Futbol Bakan Kasapoğlu'ndan TFF'ye geçmiş olsun ziyareti! 'İki kişi daha sorgulanıyor'

Bakan Kasapoğlu'ndan TFF'ye geçmiş olsun ziyareti! 'İki kişi daha sorgulanıyor'

02.09.2022 - 15:54 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'daki binasına gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından geçmiş olsun ziyaretine giden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birlikte önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Kasapoğlundan TFFye geçmiş olsun ziyareti İki kişi daha sorgulanıyor

 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'daki merkez binasına yapılan silahlı saldırı nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi ziyaret etti.

Haberin Devamı

Bakan Kasapoğlu, saldırıya karışan 2 kişi ile ilişkilerinin olduğu tespit edilen 2 kişinin daha gözaltına alındığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, dün Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva’da bulunan merkez binasına yönetim kurulu toplantısı sırasında yaşanan silah saldırıdan dolayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi ziyaret etti.

KASAPOĞLU: 'İKİ KİŞİ DAHA SORGULANMAYA ALINDI'

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Kasapoğlu, "Başta başkanımız, yönetim kurulu ve TFF’nin kıymetli çalışanlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. En büyük tesellimizi bu menfur saldırı sonucu kimsenin zarar görmemesi. Rabbim bütün kötülüklerden muhafaza etsin. Konu ilk andan itibaren Cumhurbaşkanımızın dahiliyle, İçişleri Bakanımız ve Emniyet Güçleri inceleniyor ve iki saldırgan da dün akşam yakalandılar. Onların sorguları devam ediyor. Az önce İçişleri Bakanımızla konuştum. Hem silahlarının alındığını hem de sorgularının devam ettiğini iletti. İki saldırgana ilaveten onlarla ilişkisi tespit edilen iki kişinin daha sorgulanmaya alındığını söyledi. Konu tüm detayları incelenerek en kısa zamanda açıklığa kovuşturulacak. İnşallah bir daha böyle menfur konuların yaşanmaması adına tüm çalışma el birliği ile ortaya konulacak. Rabbim hepimize yar ve yardımcısı olsun" diye konuştu.

Haberin Devamı

BÜYÜKEKŞİ'DEN FAİR-PLAY MESAJI

Geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür eden TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Dünden itibaren başta Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı Yardımcımız, bakanlarımızı, telefonla arayanlar, buraya gelenler, şimdi de Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu buraya gelerek geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Menfur saldırıyı kınıyoruz. TFF bundan sonraki çalışmalarına hız kesmeden kararlılıkla, doğru bildiğimiz her şeyi yaparak yönetim kurulumuzla birlikte devam edeceğiz. Türk futbol kamuoyunun bu hain saldırıyı da dikkate alarak özellikle holiganizmden uzaklaşıp, fair-play içerisinde davranmalarını istiyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Kasapoğlundan TFFye geçmiş olsun ziyareti İki kişi daha sorgulanıyor

TFF BİNASINA SALDIRI SORUŞTURMASI DERİNLEŞTİ; EK GÖZALTI SÜRESİ ALINDI
TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF)'nun Riva'daki binasına silahlı saldırı bulunan iki şüpheli için savcılıktan ek gözaltı süresi alındı. İki şüpheli cep telefonları ile bilgisayarları incelenirken bir kişinin de arandığı kaydedildi.

SALDIRI HEYECAN YARATMIŞTI
TFF'nin Riva'da bulunan binasında akşam saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda camlara 5 mermi isabet ederken, alarma geçen polis olayı gerçekleştirdiği belirlenen 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

İLK SORGULARINDA "HEDEF GÖZETMEDEN ATEŞ ETTİK"
Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliğinde sorguya alınan şüpheliler Cüneyt U. (56) ve Oğuzhan G.(24)'nin olay sırasında alkollü oldukları belirlendi. Şüphelilerin yapılan ilk sorgularında, içki içtiklerini, bu sırada silahı denemek için ateş ettiklerini söyledikleri öğrenildi. Olayın ardından çıkan karışıklıktan korktuklarını söyleyen şüphelilerin silahı dereye atarak olay yerinden kaçmaya çalıştıklarını anlattıkları belirtildi.

Haberin Devamı

DAHA ÖNCEDEN POLİSE GELİŞ KAYITLARI VAR
Polis soruşturması sonucunda gözaltına altında tutulan şüphelilerin uzun yıllardır o bölgede oturdukları ve zaman zaman balıkçılık işiyle uğraştıkları belirlendi. Şüphelilerden Cüneyt U.'nun daha önceden 18 kez polise geliş kaydı olduğu, diğer şüpheli Oğuzhan G.'nin ise 3 geliş kaydı olduğu belirlendi.

CEP TELEFONLARI VE BİLGİSAYARLARI İNCELENİYOR
Asayiş şube müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bugün adliyeye çıkarılması planlanan iki şüpheli için savcılıktan ek gözetim süresi alındı. Şüpheliler bu geceyi de nezarette geçirecek. Soruşturma kapsamında şüphelilerin kullandıkları cep telefonları ve bilgisayarlar inceleme altına alınırken, evlerinde de arama yapıldığı belirtildi. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü olayla ilgisi olduğu düşünülen bir kişinin daha arandığını belirttiler.