11.07.2011 - 10:43 | Son Güncellenme:
Aziz Yıldırım karar açıklanmasının ardından çok üzüldü.
"4 SİGARA İÇTİ"
Sorgunun tamamlandığını açıklayan hakim kararını açıklamak üzere ara verdi. Yaklaşık 1 saat süren aranın ardından Hakim Çağdır, Aziz Yıldırım ile avukatlarını duruşma salonuna çağırarak kararını açıkladı. Hakim Çağdır, mevcut delilleri
dikkate alarak kuvvetli suç şüphesinin varlığı nedeniyle Yıldırım’ın tutuklanmasına karar verdi. Avukatları, Yıldırım’ın bu karara çok üzüldüğünü, buna rağmen kararı metanetli karşıladığını belirtti. Habertürk'ün haberine göre; Tutuklama kararı yüzüne okunan Aziz
Yıldırım, ardından adliye binası içinde üst üste 4 sigara içti.
"POLİS OTOSUYLA GİTMEM" DEDİ
Aziz Yıldırım’ı Metris Cezaevi’ne nakletmek için bir ambulans sivil bir polis aracı ile zırhlı bir polis otobüsü hazırlandı. Aziz Yıldırım sigara içerken polis memurlarının kendisini sevk edecekleri yönünde bilgi vermesi üzerine resmi polis aracına
kesinlikle binmeyeceğini belirtti. Polis memurlarıyla bir süre hararetli bir şekilde tartışan Yıldırım, kendisinin sivil bir otomobille götürüleceğinin söylenmesi üzerine ikna oldu.
"ELİNİZİ ÇEKER MİSİNİZ?"
Adliyenin çıkış kapısına getirilen Aziz Yıldırım, içerisinde tutuklama kararı bulunan mavi dosya elinde olduğu halde sivil araca bindirildi. Bu sırada bir polis memurunun başına doğru elini yönelterek araca girişi sırasında tutmak istemesi
üzerine müdahale ederek, “Elinizi çeker misiniz?” dedi. Araca bindirilen Yıldırım’ın sağına ve soluna iki polis memuru oturdu. Araç, yoğun güvenlik önlemleri altında ambulans eşliğinde adliyeden ayrıldı.
Ve Yıldırım Metris'te
ERDAL KILINÇ, MUSA KESLER İstanbul
Futbolda şike soruşturması kapsamında 8 gün önce gözaltına alınan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, dün çıkarıldığı mahkemece “suç örgütü kurmak ve şike yapmak” suçlamasıyla tutuklandı. Emniyet, hastane, adliye üçgeninde 7 gün geçiren Yıldırım, akşam saatlerinde Metris Cezaevi’ne konuldu. Tutuklama kararının ardından avukatları doktor raporları gereğince Yıldırım’ın cezaevi yerine hastaneye götürülmesini talep etti ancak talep kabul görmedi. Avukat Köksal Bayraktar, hastane raporunda “ölüm riski”nin bulunduğunu belirterek müvekkilinin cezaevine gönderilmesini eleştirdi. Yıldırım’a mahkemede dinleme kaynaklı 19 soru yöneltildiği öğrenildi.
4 SAAT HÂKİME İFADE VERDİ
Futboldaki şike iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 3 Temmuz’da “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak” ve “şike” suçlamasıyla Çekmeköy’deki evinde gözaltına alınan Yıldırım, gözaltına alındığı günden itibaren 4 kez hastaneye kaldırıldı ve anjiyo geçirdi. Yıldırım, dün 14.00 sıralarında Şişli Etfal Hastanesi’nden alınarak Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne götürüldü. Yarım kalan sorgusunun tamamlanması için yeniden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Hadi Çağdır’ın karşısına çıkan Yıldırım’ın sorgusu yaklaşık 4 saat sürdü. Sorgu süresince adliye önünde sağlık ekibi bekletilirken, Yıldırım’a avukatlarının yanı sıra kardeşi Acar Yıldırım ve Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyelerinden Yasemin Merçil refakat etti.
Cezaevi önü de karıştı
Gerginlik Metris Cezaevi önüne de yansıdı. Sloganlar eşliğinde cezaevi önüne gelmeye çalışan Fenerbahçe taraftarlarına polis müdahale etti. Bir grup Trabzonspor taraftarının da cezaevi önüne gelmesi üzerine iki takım taraftarı birbirine girdi. Polisin zamanında müdahalesi ile kavga büyümeden yatıştırıldı. Akşam saatlerinde Yıldırım’ı taşıyan araç cezaevi yerleşkesine giriş yaptı. Bu sırada bazı taraftarlar Yıldırım lehine tezahurat yaptı.
‘Ölüm riski’ raporu
Sağlık raporlarına rağmen Yıldırım’ın cezaevine gönderilmesine avukatı Köksal Bayraktar tepki gösterdi. Bayraktar, hastaneden alınan doktor raporunda “ölüm riski” ibaresinin bulunduğunu kaydederek, Savcı Berk’in müvekkilinin hastane yerine cezaevine gönderilmesini talep etmesini eleştirdi. Tedavisinin
ardından Aziz Yıldırım’ın cezaevine konulmasını talep eden Bayraktar, Yıldırım’a mahkemede yöneltilen soruların dinleme kayıtlarından oluştuğunu söyledi.
Emniyet-hastane-adliye üçgeni
Aziz Yıldırım, gözaltına alındığı 3 Temmuz Pazar sabahından itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğü, hastane ve adliye arasında 7 gün boyunca mekik dokudu. Rahatsızlanması üzerine 4 Temmuz’da İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsüne kaldırılan Yıldırım, 5 Temmuz’da anjiyo oldu. Doktorlar 72 saatlik müşahade kararı sonrası soruşturma savcısı Mehmet Berk, Yıldırım hakkındaki gözaltı kararını 6 Temmuz’da kaldırdı. Ancak Savcı Berk, aynı gün Yıldırım hakkında yeniden yakalama kararı çıkardı. Müşahade süresinin dolmasını beklemeden 7 Temmuz’da taburcu olan Yıldırım, götürüldüğü İstanbul Emniyeti Müdürlüğü’nde şekeri yükselince Çapa Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. 8 Temmuz sabahı Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne götürülen Yıldırım, tutuklanması istemiyle sevk edildiği mahkemede fenalaşınca tekrar Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Geceyi hastanede geçiren Yıldırım, 9 Temmuz’da yeniden adliyeye götürüldü. Sorgusu sırasında şekeri 240’a kadar çıkınca yeniden hastaneye götürülen Yıldırım dün bir kez daha getirildiği adliyede tutuklandı.