Fenerbahçe Aydınlar sessizliğini bozdu! Her şeyi anlattı

Aydınlar sessizliğini bozdu! Her şeyi anlattı

18.09.2013 - 10:58 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, basın toplantısı düzenledi. Başta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın suçlamalarına hedef olan Aydınlar, ortaya atılan iddialara cevap verdi. Aydınlar kendisine sorulan bir soru sonrasında gözyaşlarını tutamadı.Bir gazetecinin, Aziz Yıldırım'ın "Oğlu öldü, oyalansın diye ona voleybol takımını verdik" sözlerini hatırlatması üzerine duygulanan Aydınlar, "Herkesin manevi değerleri vardır. Bir kere tarihler tutmuyor. Ben 2007 yılında voleybol şubesine sponsor oldum ve başına geçtim. Zaten oğlumu son kez Fenerbahçe-Vakıfbank maçında gördüm. Orada, havaalında uğurladım" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Aydınlar, "Daha fazla devam edemeyeceğim" diyerek, toplantıyı erken bitirdi.

Aydınlar sessizliğini bozdu Her şeyi anlattı

Kamuoyunun merakla beklediği an geldi... Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mehmet Ali Aydınlar 1 yıllık sessizliğini bozdu. Başta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın suçlamalarına hedef olan Aydınlar, ortaya atılan iddialara cevap verdi. Toplantıya damga vuran an ise Mehmet Ali Aydınlar'ın gözyaşları oldu. Aydınlar gözyaşları ile toplantıyı noktaladığını açıkladı.

İşte Mehmet Ali Aydınlar'ın açıklamaları;

Haberin Devamı

"Neden böyle bir toplantıya gerek duydum... Bunu anlatmak istiyorum. Takdir edeceğiniz gibi sadece sportif olarak değil genel olarak ülkemizde en büyük gündem 3 Temmuz süreciydi. Süreç içinde en çok zarar görenlerden biri olarak bazı gerçekleri paylaşmaya karar verdim."

"Sportif anlamda hukuki süreç sona ermiştir. Konunun neticelenmesini bekledim. Şimdi Fenerbahçe ile ilgili kritik bir sürece girildi. Her gün ismim gündeme geliyor. Bugünün konuşmak için en doğru zaman olduğuna karar verdim. İsimlerden olabildiğince bahsetmeyeceğim."

"Her şeyi sorabilirsiniz. Tüm soruları yanıtlayacağım. En ufak bir soru kalmaması için gayret göstereceğim."

"Fenerbahçe'de 5 yılı aşkın yönetim kurulu üyeliği yaptım. Daha sonra TFF'de yöneticilik ve başkanlık yaptım. 20 yılı aşkın bir süredir hizmet ediyorum."

Haberin Devamı

"3 Temmuz sürecinde TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar olmasa ne olacaktı. Bana o günkü tabloyu gösterdiklerinde durumun vahim olduğunu görmemek mümkün değildi. Bunu böyle tanımlamayan bu işten anlamıyor demektir. Sonra da ortaya çıktı. TFF Disiplin Talimatnamesi'ni herkesin bilmesini istiyorum."

"Disiplin Talimatnamesi 72. maddesinde belirtildiği şekilde bir karar alabilirdim. Neden yapmadık? Masumiyet karinesi içerisinde toplantılar yaptık. Sağlıklı bir zemin oluşturmak için çalıştım. Tüm çabam ülkenin en değerli oluşumları olan kulüplerin en az zararla çıkması içindi."

"Bütün çaba ve hedef gösterilmek hain ilan edilmek hedef olarak insanların önüne konulduk. Yüzlerce hukuki dava açıldı. İtibarsızlaştırılmak için ellerinden geleni yaptılar. Bunları hakedecek ne yaptım ki. O günden beri bunlar için ben ne yaptım sizlere de soruyorum. Madem her şey yazılıp çizildi bir de benim açımdan bakalım. Başkandlığım 4. gününde bunlar başladı çok özel bir durumdu bunu unutmayalım. UEFA yollamış olduğu mesajla bize ne kadar hassas olduklarını vurguladı."

