Diğer Bakan Kasapoğlu’ndan desteğe devam

Bakan Kasapoğlu’ndan desteğe devam

19.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Olimpiyat için hazırlıklarına Türkiye’de devam eden sporcuları tek tek ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun sıradaki durağı Erzurum oldu. Kasapoğlu hazırlıklar hakkında bilgi alırken herkese başarılar diledi

Bakan Kasapoğlu’ndan desteğe devam

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek kafilenin bir kısmını önceki gün uğurlayan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, dev organizasyon için hazırlıklarını Türkiye’de sürdüren milli sporcuları ziyaretlerine devam ediyor. Bakan Kasapoğlu’nun dünkü durağı ise Erzurum oldu.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Kasapoğlu, Tokyo 2020 hazırlıkları çerçevesinde Erzurum’da kampta bulunan milli karateciler; Eray Şamdan, Merve Çoban, Serap Özçelik Arapoğlu, Uğur Aktaş, milli atlet Yavuz Ağralı ve milli pentatlet İlke Özyüksel’e destek ziyaretinde bulundu.
Milli sporcularla tek tek ilgilenen ve Tokyo Olimpiyatları öncesinde başarı dileklerini ileten Gençlik ve Spor Bakanı, hazırlıkların nasıl ilerlediği hakkında sporculardan ve antrenörlerden bilgi aldı.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’na Erzurum’da hazırlanan milli yüzücü Sümeyye Boyacı ile yakından ilgilendi. Milli sporcunun çalışmalarını yerinde takip eden Bakan Kasapoğlu, Tokyo’daki zorlu yarışlar öncesinde Sümeyye Boyacı’ya da başarılar diledi.

Haberin Devamı

‘Sporculara güvenim tam’
Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda mücadele edecek sporcuların başarı elde edeceklerine inancının tam olduğunu söyledi. Çelen, Avrupa ve Dünya şampiyonlukları gibi cimnastik tarihinde ilk kez elde edilen başarıların, Tokyo’ya taşınacağına inandığını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:
“Türk cimnastiği birçok ilki başardı. Planlarımız, hedeflerimiz hep olimpiyat odaklıydı. Katılım noktasında sayımızı arttırdık. Sporcularımız madalyaya gerçekten yakınlar. Ancak cimnastik, küçük hataların bile affının olmadığı bir branş. Dolayısıyla o gün sporcularımız gününde, atmosfer ve hava bizden yana olursa bu bizim için bir avantaj olacaktır.”

Haberin Devamı

‘Eksik olan altını alacağız’
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Tokyo’da Türk milleti için altın madalyayı kazanacaklarını söyledi. Dünyada olimpiyatlarda boks branşına katılımın en yüksek gerçekleştiği ülkelerin Küba ve Rusya olduğuna işaret eden Gözgeç, “Onlar 7 sporcuyla biz de Türkiye olarak 6 sporcuyla katılıyoruz. Katılım olarak dünyada ilk 10 ülkeden biriyiz” dedi.
Gözgeç, madalya sıralamasında bugüne kadar 3 bronz, 2 gümüş madalyaya sahip olduklarını dile getirerek, “Altın olarak olimpiyatlarda madalyamız yok. Tokyo’da alacağımız en önemli madalya, altın olacaktır inşallah. Milletimiz adına bu başarıya ihtiyacımız var. Dolayısıyla bu sene hedefimiz çok büyük ve Allah izin verirse altın madalyayı alacağız.”