Futbol Balıkesir'de 38 yıl sonra Süper Lig heyecanı

Balıkesir'de 38 yıl sonra Süper Lig heyecanı

28.08.2014 - 15:59 | Son Güncellenme:

Balıkesirspor 38 yıl sonra Süper Lig takımı olarak seyirci önüne çıkıyor.

Balıkesirde 38 yıl sonra Süper Lig heyecanı

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Balıkesirspor, 38 yıl aradan sonra Süper Lig takımı olarak taraftarının karşısına çıkıyor. Çeyrek asrı aşkın bir süre sonra ligin açılış maçında Ege temsilcisi Akhisar Belediyespor'u misafir edecek olan Balkes'te heyecan dorukta. Teknik Direktör İsmail Ertekin, sezona galibiyetle başlamak istediklerini belirterek, ligin ilk maçını kazanmak için gerekli bütün çabayı sarf edeceklerini söyledi.

Balıkesirspor, 2014-2015 sezonunun açılışında yarın evinde oynayacağı Akhisar Belediyespor maçının hazırlıklarını tamamladı. Kırmızı-Beyazlı ekip, lige galibiyetle başlamak istiyor. Balıkesirspor, en son 1974-1975 sezonunda 2. Lig Beyaz Grup'ta ligi şampiyon olarak tamamlayıp o zamanki 1. Lig olan şimdiki Süper Lig'de mücadele etti. 1966 yılında kurulan Balıkesirspor, 1974-1975 sezonunda 2. Lig Beyaz Grup'ta Teknik Direktör Rıdvan Kösemihal'in yönetiminde ligi şampiyon olarak tamamlayıp 1. Lig'e çıktı. Geçen yıl Teknik Direktör İsmail Ertekin yönetiminde Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyon olarak PTT 1. Lig'e yükleme başarısı gösteren Balıkesirspor, bu sezon bir basamak daha çıkarak Süper Lig ipini göğüsledi.

Balıkesirliler, yarın tarihî bir güne tanıklık edecek. Kırmızı-Beyazlı ekip, Ege temsilcisi Akhisar Belediyespor ile ligin açılış maçında karşı karşıya gelecek. Atatürk Stadı'ndaki mücadele, saat 21.00'de başlayacak. İzmir bölgesi hakemlerinden Kutluhan Bilgiç, Baki Tuncay Akkın ve Serdar Akçer'in yöneteceği mücadele, Lig TV'den yayımlayacak. Maçtan önce Balıkesirliler, 6 binin üzerinde Passolig kartı alarak takımlarına destek verdi. Toplam 15 bin 800 kişi kapasiteli Atatürk Stadı'nda bilet fiyatları ise kale arkası 20, maraton 30, kapalı üst 50, kapalı alt 65 lira olarak açıklandı.

38 yıl sonra tekrar Süper Lig'in havasını göreceklerini belirten Teknik Direktör Ertekin, camia olarak çok heyecanlı olduklarını söyledi. Ligin ilk maçında sahadan 3 puanla ayrılacaklarına inandığını belirterek, "Oyuncu, teknik heyet ve seyircimizle buna hazırız. Bize her daim destek veren, iyi ve coşkulu bir seyircimiz var. Sahada onlara yakışanı yapacağız. Bu lige renk veren, ses getiren takım olacağız." dedi.

Kırmızı-Beyazlı ekipte, kaleci Ertuğrul dışında sakat oyuncu bulunmuyor. Bu akşam saat 20.00'de Ali Hikmetpaşa Tesisleri'nde basına kapalı olarak son antrenmanını yapacak olan Balkes, ardından kampta maç saatini bekleyecek.