"Türk futbolunu riske atamazdım"

(UEFA'dan gelen mail okundu)

"Fırsat"

"Fırsat bir kere değil tam 3 kez Fenerbahçeli yöneticilerin eline geçti ama ellerinin tersiyle ittiler. Birinci fırsat her ne kadar UEFA yetkilileri adı geçen kulüpler 15 Ağustos tarihinde önde gelen iki Fenerbahçeli yöneticiye bu sene gitmeyin Avrupa'ya dedim. Sizin için daha yaararlı olur çünkü kişiler içinde dava devam ediyordu. Tedbiren katılmıyoruz iyebilirsiniz dedim. Aynı gün yaptığım basın toplantısında "kendisinden şüphesi olanlar Avrupa Kupalarına gitmesin." dedim. Bu kez UEFA'dan çok hassas bir mesaj geldi.

(UEFA'dan gelen mail okundu)

Uyarı üzerine Fenerbahçeli yöneticileri çağırdım ve mektubun İngilizce ve Türkçe koplayalarını verdi. Arzu ederseniz Cenevre'ye gidin şimdi gidiyoruz. Bu iki kişiden birisi hemen gidip toplanıyoruz ve Şampiyonlar Ligi'ne siz göndermeyin aksi takdirde Türkiye'yi cezalandırırım diyordu. Türkiye'yi riske edemezdik zaman darlığı vardı ve Fenerbahçe'yi göndermedik. Gece bir televizyon programına katıldım. Trabzonspor da soruşturma altındaydı bize sorulsaydı biz Bursaspor'u gönderirdik. Beni süreci iyi yönetememekle ve Fenerbahçe'ye zarar vermekle suçladı.

İkinci fırsat; Fenerbahçe gitmiyoruz deseydi 1 sene ceza alacak ve bitecekti.Şampiyonlar Ligi'ne almayacağız. 3 ile 5 yıl ve Fenerbahçe'yi de 8 yıla kadar cezalandıracaktı. Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne göndermeyerek Fenerbahçe yöneticileri tribünlere oynadılar beni kötü ilan edip hain yaptılar. O gün bugündür de bunu yapıyorlar. Ne söylediyse UEFA o oldu. Fenerbahçe 8 yıl Milli Takımlar'da 3 ile 5 yıl ceza alabilirdi. Fenerbahçe bir de bizi gönderseler biz oynayacaktık diyorlar. Fenerbahçe yöneticileri bu sene de aynısını yaptı. CAS'ın kararı ne olursa olsun biz oynayacağız dediler ve Avrupa'dan men edildiler. UEFA diretti ama biz gittik Platini'ye anlattık. Liglerin oynatılacağını ve play-off oynanırken karar vereceğimizi belirttik. Biz bu pazarlıkları Türk futbolu adına yaptık Fenerbahçe adına değil ve pazarlıkta başarılı olduk.

Üçüncü fırsat; Türk futbolu adına ele geçmiş en tarihi fırsattı. Büyük pazarlıklar oldu ve UEFA teklifimizi kabul ettiler. Sadece 1 yıllık ceza sonrası puan silmeler ve her şey iptal edilecekti. Bu çözüm üzerinde mutabık kaldık ama bunlar hep sözle yapılmıştı. UEFA'dan yazılı teyit istedim. İnfantino bana yazılı belge gönderin ben de size göndereyim dedi.

(UEFA'dan gelen mail okundu)

Sır diye bahsedilen bir yazı içinde Fenerbahçe yazıyor. İsmi geçen kulüp ve şahıslar için bir anlaşma. UEFA'ya teyit edermisiniz dedik ve yazılı belge olarak aldık. Şimdi o belgeyi görelim.

