Fenerbahçe Bak sen şu Moses'a! Inter'e transfer için...

Bak sen şu Moses'a! Inter'e transfer için...

21.01.2020 - 08:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de kiralık oynayan Victor Moses’ın ınter’e geçiş sürecinde sona gelindi, perde arkasında ise ilginç bir transfer planı dikkat çekti

Bak sen şu Mosesa Intere transfer için...

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Sezon başından beri savunma beklerinde sorun yaşayan sarı-lacivertli takımda istikrarsızlığı ve sakatlıkları sebebiyle hiç fayda sağlayamayan Nijeryalı futbolcu, Chelsea’den eski hocası Antonio Conte tarafından sağ ve sol bekleri için isteniyor. Tecrübeli yıldızın geçtiğimiz günlerde Manchester United’dan gelen Ashley Young ile birlikte kullanılacağı belirtiliyor.

 

Fenerbahçe’de kadro çalışmaları sürüyor. Başkan Ali Koç’un Gaziantep maçından sonra söylediği gibi bazı isimlerle yolları ayırmayı planlayan sarı-lacivertlilerde, kiralık olmasına rağmen ciddi bir maaş yükü bulunan Victor Moses, Inter’e gidiyor.
Sezon başından bu yana Ersun Yanal’ın kullanmak istediği ancak istikrarsızlığı ve sakatlıklarıyla bir türlü yarar sağlayamayan Moses, adım adım İtalya’ya geçiyor. Chelsea’de beraber çalıştığı ve Premier Lig şampiyonluğu kazandığı Antonio Conte ile buluşacak olan Nijeryalı futbolcu, artık anlaşmanın tamamlanmasını bekliyor.

Bilgi verildi
Inter’in CEO’su Marotta tarafından da doğrulanan bu transfer görüşmelerinde sona gelindi. Chelsea ile prensipte anlaşma sağlayan Inter, Fenerbahçe’yi de an be an konuyla alakalı bilgilendiriyor. Sezonun ilk 6 aylık bölümünde 1.6 milyon euroluk maaşı Moses’a ödeyen Fenerbahçe, geri kalan 1.6 milyon euroluk maaş ve bonuslardan kurtulacak.
Maaşlar konusunda yer açmak isteyen sarı-lacivertlilerde Moses’ın gitmesi rahatlık getirecek. Ancak bu transferin perde arkasında ilginç bir durum göze çarpıyor. İtalya basını da bu konuyu yakından işledi.

Bildikleri sistem
3’lü savunma düzenini seven Conte, Inter’de de tıpkı Chelsea günlerindeki gibi bu düzene Moses’ı dahil etmeyi amaçlıyor. Hatta geçtiğimiz günlerde Manchester United’dan 34 yaşındaki Ashley Young’ı getiren Inter, savunma beklerini bu iki yıldıza emanet etmeyi planlıyor.
Sağ ve sol beklerde yer değiştirerek oynayabilen isimlere ihtiyaç duyan Antonio Conte, iki beke Young ile Moses’ı yerleştirip, hem tanıdığı oyuncularla yola devam edecek hem de sistemini bilen isimleri kullanacak.
Sezon başından beri bilhassa sol bekte sorun yaşayan, sağ bekte de Ozan Tufan’ı bile bir ara kullanan Fenerbahçe’de Moses hem sakatlıkları hem de formsuzluğu nedeniyle faydalı olamamıştı.

Haberin Devamı

Lampard doğruladı
Fenerbahçe’den ayrılması beklenen ve Inter’e geçeceği belirtilen Victor Moses konusunda resmi bir açıklama daha geldi. Chelsea’nin menajeri Frank Lampard, bonservisi kendilerinde olan Moses’ın transfer görüşmeleri yaptığını belirtti.
Basın toplantısında konuşan Lampard, görüşmelerin sürdüğünü vurgularken, “Moses konusunda, görüşmeler devam ediyor. Şu anda Fenerbahçe’de oynuyor ama şimdi geri dönecek ve başka bir kulübe geçecek. Görüşmeleri sürüyor. Şu anda bir kulüp ismi veremem” dedi.
İngiliz basını da Inter konusunu ön plana çıkarıp, Antonio Conte ile Moses’ın yeniden bir araya gelmek üzere olduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Şampiyon oldular
İtalya’da Juventus’a karşı şampiyonluk mücadelesi Inter’de Antonio Conte, sezon başında da çok istediği Moses’a yeniden kavuşuyor. İkili Chelsea’de 2016-17 sezonunda Premier Lig şampiyonluğunu almıştı.
Moses o dönemde savunma bekinde yer alırken Premier Lig’de 38 maçın 34’ünde oynayıp, 3 gol 4 asistle şampiyonluğa katkı vermişti.

Haberin Devamı

Yazarlar