Diğer Bakan Kasapoğlu: Başarılarımız Tokyo'da taçlanacak

Bakan Kasapoğlu: Başarılarımız Tokyo'da taçlanacak

30.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bakan Muharrem Kasapoğlu, zorlu süreçte önemli dereceler elde ettiklerini ve bunları Tokyo’da sürdüreceklerini ifade etti.

Bakan Kasapoğlu: Başarılarımız Tokyoda taçlanacak

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, milli sporculardan güzel haberler almaya devam ettiklerini belirtti, “Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için kota müsabakaları bitmedi. Sporcu sayımız önümüzdeki dönemde daha da artacak. Biz de onlara her türlü katkıyı vereceğiz” dedi

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tokyo 2020 Olimpiyatları öncesinde sporcuların kota alma mücadelesinin başarıyla sürdüğünü belirterek, “Olimpiyat sürecinde muazzam dereceler elde ettik, ilklere şahit olduk. İnanıyoruz ki bu başarılar bizi daha büyük sevinçlere taşıyacak. Tokyo’da bu süreci hep birlikte taçlandıracağız” dedi.
Bakan Kasapoğlu, kota organizasyonlarının temmuz ayına kadar süreceğini belirterek, “Tokyo 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için kota müsabakaları henüz bitmedi. Sporcularımızdan hepimizi sevindiren kota haberleri alıyoruz. Bu sayı önümüzdeki dönemde daha da artacak. Olimpiyatlara giden yolda hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz ve sporcularımıza her türlü katkıyı vereceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı



‘Avantaja dönüştü’
Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıla ertelenen Tokyo 2020 Olimpiyatları’ndan umutlu olduklarını vurgulayan Gençlik ve Spor Bakanı şöyle devam etti: “Geçen yıl da olimpiyatlara hazırdık. Sakatlığı olan arkadaşlarımız vardı. Cimnastikte İbrahim Çolak, güreşte Taha Akgül bir operasyon geçirdiler. Onlar için süreç avantaja dönüştü. Diğer milli sporcularımız daha da motive oldu. En başarılı olimpiyatlara adayız. Bunu birlikte başaracağız.”

‘Şükran borçluyuz’
Türkiye’nin büyük bir spor potansiyeline sahip olduğunu hatırlatan Bakan Kasapoğlu, “Altyapıdan tesisleşmeye, yetenek taramalarından olimpiyat hazırlık merkezlerine, milli sporcu bursuna kadar tüm çalışmalarımız, başarıların kilometre taşları. Sayın Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelen gelmesi, sporculara verdiği değer bizim en büyük şansımız. Son 19 yılda spora yapılan yatırımlar devasa boyutta. Bu anlamda da Sayın Cumhurbaşkanımıza şükran borçluyuz” ifadelerini kullandı.

İrem Karamete ilki başardı
Katar’ın başkenti Doha’da 26-28 Mart tarihlerinde düzenlenen Grand Prix’de 8. olarak Türk eskrim tarihinin en iyi derecesini elde eden İrem Karamete, Tokyo Olimpiyat Oyunları’na da direkt kota alan ilk eskrimci oldu. Katar’ın başkenti Doha’da 26-28 Mart tarihlerinde düzenlenen Grand Prix’de 8. olarak Türk eskrim tarihinin en iyi derecesini elde eden İrem Karamete, Tokyo Olimpiyat Oyunları’na da direkt kota alan ilk eskrimci oldu. Türkiye Eskrim Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre milli sporcu Karamete, Grand Prix’de elde ettiği 8’incilik ile 21 puan kazanarak, Avrupa’nın en iyi ikincisi konumunda olimpiyat kotasını elde etti.Açıklamada ayrıca, “Yaşanan bu gelişme ile İrem Karamete, eskrim branşı için puan usulüne geçildikten sonra tarihimizde ikinci kez (ilk defa direkt/elemelere kalmadan) olimpiyatlara katılma hakkını elde etmiş oldu” ifadelerine yer verildi.