(UEFA'dan gelen mail okundu)

Şimdi hepinize soruyorum. Fenerbahçeli isimler hırsları adına 100 yıla dayanan kulübe yakışır şekilde davransa bu durumda olurmuyduk? Şimdi 58. maddeye bakalım. 58. madde çok ağırdı ve UEFA'ya değiştirilmesini söyledim. UEFA değiştirilemeyeceğini vancak askıya alınabileceğini belirtti. Kulüpler birliği bize müracat edip Fenerbahçe Başkanı, "Biz" Kulüpler Birliği 14 imza ile küme düşme kaldırılsın diye başvuru yapıyor. Hürriyet Gazetesi'ne açıklama yapan yönetici kim diye sordu? ve Nihat Özdemir'in açıklamalarını gösterdi. 13 Ocak'ta Fenerbahçe açıklama yapıyor ve "1 puan bile sildirmeyiz" diyorlar. 106 yıllık kulübün menfaatları değil kendi çıkarlarını düşünüyorlar. Fenerbahçeli yöneticiler bana Porto, Juventus'u gösteriyorlar. Platini 2006 yılında başkan oluyor ve 2007 yılında Şike'ye 0 tolerans diyor. Size bahsettiğim fırsatlardan herhangi birisini kabul etselerdi bu durum buralara gelmezdi. Böyle tarihi bir kulüp böyle bir damgayı yemezdi. Türk futbolu adına değilde kişilere çalışanlardan sonra "Yeter diyorum ve başkanlıktan istifa ediyorum"

(Mehmet Ali Aydınlar, Mehmet Ali Birand ile çıktığı programdan bazı bölümleri gösterildi)


Bugün haklı çıkmanın üzüntüsünü yaşıyorum. O gün tablo bu kadar netti ve iyi niyetle biz çalışmıştık. Davaya bu dava namus davası diyenler. Başka çaremiz yok davayı çekmek zorundayız dediler. Sanırım gündemde ki sorunlardan birisi de CAS davası. Kendileri alamadılar randevu benden rica ettiler ben de ayarladım. Belgeyi imzalamayanlar 3 Fenerbaçhe yöneticisi ve bir avukattır. Geçen gün söyledikleri gibi kendilerinden habersiz yapılan birşey yok kendileri bu pazarlıkları yaptılar. Fenerbahçeli yöneticiler Benim dönemimdeydi. Bu taslakta bana geldi benim tarafımdan Fenerbahçeli yöneticilere iletildi.

(CAS anlaşması gösterildi ve 32. gün programında söylediği "Fenerbahçe zarar görürse bütün zararı ben karşılayacağım ama zarar görürsem ben maddi manevi haklarımı arayacağım")

Buradan çok ciddi bir çağrım var. Fenerbahçe yönetim kurulu 2 Kasım'daki ödeme planını sunmaları gerekiyor. Bugün bu süreci başlatıyorum. Kulübün zararlarını 3x45 milyon euro 135 milyon euro zarar var. Kongre ve taraftarı yanılttılar bunun için onlarla pazarlık yapabilirim. Kulübü daha fazla yormayacaklarını ve çok büyük isimler var. Onlar için bu paralar çok bir para değil. İsterlerse hukukçularına sorabilirler. Her bir yönetim kurulu üyesi müşterek borçludur bunu da yasalar önünde zorunluklar vardır. Fenerbahçe'ye bu lekeyi sürenler ve kulübü ateşe atanlar bunu temin etmek zorundalar. Bunun bir de manevi zararı var. Hiç bir para bu zararı karşılayamaz.

Haberin Devamı

BAŞKANLIĞA ADAY OLACAK MI? AÇIKLADI

Haberin Devamı

Size soruyorum 2 ay sonra olağanüstü seçim olur mu? 2 haftada en fazla böyle şeyler olur. Hala Fenebaçhe üzerinde oyun oynanmaya devam ediyor.

İnanıyorum ki Fenerbahçe çok iyi bir başkan adayı çıkaracaktır. Şunu unutmayalım kimse Fenerbahçe'nin sahibi değildir ve Fenerbahçe'nin üzerinde de değildir. Herkes haddini bilmelidir. Sorun zihniyet sorunudur. Kulübün geldiği durum manevralardır. Bu durum yönetimin suçudur. Bazı notların altını çizmek lazım.

