Fenerbahçe Aykut Kocaman'dan Icardi ve Arda Güler açıklaması! 'Sıra dışı! Muazzam uyum sağladı'

Aykut Kocaman'dan Icardi ve Arda Güler açıklaması! 'Sıra dışı! Muazzam uyum sağladı'

31.05.2023 - 11:10 | Son Güncellenme:

Eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Arda Güler, Icardi, Aboubkar, Valenica gibi isimleri yorumlayan Kocaman, Messi'nin Ronaldo ile arasındaki en büyük farkı açıkladı.

Aykut Kocamandan Icardi ve Arda Güler açıklaması Sıra dışı Muazzam uyum sağladı

Eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman; Arda Güler, Icardi, Aboubkar, Valenica gibi isimleri Play Spor'a kanalına yorumladı. Kocaman Ronaldo ve Messi farkını da dile getirdi.

Haberin Devamı

'ICARDI SIRADAŞI! MUAZZAM UYUM SAĞLADI'
Icardi, Valencia ve Aboubakar'ı karşılaştıran Kocaman şu ifadeleri kullandı: "Bizim futbol standardımız için sıra dışı olan Mauro Icardi. CV'si bunu gösteriyor. Burada muazzam bir uyum sağladı. Beden dilinde gözüküyor. Daha düşük bir futbol ülkesine gelip 'Burada nasılsa yeter' halinin ötesinde; taraftarla ve camiasıyla bütünleşip, 'Oyunculuğumun o pırıltılı halini nasıl gösteririm' halinde oynuyor"

"Aboubakar, Şenol Güneş'in ilk döneminde gerçekten üst seviye oynamıştı. O zamanki seviyesini yakalalayıp, hatta belki süreklilik içine koyduğumuz zaman, bunun da üstüne çıktığı gözüküyor. Üçünün arasında bir kıyaslama yapmayacağım. Üçü de kendi takımlarında verimli oynuyorlar. Ama sıradışı olan Icardi, hiç tartışmasız gözüküyor. Diğer taraftan verimlilik açısından bakıldığı zaman hepsi üst düzey verimlilik gösteriyorlar."

Haberin Devamı

Aykut Kocamandan Icardi ve Arda Güler açıklaması Sıra dışı Muazzam uyum sağladı

 

AYKUT KOCAMAN'DAN ARDA GÜLER İTİRAFI: FENERBAHÇE TARAFTARI OLARAK BEKLEDİM
Fenerbahçe'nin genç yetenği Arda Güler'i değerlendiren Kocaman: "Çevresel faktörlerin gençleri, bizim ülkemizde, ulaşabilecekleri seviyeye ulaşmaları konusunda sıkıntı yarattığını düşünüyorum. Arda Güler, Sevilla maçının ilk yarısındaki oyununda, bir takıma karşı, tek başına oynayan bir oyuncu gibi gözktü. Top alıyor, top kaptırıyor, hamle yapıyor.. Bu yüksek özgüven, kaliteli bir fizik.. Aslında pek çok şeye hazır olduğunu gösteren bir durumdu. Sonraki süreçte daha fazla oynamasını açıkçası ben de bir Fenerbahçe taraftarı olarak, bekledim"

'BEDEN DİLİ DE ÇOK GÜZEL'
"Ne Fenerbahçe ne Galatasaray ne Beşiktaş'ın; dolasıyla Türk futbolunun, bir futbolcuyu maksimuma çıkarma şansı var. Bu tamamen bir gerçek. Buradan hareket edebilirsek, Arda ve Ardalar'ı maksimuma çıkaran ortamı hazırlayıp, sonra Arda ve Ardalar'ın artmasına şansına sahibiz. Bu güzel bir çocuk. Beden dili de çok güzel. Belli bir yerden sonra çevrenin kontrolsüz baskısıyla ve istemleriyle beraber, maksimumunu yakalama konusunda acabalar olacaktır.''

Aykut Kocamandan Icardi ve Arda Güler açıklaması Sıra dışı Muazzam uyum sağladı

ARDA İÇİN OĞUZ ÇETİN ÖRNEĞİ
"Arda, oyunculuk tarafına bakıldığında; top kontrolü, topla hızlanması, topu aktarması; buna topla çözümle bulması diyelim, birinci sınıf. Buralarda problemi yok. Bunu tüm futbolseverler gördüğü için bu çocuğun çok değerli olduğunu gördük. Ama benim kriterim şu: Bunları yapabilecek fiziksel güce sahip mi? Topu korumak demek darbelere karşı dayanıklı olmak gerekir. Oğuz Çetin, sahayı üstten görebilme yeteneğe sahipti. Arda'nın aktardığım bu yeteneklerle birlikte, böyle bir yeteneği olduğunu da gördüm. Sahanın bütününü gören bir yeteneğe sahip. Sahada da darbelere karşı dağılmıyor. Yere çok sağlam basıyor. Dolayısıyla hazır"

Haberin Devamı

MESSİ İLE RONALDO ARASINDAKİ EN BÜYÜK FARK
"Messi, Ronaldo ile çok büyük bir çekişme içerisindeydi. Ronaldo, son dönemlerde tamamen makine olarak gol üretme halindeydi. Ve bunu da bireyselleştirerek oraya doğru götürdü. Dünya Kupası'nda gole ihtiyaç duyduğu dönemde, artık onun o bireysel bakışı kendisini destekleyen oyuncular tarafından çok fazla benimsenmedi. Dolayısıyla onu bir şeyler yaratabilme gücünde büyük eksiklik vardı.
Messi ise bütün futbol hayatı boyunca şunu yaptı: Attı, attırdı ve oyunun içinde hep bir kolektif bilinç ve yardımlaşmayla hareket etti. Bu golleri atarken çok böyle aşırı ihtiraslı yapıyormuş gibi hiçbir zaman görünmedi. Bu ona aslında Dünya Kupası'nı getirdi. Bütün arkadaşları ona bir şey armağan etmek istiyorlardı. Çok net gözüktü. İki oyuncu arasındaki; bir yola çıkarken davranış biçiminin nelere mal olduğunu göstermesi açısından çok önemliydi.

Haberin Devamı

Yazarlar