Basketbol Bahçeşehir Koleji, FIBA EuropeCup'ta finalde!

Bahçeşehir Koleji, FIBA EuropeCup'ta finalde!

06.04.2022 - 21:45 | Son Güncellenme:

FIBA EuropeCup'ta ZZ Leiden'i mağlup eden Bahçeşehir Koleji adını finale yazdırdı. Temsilcimizin finaldeki rakibi, Reggiana ile Bakken Bears eşleşmesinin galibi olacak. Maçın ardından konuşan Bahçeşehir Koleji başantrenörü Erhan Ernak açıklamalarda bulundu.

Bahçeşehir Koleji, FIBA EuropeCupta finalde

FIBA Avrupa Kupası yarı finalinde 77-71 kazandığı maçın rövanşında Leiden Basketball'ı 90 - 82 mağlup eden Bahçeşehir Koleji finale yükseldi. Karşılaşmanın en skorer ismi attığı 24 sayıyla Bahçeşehir Koleji'nden Kartal Özmızrak oldu. Bahçeşehir Koleji'nin finaldeki rakibi, Reggiana ile Bakken Bears eşleşmesinin galibi olacak.

Haberin Devamı

ERNAK: UMUYORUM BU YOLCULUĞUN SONU KUPA OLACAK
Maçın ardından konuşan Bahçeşehir Koleji başantrenörü Erhan Ernak yarım kalan hikayelerine dikkat çekerek şunları dedi:‘ ’Oyunu ve aslında seriyi de genel hatlarıyla kontrol ettik. 2019-20 sezonunda hikayemiz yarı finalde elimizde olmayan sebeplerden ötürü yarım kalmıştı; şimdi bir adım öteye gitmeyi ve adımızı finale yazdırmayı başardığımız için mutluyuz. Umuyorum bu yolculuğun sonu kupa olacak. Bugün buraya gelip harika bir atmosfer oluşturarak takımımızı destekleyen tüm Bahçeşehir ailesine gönülden teşekkür ederim.’’

Bahçeşehir Koleji, FIBA EuropeCupta finalde

YÜCEL: GALİBİYETİMİZ TÜRKİYE'YE ARMAĞAN OLSUN

Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, büyük bir sevinç yaşadıklarını dile getirirken, "Tüm öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bugün biz yalnız bırakmadılar. Dolu salonda oynadık. Son iki maçımız kaldı. İnşallah onları da alıp kupayı Türkiye'ye getireceğiz. Bu galibiyetimiz Türkiye'ye, tüm Bahçeşehir ailesine armağan olsun. Çok az kaldı 2 hafta ara var. 20 Nisan ve 27 Nisan'da final maçları. Az kaldı" dedi. 

Haberin Devamı

AYDIN: ÇOK EMEK VERDİK

Bahçeşehir Koleji Erkek Basketbol Takımı Genel Menajeri Alpaslan Aydın, "Çok uğraştık, çok emek verdik. İnşallah karşılığını alacağız. Bu kupayı Türkiye'ye getireceğiz ve Türk halkına armağan edeceğiz. Finaller kolay olmuyor. İnşallah başaracağız. Bunun için hazırız ve gerekli motivasyonumuz var. Oyuncularımız da istiyor, biz de istiyoruz. Finalin ilk maçı deplasmanda, ikinci maçı burada. Bu maçta da çok güzel atmosfer vardı. Finalde seyircimiz bizi yalnız bırakmayacaktır. Avrupa kupasını Türk halkına armağan edeceğiz" açıklamasında bulundu. 

ÖZMIZRAK: BAHÇEŞEHİR VİZYON SAHİBİ BİR KULÜP

Galibiyette önemli rol oynayan Kartal Özmızrak, "Bahçeşehir, vizyon sahibi bir kulüp. Zaten bir eğitim kurumu. Final oynamak bir başarı. Çok fazla Avrupa'da final oynamış bir Türk takımı yok. Kupayı ülkemize getirerek bu güzel organizasyonu taçlandıracağız" şeklinde konuştu.  

"KUPAYI ÜLKEMİZE GETİRECEĞİZ"

Kupayı Türkiye'ye getirmek istediklerini söyleyen Özmızrak, "Avrupa kupasında en yüksek sayım. Sezonun bu zamanında bireysel performansların çok önemi yok. Sonuç olarak yarı final maçı oynadık. Bugün ben sayı atarım başka bir gün başka arkadaşım atar. Önemli olan finale çıkmaktı. Sezon başında final amacıyla kurulmuş bir takım. Hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerlemek bizi mutlu ediyor. İnşallah kupayı da ülkemize getireceğiz" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

 

1'İNCİ PERİYOT: 25-19

DEVRE: 46-38

3'ÜNCÜ PERİYOT: 72-57

SALON: Ülker Sports

HAKEMLER: Michal Proc, Geert Jacobs, Zdravko Rutesic

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ: Sam Dekker 16, Kartal Özmızrak 24, Richard Solomon 6, Erkan Yılmaz 8, Berkay Candan 15, Muhammed Baygül 2, Emir Gökalp, Langston Hall, Jamal Jones 15, Hadi Özdemir, Oğuz Savaş 2, Desean Smith 2

LEİDEN BASKETBALL: Jhonathan Dunn 21, Asbjoern Midtgaard 8, Arunas Mikalauskas 10, Luuk van Bree 10, Marijn Ververs, Maarten Bouwknecht 13, Worthy De Jong 9, Peter Olisemeka 11, Jamayro de Windt, Tjon Affo

Bahçeşehir Koleji, FIBA EuropeCupta finalde

Yazarlar