25 milyon taraftarı olan ve yıllık cirosu 200 milyon dolarlarla söylenen bir kuruluş var mıdır?
Kendi tabirleriyle söylenen 'Bakkal dükkanı gibi' yönetilen bir kulüp var mıdır? Bu kurumu bu durumu kimler düşürüyor? Rakip görülen takımlar uzak doğu'da pazar payını büyütmeye çalışırken biz neler konuşuyoruz arkadaşlar. Bu kurum bunu hakediyor mu?

Fenerbahçe'de değişim ve yeniden yapılanma başlamalıdır. Böyle büyük bir taraftar ve sevgi bunu haketmiyor. Kişilerin egoları yüzünden oluyor bunlar hep. Fenerbahçe'deki kaos ve kafa yapısı. Yeter artık Fenerbahçe yenilenmek zorunda, şeffaf, çağa ayak uydurmuş bir yola girmek zorunda Fenerbahçe... Fenerbahçeliler beton yapıları değil her yönde sportif başarıyı konuşmak istiyor.

Bana telkinde bulunan kongre üyelerine teşekkür ediyorum. Kulübümün bana ihtiyacı varsa olurum. Ben 2 Kasım'daki Olağanüstü Genel Kurul'da aday değilim. Bu zihniyet, ıslarla emanetçi bir aday ile devam etmek isterlerse kararımı gözden geçireceğimi bilmenizi isterim.


Bugüne kadar neden sessiz kaldınız? Açık ve net belgeler varken adı geçen kulüpler neden küme düşürülmedi?

Bugüne kadar neden konuşmadığımı söyledim. Ben doğrusu sportif anlamda sürecin tamamlanmasını bekledim ve süreç bizim açımızdan tamamlandı. 31 Ocak'ta istifa ettim. Bu konuda kararı benden sonra gelen Federasyona Türk futbolunun daha fazla zarar almasını istemedim. Spor hukukuna göre belgeye delile gerek yoktur. Kanaat'a göre kara verebilirdik. Sosyal, ekonomik ve siyasal boyutları vardı. En doğrusunun play-off öncesinde karar vermek olduğunu söyledik. Platini ile kavga bile ettik ama bize güvendi.

Fenerbahçe'yi düşürmek istemediğiniz içinde çok eleştiri aldınız? O krizi yönetirken iyi bir ekiple hareket edebildiniz mi? Medya ve devletten iyi yardım aldınız mı?

Ben Trabzonspor konusunda şunu söyleyeyim. 8 kulüp vardı ve Trabzonspor'da bu kulüplerin içindeydi. Bana tepki olacak diye ben doğru bildiğimi söylemeyecek değilim. Biz çok iyi organize olduk fakat şu var herkes iyi niyetli olması gerekiyor. Herkes iyi niyetli olsa el birliği ile bu sorunu çözerdik. Bir karar alıyorsunuz Kulüpler Birliği karar alıyor ertesi gün herkes birbiri hakkında konuşuyor. Küçük çıkarlar için süreci sabote edenler oldu.

O günlerde dikkat çeken ve eleştirildiğiniz süreci beklemeden biz kararımızı vermek zorundayız demiştiniz? Gerçek neden nedir kararı verememenizde ki?

Şimdi arkadaşlar benb bunları cevapladım. Bir çok kişi gözaltına alındı. Basında çıkan haberlere bakın. Durum vahim değil mi gerçekten ben inanamıyorum. Bir çok yönetici ve kulüp başkanı 1 sene hapis yattı. Bu vahim değil mi? Benim ahlak ve etki anlayışım bana göre böyle. Tahkim Kurulu, UEFA, CAS bunlar vahim değil mi? Sonuç bu bunu hepimiz görelim. Bize o dönemde belgelerin hemen verileceği söylendi daha sonra savcılık belgeleri vermeden nasıl karar veriyim. Bu yüzden süreç uzadı. Ligler başladı o tarihte karar versek lig ne hale gelirdi.

