Fenerbahçe Aykut Kocaman'dan Süper Kupa tepkisi! 'Galatasaray'ı yenecek gücün var'

Aykut Kocaman'dan Süper Kupa tepkisi! 'Galatasaray'ı yenecek gücün var'

07.04.2024 - 15:15 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörlerinden Aykut Kocaman, sarı-lacivertlilerin Süper Kupa'daki tutumunu eleştirdi. Kocaman "Galatasaray'ı yenecek gücün var." ifadesini kullandı.

Aykut Kocamandan Süper Kupa tepkisi Galatasarayı yenecek gücün var

Galatasaray ile Fenerbahçe bu akşam saat 21.30'da Şanlıurfa'da karşı karşıya gelecek. Bu mücadelede Galatasaray'ın tam kadro sahada yer alması beklenirken Fenerbahçe'nin U19 takımıyla sahada yer alması bekleniyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörlerinden Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin Süper Kupa'daki tumunu eleştirdi. Kocaman, Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı Süper Kupa'da yenecek gücünün olduğunu ve esas tepkinin ligin geri kalanında tüm maçları kazanarak şampiyon olunması halinde verileceğini ifade etti.

Aykut Kocamandan Süper Kupa tepkisi Galatasarayı yenecek gücün var

"GALATASARAY'I YENECEK GÜCÜN VAR"

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Aykut Kocaman, Play Spor'a açıklamalarda bulundu. Aykut Kocaman, "Esas tepki; ligde kalan maçlarını kazanıp, şampiyon olmak. Bu kadar." dedi.

Fenerbahçe'nin, Süper Kupa'da Galatasaray ile oynayacağı maç için de konuşan Kocaman, "Süper Kupa için, ne olursa olsun Galatasaray'ı yenecek gücün var. Çıkıp Galatasaray'ı yenmek ve Süper Kupa'yı müzemize getirmek" sözlerini sarf etti.

Haberin Devamı

Aykut Kocamandan Süper Kupa tepkisi Galatasarayı yenecek gücün var

"YAPILACAK EN BÜYÜK TEPKİ BU"

59 yaşındaki teknik adam, Fenerbahçe'nin, Konferans Ligi şansı için, "Fenerbahçe, lige başladığı enerjisini yakalarsa, Konferans Ligi'nde final oynamasının uzak olmadığını, ligi kazanmasının uzak olmadığını düşünüyorum. En büyük tepki, Ali Koç'un hemen, direkt olarak gücü futbol takımına yansıtıp, rüzgarı arkalarına alarak, "Galatasaray'ı, Galatasaray stadında yenecek güce sahibiz" diyerek ligi kazanmak. En büyük tepki bu, bugünkü şartlar yapılacak en büyük tepki bu." diye konuştu.

FENERBAHÇE FİNALE U19 TAKIMIYLA ÇIKACAK

U19 takımıyla Şanlıurfa'ya gidecek olan Fenerbahçe'nin ilk olarak 9 genç oyuncuyla sahaya çıkması bekleniyordu. Bu futbolculardan 3 tanesi sakatlık gerekçesiyle kenara gelecek ve böylece maç tatil edilecekti. Ancak son edinilen bilgilere göre planlar değişti. Fenerbahçe'nin Süper Kupa'da sahaya 11 genç oyuncuyla çıkması ve takımın komple çekilmesi bekleniyor.

Aykut Kocamandan Süper Kupa tepkisi Galatasarayı yenecek gücün var

F.BAHÇE'NİN PUANI SİLİNECEK Mİ? İŞTE TALİMAT MADDESİ

Fenerbahçe'nin takım halinde sahadan çekilme olasılığı sonrası Milliyet yazarı Mustafa Anıklı, sarı-lacivertlilerin puan silme cezasıyla karşı karşıya kalıp kalmayacağına değindi. İşte Futbol Müsabaka Talimatı’nda yer alan madde Süper Kupa’da Fenerbahçe için çeşitli senaryolar ortaya çıkarken, son konuşulan maça normal sayıda kadroyla başlayıp, daha sonra müsabakadan çekilmesi…

Haberin Devamı

Bunun sonrasında ne olabileceği tartışılırken, kılavuz olarak Futbol Müsabaka Talimatı’na bakmak gerekecek. Güvenlik nedeniyle müsabakaların tamamlanamamasıyla ilgili maddede, lig ve kupa ayrılmış, “Müsabaka eleme usulüne göre düzenlenmişse, TFF Yönetim Kurulu, hükmen mağlubiyet kararıyla beraber takımın o sezon için bu müsabakalardan ihracına karar verir. Bu durumda disiplin kurulu, eylemin ağırlığına göre ilgili takımın ertesi sezon aynı mahiyetteki müsabakalardan ihracına karar verebilir” ifadesi kullanılıyor.

Ancak güvenlik dışında bir müsabaka tamamlanamadığıyla ilgili maddede ise, “Ortaya çıkan zorlayıcı sebepler dolayısıyla müsabakanın yarıda kalması halinde yarıda kalan müsabakanın başka bir günde yarım kaldığı andaki şartlarla tamamlanmasına, yeniden oynanmasına veya müsabakanın yarıda kaldığı andaki sonucu ile tescil edilmesine karar verir” ifadesi yer almakta…

Aykut Kocamandan Süper Kupa tepkisi Galatasarayı yenecek gücün var

PUAN SİLİNMESİ İLE İLGİLİ MADDE

Haberin Devamı

Ayrıca yine müsabaka talimatının, “Puan silinmesi. Ligden çıkarılma ve alt kümeye indirme” başlıklı 24. maddesinde de şöyle yazıyor:

“Bir sezon boyunca müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.” Maddedeki, “galibiyet halinde verilen puan kadar” dendiği için bu hükmün sadece ligde geçerli olacağı anlaşılabilir.

Yazarlar