Skorer Bakan'dan F.Bahçe'ye ağır ithamlar

Bakan'dan F.Bahçe'ye ağır ithamlar

15.05.2010 - 22:09 | Son Güncellenme:

Devlet Bakanı Faruk Çelik, ''Son birkaç maçta olup bitenleri izledik. Bu kadar kolay gollerin nasıl yenildiğini anlamakta zorlanıyoruz'' dedi.

Bakandan F.Bahçeye ağır ithamlar

Bakan Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve AK Parti Bursa İl Başkanı Nagıp Vardar ile birlikte Bursasporlu yönetim, teknik heyet ve futbolcularla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Çelik, Fenerbahçe'nin son 2 maçta kazandığı maçları dikkate alarak, yarın akşamki Fenerbahçe-Trabzonspor maçını daha dikkatli izleyeceğini vurguladı ve ''Ama ben Trabzonspor kalecisine, Şenol Güneş'e güveniyorum. Yenileceklerse yenilsinler, ama Fenerbahçe'nin gücüyle oyunuyla yenilsinler. Böyle kaleci hatalarıyla, gollerle oluşacak bir mağlubiyet kabul edilecek gibi değil, doğru değil yani...'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''33 haftalık periyotta lig temiz mi?'' sorusuna ise Çelik, ''Yarın akşam maçtan sonra bunu konuşmak lazım. Bu son maçlardaki tabloyu görünce ligde o saf, berrak temizliği göremiyorum'' yanıtını verdi.

Beşiktaş maçı öncesi, toplantı yapan teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve futbolcularla görüşen Çelik, Bursaspor'un başarılarıyla büyük gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin her tarafında Bursa'nın ve Bursaspor'un konuşulduğunu vurgulayan Çelik, yeşil-beyazlı takımın çok önceden ''Gönüllerin Şampiyonu'' ilan edildiğini, ancak yarın akşamki maçın ardından da ligi zirvede şampiyon olarak bitireceğine ilişkin inançlarının tam olduğunu dile getirdi.

Çelik, Türkiye'de ve maçlarda neler olup bittiğini yakından takip ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Son birkaç maçta olup bitenleri izledik. Bu kadar kolay gollerin nasıl yenildiğini anlamakta zorlanıyoruz. Birkaç ay önce başka konularda yaptığımız basın toplantısında bu konuları dile getirmiştik. O zaman da bu maçları kamuoyuyla paylaşacağımızı söylemiştik. Maalesef bizi üzen, kuşkuya düşüren görüntülere diğer maçlarda şahit olduk.

Umarım, yarın Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile yapacağı maça, sahadaki oyuncuların fizik güçleri ve taktikleri yansır ve hak eden kazanır. Hak eden kazansın, hak eden şampiyon olsun. Bursaspor'un şampiyonluğu hak ettiğini hepimiz, Bursaspor ile hiç ilgisi olmayanlar bile söylüyor. Yarınki Beşiktaş maçında galip geleceğiz ve kulağımız İstanbul'da olacak ve inşallah oradan da hayırlı haberler alırız. Hak ettiğimiz neticeye ulaşırız.''

Yarınki Bursaspor-Beşiktaş ve Fenerbahçe-Trabzonspor maçlarında, takımların bugüne kadarki performanslarına bakıldığında Bursapor ve Trabzonspor'u daha favori gördüğünü ifade eden Çelik, bunun da Bursaspor'un şampiyonluğa daha yakın bir takım anlayışını kendilerinde hakim kıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Çelik, yarın akşamki maçlarda spor ahlakına uygun bir mücadele beklediğini dile getirerek, ''Bursaspor'un hedefi birincilik ama ikincilik de büyük başarıdır. Bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum. Yarın başarıya uygun kutlamaların gerçekleşeceğine inanıyorum'' dedi.
Gazeteport