3 Temmuz sürecinde siz açıklamalarınızda Türk futbolu batar dediniz? Galatasaray'ın Real Madrid'e 6-1 yenilmesi

Ben şunu söylemek isterim genel olarak. Türkiye'nin gelişmesine bakalım. Gelirlere bakın ekonomik gelişmelere bakın bir de spor kulüplerine bakın. İspanya ve İtalya'da ekonomi ile birlikte kulüplerde büyüdü. Gerçekten kulüpler kurumsal değil amatörce yönetiliyor. Transfer harcamalarına bakın gerçeklerle yüz yüze gelirsiniz.


Şenes Erzik'ten gerekli desteği gördünüz mü? Fenerbahçe'de çok seviliyorsunuz neden aday olmuyorsunuz?

Şenes Bey, UEFA'da FIFA'da çok önemli bir isim. Bize çok yardımcı oldu kendisine buradan da teşekkür ediyorum. Bizim UEFA yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde Şenes Bey bize çok yardımcı oldu. Türk futbolu için çok önmeli bi yerde. Türkiye'ye ciddi değerli katkıları olduğunu söyleyebilirim. 25 yıllık Fenerbahçeliyim ben. Gerçeknte bir çoğu arkadaşımız, dostuğumuz... Benim kongreden yana hiç bir sıkıntım yok. Neden adayım değilim bahsettim bugünlük bu kadar yeterli.

Görevi bıraktınız mı, görevden alındınız mı?

Görevden kendi istediğimle ayrıldım. Sadece eşimle konuştumve ben bugün istifa ediyorum dedi. Beraber istifa ederiz dedim. Lütfi Arıboğan'ı da çağırdım ve biz giderde o kalırsa çok yanlış olur dedim ve 3. birden istifa ettik. O günler bir çok spor hukukçusu türemişti. Televizyon televizyon gezdiler. Kulüpler süreci sabote etti. 4 Fenerbahçe yönetim kurul üyesi çıktılar konuştular anlaşmışlar belli. Beni güven tazelemeye Bazı insanlar koltuklarına yapışmışlar ayrılmıyorlar ben anında bıraktım koltuğumu. Gelirsiniz başarılı olursanız devam edersiniz benim anlayışım bu ama herkesin yapısı ve karakteri farklı ona da saygı duymak lazım.

Fenerbahçe yargıtayın kararını bekliyor? Trabzonspor'u UEFA aldı dediniz sizden habersiz böyle bir şey olabilir mi? Tartışılan isimler var Ebru Köksal, Lütfi Arıboğan?

Süreç bitmiştir. Bizi ilgilendiren sportif süreçtir. CAS kararı kesin karardır ve konuşulacak hiç bir şey kalmamıştır. Yargıtayda devam eden dava kişileri ilgilendirir ve sportif sonucu değiştirmez. Ben Bursaspor'u önerebilirdik dedim.Trabzonspor'da soruşturma kapsamında bana neden sormadınız öyle şey olur mu dedim? Fenerbahçeli isimler bana geldiler güle oynaya gittiler sonra ama Trabzonspor alınıp onlar alınmayınca beni hedef gösterdiler. Oysa birlikte konuştuk gitmeyeceklerini ve sorun yoktu ama taraftarın önüne beni attılar. Bu sabah halen 30 Ağustos'ta bana gelip herkesin içerisinde 'sen olmasaydın Fenerbahçe 10 Temmuz'da Bank Asya Ligi'ndeydi' diyen kişi bugün karşısında Fenerbahçe'den yönetici arkadaşları da var evet Mehmet Ali Bey bize çok yardımcı oldu ama yanındaki arkadaşları yüzünden biz zara gördük demiş. Lütfen iki yüzlülük yapmayalım. Tarih bunları yazacak ve herkes görecek. Lütfi Arıboğan uzun yıllardır TFF'de var. Yönetim Kurulu'na aldım. Bilgiler onda toplanmış Genel Sekreterlik görevi yapmış. İlhan Helvacı Başhukuk Müşaviriydi. 90 saat sonra bu olaylar patladı. Ebru Köksal, Ali Şen zamanında çıkmış konuşmuş. Avrupa Kulüpler Birliği yönetim kurulu'nda.. Biz daha sonra beni tebrik etmiştir. Ali Koç, Ebru Köksal konusunda beni tebrik etmiştir.

