ve beklediklerini dile getiren Aysal, “Önümüzdeki günler içinde net bir sonuç alamazsak alternatiflere bakacağız. Bu işleri büyütmemek lazım. Bir kulüpte 6.5 milyon euroya oynuyorsanız ve başka bir kulübe bunun 3’te 2’si bir rakama gidiyorsanız gayet tabii düşünürsünüz. Geçerli bir kontratı var ve fedakârlık ederek Galatasaray’a geliyor. Eğer oyuncu düşünmeyip hemen kabul etseydi ben daha çok endişelenirdim” dedi.
Ortada bilgi kirliliği olduğunu da söyleyen Aysal, “Sneijder, Fatih hocanın listesinin başındaki isimlerden bir tanesi. Bana bu oyuncuyu alın demese ben gidip alıp, zorla oynat demem. Ne sistemimizde, ne kültürümüzde var. Fatih hocanın da benim de düşündüğüm şey bunun en ekonomik şartlarla gerçekleşmesi. Sneijder’in olmaması için bir sebep görmüyorum. Olmazsa da dünyanın sonu değil” yorumunu yaptı.

Yazarlar