Su Sporları Aysu Türkoğlu Manş’ı aştı, tarihe geçti

Aysu Türkoğlu Manş’ı aştı, tarihe geçti

31.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aysu Türkoğlu, 16 saatten fazla süren performansıyla Manş Denizi’ni boydan boya kat etti. 21 yaşındaki sporcu, burayı geçen en genç Türk yüzücü olarak tarih yazdı.

Aysu Türkoğlu Manş’ı aştı, tarihe geçti

Yıllardır Manş Denizi’ni geçmek için çalışan Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencisi açık su yüzücüsü Aysu Türkoğlu sonunda hedefine ulaştı. Genç sporcu, bu yıl ilki başarmak için İngiltere’ye gitti. Aysu’ya Pathfinder adlı tekne kanal geçişi boyunca eşlik etti. Channel Swimming Association’a bağlı hakemin de görev yaptığı tekneye yüzüş boyunca dokunması yasak olan Aysu, tekneden zaman zaman babası ve antrenöründen gıda ve sıvı takviyesi aldı.

Haberin Devamı

Bodrumlu yüzücü, henüz 21 yaşında İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi’ni yüzerek geçip bu başarıya ulaşan en genç Türk kadını oldu. Antrenörü Bengisu Avcı ve babası Mustafa Türkoğlu’nun tekneyle eşliğinde TSİ 12.02’de Dover kentinden suya giren Aysu, dalgalar ve akıntılarla boğuştuğu 16 saat 28 dakikanın sonunda Fransa’nın Cap Gris-Nez kıyısına ulaştı. Zorlu yüzüş sonunda göz yaşlarına hakim olamayan Aysu, kıyıya ulaşınca ilk olarak ekmek yemek istedi.

Aysu Türkoğlu, antrenörlüğünü yapan Bengisu Avcı’nın 3 yıl önceki yaş rekorunu kırmayı da başardı. Aysu öte yandan Bodrum’daki evlerinin terasında 3 metrelik portatif havuzda haftalar boyunca yüzme antrenmanı yaparak dev geçişe hazırlanmıştı.

Haberin Devamı

Kasapoğlu tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Aysu Türkoğlu’nu tebrik etti. Kasapoğlu, “Manş Denizi’ni yüzerek geçen en genç Türk: Aysu Türkoğlu! Harikasın Aysu, seninle gurur duyuyoruz!” ifadelerini kullandı.

Yazarlar