Polis fezlekerinin gönderildiği söyleniyor. Ben Ebru Köksal ile görüştüm 16 Şubat'ta gönderilmiş diyor. Mehmet Ali Aydınlar Mehmet Helvacı tarafından göndertilmiş diyor. İnsanlar biraz utanmalı insanlara suç at, at, at nereye kadar... Ben o tarihde görevde bile değildim. Fenerbahçeli önde gelen bir yöneticiye neden benimle uğraşıyorsunuz diye sordum bana dedi ki; "Tek ciddi rakip karşımızda sensin o yüzden sana bunlar yapılıyor dedi. Ben aday olsam bana bile yapılabilir bunlar dedi" bana. Belki yalanlar ama yanımda şaitler var.

Displin Kurulu şu maçlarda şike yapıldı demedi. Başarı ve kupaların geri alınmasıdır doğrudur. Biz aslında seneyi yok saymak istiyorduk. O maçların naklen yayın gelirleri var. Şike yapan


UEFA'da pazarlıkta olumlu sonuç alınıyorsa UEFA'ya güvenilir mi?

Sayın Bakan böyle bir konuşma yapmış. Duyunca Sayın bakan'ı aradım ben bilmiyordum siz bilipte beni getirdiyseniz dedim. Benimde haberim yoktu dedi. Demeç verdi düzeltti, twitter'dan düzeltme yaptı. Fenerbahçe Başkanı için sapla samanı karıştırıyor dedi. Ben aptal mıyım? Federasyoan başkan olayım bu süreci bilsem. Ben o dönem hatırlayın Fenerbahçe Başkanlığı için en büyük adaylardan birisiydim.

Neler yapmak istediniz de yapadınız? Şuan başkan olsaydınız neler yapardınız?

Çok şey yapmaya çalıştık. O sıkıntılı süreçte şimşekler hep üzerimizdeydi. Kurumsal bir yapıya kavuşması için çalıştık. Görev tanımlarını yazdık bir çok çalışanın görevini değiştirdik. Bİr şey yapmadan ücret alan isimler vardı bunlarla yollamızı ayırdık. Ben Federasyona gelince şunu yaptım. 1000 lirayı geçen bütün harcamalarda benim imzam vardır. Ben kendi şirketimde bunu yapmıyorum. Almanya'yı inceledik. Aylık 7500 euro'ya anlaştık ve eski futbolcu ve antrenörleri eğitecektir. Bütün Türkiye çapında yeni hocalar yetiştirecektir. İkinci kişi de 1 sene sonra gelecekti Almanya tesis adı altında para alınıyorlar ama tesis yapılmıyor. Ben geldiğimde kasada para yoktu giderken 39 milyon lira bıraktım. Doğu Anadolu'da futsal'a önem verdik ama süreç ne kadar 7 ay zaten biz de 7 ay görevde kaldık.

Şenes Erzik ve Başbakan ile şike var mı? diye konuştuğunuz çok konuşulur. 2 Kasım'da ödeme planı çıkmadı veya aday olmadılar yinede tazminat için

