Eurocup Banvit, ULEB'te finali hedefliyor

Banvit, ULEB'te finali hedefliyor

25.11.2014 - 12:18 | Son Güncellenme:

ULEB Avrupa Kupası'nda yaptığı 6 maçtan 5'ini kazanan Banvit, yarın konuk edeceği Partizan NIS takımını yenerek sahasındaki galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

Banvit, ULEBte finali hedefliyor

ULEB Avrupa Kupası E Grubu'nda yarın akşam, deplasmanda 77-61 yendiği Partizan NIS takımını konuk edecek Banvit, sahasındaki galibiyet serisini sürdürmeyi ve final oynamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Banvit Başantrenörü Zoran Lukic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ULEB Avrupa Kupası'nda 6 maçtan 5'ini kazandıklarını belirterek, "Yine de başarılı olduğumuzu söylemek için çok erken diye düşünüyorum. İyi neticeler aldık, çok mutluyuz ama bunun devamı olursa başarıdan söz edebiliriz" dedi.

Şu anda yakaladıkları istikrarın devamı için kafa ve vücut olarak her zaman hazır olmaları gerektiğini vurgulayan Lukic, şöyle konuştu: "Çok da fazla bir şeyler yaptığımız havasına girmememiz lazım. Konsantremizi kaybetmemiz gerekiyor. Devamı da şu ana kadar yaptığımız iş kadar önemli. Partizan NIS maçına gelirsek, Partizan takımı buraya çok da iyi durumda gelmiyor. Bir galibiyetle geliyor. Buradaki maçları belki de son şansları olacak. Çok hazırlıklı geleceklerine inanıyorum. Buraya dostluk maçı yapmaya gelmiyorlar onlar da kazanmak için geliyorlar. Biz de bunun bilincinde olup onlara karşı iyi hazırlanıp, onlara karşı iyi önlemler alıp, burada kazanmaya çalışacağız."

Haberin Devamı

Lukic, Partizan NIS takımını yenerek sahalarındaki galibiyet serisini sürdürmek istediklerini ifade eden Lukic, "ULEB Avrupa Kupası'ndaki hedefimiz, final oynamak. Çünkü bir yarışmada mücadele ediyorsanız yarışmada içinde varsanız sonuna kadar her zaman bir hedefiniz olmalı. Bunu söylemek kolay, gerçekleştirmesi zor. Gerçekleştirilmesi için bütün mücadelemizi vereceğiz. Her maç öncesi maçı kazanmak için çıkıyoruz" diye konuştu.

Galatasaray-Kızılyıldız maçı öncesi çıkan olaylar

Galatasaray-Kızılyıldız maçı öncesi çıkan olaylarda bir Sırp taraftarın yaşamını yitirmesiyle ilgili olarak da Lukic, "Bir insanın, spor ortamında ölmesi hayatını kaybetmesi çok kötü bir olay. Spor, birleştirici olmalı, ayrıştırıcı değil. Şu anda yapılacak tek şey sakin olup, olayların daha fazla büyümemesi için herkesin sağduyulu davranması lazım. Sporda kazanmanın, kaybetmenin, başarının, bu tarz bir olay olursa hiçbir anlamı kalmıyor bence. Böyle davranmazsak, yeni sorunlar yaşayabiliriz" ifadesini kullandı.

ULEB Avrupa Kupası E Grubunda averajla 2. sırada bulunan Banvit, zirve yarışı için yarın akşam 19.00'da Partizan NIS ile karşılaşacak. 2. hafta deplasmanda sahadan 77-61'lik skorla ayrılan Banvit, Avrupa Kupası'nda bu sezon evinde hiç kaybetmedi.

Yazarlar