Fenerbahçe Aykut Kocaman sessizliğini bozdu! İddialar sonrası açıklama

Aykut Kocaman sessizliğini bozdu! İddialar sonrası açıklama

27.06.2022 - 15:40 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Başakşehir, Konyaspor gibi önemli kulüplerin teknik direktörlüğünü yapan Aykut Kocaman'ın yeni adresiyle ilgili sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Kocaman iddialar sonrası sessizliğini bozdu.

Aykut Kocaman sessizliğini bozdu İddialar sonrası açıklama

Son olarak 2 Ekim 2021 tarihinde Başakşehir veda eden deneyimli teknik direktör Aykut Kocaman, daha sonra aldığı tüm teklifleri reddetmişti. Kocaman'ın yeni adresiyle ilgili iddia ortaya atılırken deneyimli çalıştırcıdan açıklama geldi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE İLE ŞAMPİYONLUK YAŞADI
Aykut Kocaman, teknik direktörlük kariyerine 2000 yılında İstanbulspor'da başladı. 57 yaşındaki çalıştırıcı daha sonra sırasıyla Malatyaspor, Konyaspor (3 dönem), Ankaraspor (2 dönem), Fenerbahçe (2 dönem) ve Başakşehir'de görev aldı.

4 KUPASI VAR
Aykut Kocaman'ın teknik direktörlük kariyerinde 4 kupa bulunuyor. 2010-11 sezonunda Fenerbahçe ile Süper Lig zaferi elde eden deneyimli teknik adam, 2011-12 ve 2012-13 sezonunda yine Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşamıştı. Kocaman 2016-17 sezonunda da Konyaspor ile Türkiye Kupası'nı kazanmıştı.

BAŞAKŞEHİR'DE 8 AY ÇALIŞTI
Aykut Kocaman, Okan Buruk'un ardından 1 Şubat 2021'de Medipol Başakşehir teknik direktörlüğüne getirildi. 2,5 yıllık sözleşme imzalanan deneyimli teknik adam, 8 ay görevde kaldı.

Haberin Devamı

Turuncu-lacivertli ekip bu sezon ligde oynadığı 8 maçta 6 yenilgi ve 2 galibiyetle 6 puan topladı.

İstanbul ekibi, Kocaman yönetiminde 27'si Süper Lig'de 2'si de Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere toplam 29 resmi maç oynadı. Turuncu-lacivertliler, bu maçlarda 9 galibiyet, 14 mağlubiyet ve 6 beraberlik aldı, 32 gol yedi, 28 gol attı.

Medipol Başakşehir, Kocaman ile Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe'yi 2-1 yendi, yarı finalde ise Beşiktaş'a 3-2 kaybederek elendi.

Aykut Kocaman, Başakşehir'le yollarını ayırdıktan sonra bir kulüp çalıştırmamıştı.

YAYINCI KURULUŞ İDDASI
Trhaber'in geçtiği habere göre 57 yaşındaki teknik direktör yeni sezonda yayıncı kuruluşta yorumculuk yapacak. Aykut Kocaman'ın beIN SPORTS'un teklifini kabul ettiği iddia edildi.

3 GÜN EKRANLARDA OLACAK
Haberde Aykut Kocaman'ın haftanın 3 günü Süper Lig maçlarını yorumlayacağı bilgisi geçildi. Ağustos ayında başlayacak olan 2022-23 sezonu öncesi yaşanan bu gelişme futbolseverler tarafından sürpriz olarak karşılandı.

SÖZLEŞMESİNE ÖZEL MADDE
Öte yandan yeni sezona bir takımın başında girme planları yapan Aykut Kocaman'ın her ihtimale karşı sözleşmesine özel bir madde koydurduğu belirtildi. Habere göre Aykut Kocaman, Süper Lig ekiplerinden teklif alması durumunda yayıncı kuruluşla kontratını feshedebilecek.

Haberin Devamı

AYKUT KOCAMAN'DAN FLAŞ YALANLAMA
Konu hakkında açıklama yapan Kocaman, "Böyle bir durum söz konusu değil, herhangi bir ilgim ya da bilgim yok. Bu sezon takım çalıştırmayı ve çalışmayı düşünmüyorum" ifadesini kullandı. (Play Spor)

Yazarlar