23 Temmuz tarihinde gelen yazı da şöyle söylüyor. UEFA'nın amiral gemisi Şampiyonlar Ligi'ne almayacaklarını söylüyorlar. Fenerbahçe'de CAS'taki savunmasında bunu belirtiyor. Fenerbahçe kendi rızasıyla gitmeseydi o ceza gelmeseydi. UEFA 3 yıl ceza dedi. UEFA'da zik-zak yok ne dedilerse o oldu. İyi niyetli bir şekilde oturulup konuşulsaydı daha iyi olurdu. 1 sene daha gitmezdi Fenerbahçe olay kapanırdı. Bu sefer tablo böyle oldu. Dedikodular için şunu söyleyeyim. Ben Fenerbahçeliyim. Benim en çok zevk aldığım 103 gollü şampiyonluktur. İkinci en çok zevk aldığımda şike yapıldığı söylenenden sonraki 2. yarıdaki Fenerbahçe'ydi. Sahaya yansımadı dediler. UEFA bunu kabul eeder. Ben atladım Lyon'a gititm. Yanıma'da özel tercüman aldım gittim oturdum konuştum. Sayın İnfantino size bir soru soracağım. Maçları izledim bu sahaya yansımadı yine ceza olur mu? Bana güldü ve dedi ki "Bir maçta kulüp yöneticisi iki hakeme şike teklif ediyor. Hakemler kabul etmiyor ve raporlarına yazmıyorlar. İki hakeminde hakemliğini bitirdik. Sahaya yansıyıp yansımaması önemli değil" dedi.


Beşiktaş'ın 1 yıllık cezası var bu içimize sinen bir cezamıdır? Bu kadar samimi buluyor musunuz?

Ben UEFA'nın avulatı değilim. UEFA 40 yıllık bir kurum. Ben şuna bakarım UEFA''nın prosedüründe ne diyor. Bakın 3 tane süreç geçti, Disiplin Komitesi bir karar verdi. Tahkim Kuruluna gitti, CAS'a gitti aynı savunmalar hep yapıldı. UEFA kötü, UEFA güvenilmez. Bunlar hep zaman kazanma, not var ya kura çekiminde Fenebahçe'nin durumu CAS davasına göre diyor. Devam edecek olsa bu notu koyar mı ya? Bu iş bitmiş bizim dönemimizde Beşiktaş için etik dışı transfer girişimi diyorlardı. UEFA aynı şeyi söylemedi.

Süreç bitti dediniz Trabzonspor kupasını istiyor? Fenerbahçe yönetimi siyasi bir dava olduğunu söylüyor? 19 maçta şike var dendi. Şimdi 4 maç deniyor nasıl düşünüyorsunuz? 58. maddenin değiştirilmesi için Genel Kurul'a gitmenizi UEFA istedi dediniz? Kurallar gereği iç işidir UEFA bu iç işlere karışmaz? UEFA neden 58. maddeyi değiştiremezsiniz dediğinde içiniz rahat etti?

O konuda benim bir yorum yapmam doğru değil. TFF kararlaştıracak bekleyip göreceğiz. Operasyon, cemaat deniyor, Ergenekon deniyor. Belki de öyledir gerçekten bilmiyorum. Kurum ve kuruluşlarla alakam yok. Sonuç belli sportif açıdan sebebi her ne olursa olsun ceza alındı. Operasyon yapılıyorsa hadi dar ağacında olsalar bile son sözleri Fenerbahçe'ydi neden Fenerbahçe'nin önünü açmıyorlar. Aziz Yıldırım'a iade'yi ... ben olacağım. Fenerbahçe ile ilgili olan sadece 4... Disiplin müfettişinin raporuyla 8 maça çıktı sanırsam. 6222 ondan önceki maçlar rüşvet verme suçuyla yargılanıyor. Biz küme düşme olmayacak dedik. Kulüpler birliği 14 imzalı bir talebi var. 58'i değiştirin küme düşmeyi kaldırın. UEFA'ya bakınd edik böyle bir şey var. Kulüpler Genel Kurulu toplantıya çağırabilir. Genel Kurul 1 seferlik karar alır.

UEFA'ya her talimat değişikliği gönderilir. Uygun görüşü alıyoruz. Sizin değiştirmenizde hiç bir sorun yok. TFF dik duramıyor deniliyordu. İsviçre Federasyonu dik durdu ne oldu. Sion 33 puanla liderdi her maç için -3 puan verildi. -3 puan ile sonuncu sıraya düştü. Basel'i de atarım dedi. 7 gün içerisinde karar ver dedi. İnşallah TFF böyle bir yazı ile karşılaşmaz.

