Futbol Azmi ve gayreti başarı getirdi

Azmi ve gayreti başarı getirdi

20.10.2022 - 10:07 | Son Güncellenme:

TFF Dış İlişkiler İcra Kurulu’nun 31 yaşındaki en genç üyesi Gökhan Kışla, çalışmalarını Milliyet’e anlattı. New York, Cenevre, Zürih ve Paris’te temsilcilik kuracaklarını, UNESCO ile Ortadoğu ve Güney Afrika’da proje yapacaklarını belirtti.

Azmi ve gayreti başarı getirdi

2018-2019 yıllarında Altay Spor Kulübü’nün yönetim kurulu üyesi olan, 2019-2022 yılları arasında ise asbaşkanlık görevini üstlenen, halihazırda İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı’nın (İZVAK) Yönetim Kurulu üyesi rolünü üstlenen Gökhan Kışla, Milliyet Ege Bölge Temsilcisi Engin Uğur Ağır, Milliyet Ege Spor Müdürü Mehmet Demirtaş ve Milliyet Ege Spor yazarlarından Fatih Tanfer ile bir araya geldi. Göztepe ve İZVAK Başkan Vekili Talat Papatya’nın TFF Yönetim Kurulu Üyesi olmasının ardından Dış İlişkiler İcra Kurulu’na seçilen en genç isim olan 31 yaşındaki Kışla, “İZVAK ve Talat Papatya böyle bir görevden bahsetti. Hiç düşünmeden kabul ettim. Tahsilim gereği bahsedilen role yakındım” dedi.

Haberin Devamı

Maçları izleyecekler
Federasyonu yurtdışına entegre etmek istediklerine değinen Kışla, “İlk adım olarak New York, Cenevre, Zürih ve Paris’te temsilcilik açacağız. Buna da biz ön ayak olacağız. Öte yandan sosyal projeler mevcut. Ortadoğu ve Güney Afrika’da TFF üyeleri olarak UNESCO ile projeler geliştireceğiz. Çocuklara formalar götüreceğiz, kurulacak ekranlarla onlara milli maçları izleteceğiz. Hatta, belki de canlı yayınlarla yetkililerin kendileriyle görüşmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Azmi ve gayreti başarı getirdi

'Potansiyeli görmeliyiz'
“İzmir’in sporda önü çok açık” diyen Kışla, şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde Göztepe’de kulüp hisselerinin yüzde 70’ini devralarak Türk futbolunun ilk yabancı yatırımcısı olan Rasmus Ankersen, İZVAK’ın profesyonel liglerde yer alan İzmir kulüplerinin başkan ve yöneticileri ve spor medyasıyla bir araya geldi. Türk futbolunda bir ilk oluyor. Bu da İzmir’in bir camiasında gerçekleşiyor. Yani, şehir gerçekten çok kıymetli. Yapmamız gereken yalnızca şehrin potansiyelini görmemiz lazım.”

Haberin Devamı

'Zemin hazırlayacağız'
Kışla, şöyle devam etti: “Tabii ki yöneticilik yaparken herkes gibi benim de hatalarım olmuştur. Fakat bunları bir kenara bırakıp bu süreçten nasıl en az yara alarak çıkabiliriz, şehrimizi en iyi şekilde nasıl temsil edebiliriz bunlara odaklanmalıyız. Emin olun bizler, bizden sonra bu görevlere gelecekler için sağlam zemin hazırlamaya çalışıyoruz. Böyle görevlerden sonra arkama bakıp neler yaptığımın analizini yaparım. Çünkü, çok çalışıp gelişime odaklanan ve de buna özen gösteren yapıdayım. Görevimi sonlandırdığımda arkamdan güzel şeyler duymak, mutluluk yaratacaktır.”