İnşallah bu süreç tamamen kapanmıştır ama tamamlanmamışta olabilir.

Benim yaptığım pazarlık bellidir. Puan sildirme için yaptık pazarlığı. Biz 45 milyon euro kaybettik diye yazı yazdınız. Sonra bizim namus davamız dediniz . Davayı geri çektiniz ülke menfaatları için çektik dediniz. Çıksın Şenes Erzik açıklasın dediniz hani ülke menfaatleri öndeydi. Yazıktır ayıp oluyor arkadaşlar artık ya...


Saadettin Saran dışında bir aday yok? Taşın altına neden elinizi koymuyorsunuz?

Saadettin'in Bey'in cezası kalkmadan öyle birşey olabilir. Adaylar 1 hafta önce çıkar ama 2 ay sonra Olağanüstü Genel Kurul olmaz. Adaylar çıksın diyorlar adaylar çıkınca 2 ay boyunca yıpratacaklar böyle bir şey olur mu.

Tutuklananlar Fenerbahçe yöneticilerdi. Trabzonspor'da kimse yoktu. Biz akşam bir araya geldik bir arkadaşmız daha geldi. Yunu Egemenoğlu'da geldi. Fransızca konuştukb iz o akşam. Arkadaşlar dar açıdan değil geniş açıdan bakalım.

Sürecin başında Platini bana dedi ki 45 bin şikayet geldi ve bana sen Fenerbahçeli'sin ve Fenerbahçe'yi koruyorsun. Bizim müdahele etmemizi istiyor dedi. bu ateşler üfleyerek sönmez dedi. Biz bunlara


Yukarıda Allah var Ali Koç niye dediniz? Neden küme düşürmediniz kulüpleri?

4 yönetim kurulu üyesi çıktı. Beni hep eleştirdiler. Aslında Fenerbahçe için nasıl çalıştığımı biliyorlar. İnsanlarda insaf ve vicdan olur. Hergün ölmektense bir gün ölürüz. Düşmeyeceksiniz dedikten sonra çıkıp şov yaptılar.Bizi küme düşürün dediler. Yazılı gönderin dedim gönderemeyiz dediler. Ben onları nasıl küme düşüreyim daha sonra bizi küme düşürdüler deyip beni düşmena hain ilan edeceklerdi. Türk futbolunun çıkarlarını düşündüğüm için bu kadar net.

UEFA bu işi burada bıkramayacak? Şampiyonlukların el değiştirmesi yaptırımı olacak şeklinde konuşulanlar var? Emanetçi kelimesini açarsanız çok sevinirim?

Bizim konuşarı iyi irdelememiz gerekiyor. Mayıs ayında kongre toplandı ve kararlar alındı.

1 Şike il ilgili zaman aşımı yoktur.

2 - Gerekli yaptırımlar uygulanmazsa UEFA kendisi yaptırım yapabilir. İnşallah bu iş burada bitmiştir arkası gelmez. Çok açık emanetçi lafım.

Ben ahlaki ve etik değerlerden asla taviz vermem. Süreci sonlandıramadım. Süreç sonlanmış olsaydı ben TFF Başkanı olsaydım bu soruyu bana sorabilirdiniz.


Aydınlar, Fenebahçeli bir yöneticinin 'Biz Mehmet Ali Aydınlar'a manevi sorunları hafiflesin diye voleybol şubesini teslim ettik' sorusu sonrası gözleri doldu ve basın toplantısına devam edemeyeceğini açıkladı.

Oğlumu son kez Fenerbahçe-Vakıfbank maçında gördüm. Orada havaalında uğurladım. Devam edemeyeceğim. Ben hep doğrunun yanında oldum. Böyle de olacağım hep. Tarih gerçekleri yazacak, kim hain kim değil herkes görecek. Herkese teşekkür ediyorum ve saygılar sunuyorum.

Haberin Devamı

İŞTE O ANLAR

Yazarlar