Tenis Barbora Krejcikova'nın adı konteyner kentte yaşayacak

Barbora Krejcikova'nın adı konteyner kentte yaşayacak

16.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Antalya’daki turnuvadan elde edeceği gelirleri depremzedelere bağışlayan Barbora Krejcikova’nın yardım eli karşılıksız kalmadı. Türkiye Tenis Federasyonu, konteyner kentteki tenis kulübüne yıldız raketin ismini verecek.

Barbora Krejcikovanın adı konteyner kentte yaşayacak

Kahramanmaraş merkezli depremler, spor camiasını derinden yaraladı. Tenis dünyasında da yaşananlar uluslararası bir boyutta yankı buldu. Novak Djokovic ve Stefanos Tsitsipas gibi bir çok yıldız raket, yaşananlardan dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdi, depremzedelerle dayanışma mesajları paylaştı. Bu konuda en somut adımı ise Roland Garros şampiyonu tenisçi Barbora Krejcikova attı.

Haberin Devamı

Kadınlar tenisinin önemli isimlerinden Barbora Krejcikova, geride kalan haftayı Antalya’da geçirdi. Billie Jean King Cup’ta ülkesi Çekya adına raket sallayan eski dünya iki numarası, deprem felaketi nedeniyle gerçekleştirdiği bağış ile gündeme geldi.

Çekya-Ukrayna karşılaşması için Antalya’da bulunan Krejcikova milli takımı için mücadele ettiği bu organizasyonda kazanacağı parayı depremzedelere bağışlayacağını söyledi. Ukrayna ve Türkiye organizatörlerine burada oynamalarına izin verdikleri için teşekkür eden Krejcikova, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Hem Ukrayna hem de Türkiye zor zamanlardan geçiyor. Bu turnuvada kazanacağım tüm miktarı depremde Türkiye’de mağdur olan insanlar için destek olarak bağışlamak istiyorum. Genç tenis oyuncularına yardım etmek istiyorum. Depremzedelere yardımcı olmaktan çok mutlu olurum. Türkiye Tenis Federasyonu ile yardımların nereye gideceği ve nasıl yardımlar yapılacağı ile ilgili sürekli bağlantıdayız. Eğer benim orada bulunmama da karar verirlerse orada bulunmaktan ve tenis oynamaktan gurur duyarım.”

Haberin Devamı

‘Belki bir gün tenisçi olurlar’

27 yaşındaki sporcu şöyle konuştu: “Depremden etkilenen bölgelerdeki genç tenis oyuncularına yardım etmek istiyorum. Her şeylerini kaybettiler. Farklı turnuvalardan Türk tenisçilerle arkadaşlığım beni Türkiye Tenis Federasyonu’na bağladı. Gerçekten onur duydular, mutlu oldular ve teşekkür ettiler. Ben de bir yere yardım edebildiğim ve yapabildiğim için gerçekten onur duydum. Şu anda zor koşullarda yaşayan, pek bir şeyleri olmayan küçük çocuklar var. Ben onların geçirdikleri günleri biraz daha iyi hale getirebilirim, daha çok gülümseyeceklerdir. Kim bilir belki bir gün tenisçi de olurlar.”

Türkiye Tenis Federasyonu, depremden etkilenen çocuklar için ‘Çocuklarımız Geleceğimizdir’ projesini hayata geçirmiş, bu kapsamda konteyner kentlerde tenis kulüpleri ve tenis kortları yapımına başlanmıştı. Konteyner kentlerdeki ilk tenis kulübü geçtiğimiz günlerde açılırken, bunun yanına yapılacak yeni konteyner kentteki tenis kulübüne yıldız tenisçinin isminin verileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Tenis ülkesi olduğumuzun kanıtı’

TTF Başkanı Cengiz Durmuş, Antalya’da gerçekleştirilen Billie Jean King Cup Tenis Turnuvası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin grubunun yanı sıra Ukrayna-Çekya buluşmasına ev sahipliği yapılmasına da değindi. Durmuş “Ukrayna’nın içinde bulunduğu durum nedeniyle bu eşleşmeyi ülkelerinde yapma durumları olmadı. Ukrayna Tenis Federasyonu bize ulaşarak, ‘siz ev sahipliği yapabilir misiniz?’ diye sordu. Biz de memnuniyetle kabul ettik. Bu durum bizim tenis ülkesi olduğumuzun bir kanıtı” dedi.

‘Duygusal olarak bizi fethetti’

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, “Dünya yıldızı bir tenisçi olan Krejcikova yaptığı hareketle bizi duygusal olarak fethetti. Bize uzatılan eli düşürmeyiz, hep yukarıda tutmak isteriz” dedi

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, ünlü tenisçi Barbora Krejcikova’nın gelirlerini depremzedelere bağışlama kararı hakkında konuştu. Durmuş, Çek tenisçiyi ilerleyen süreçte konteyner kentte ağırlamaya hazırlandıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Roland Garros’un önceki seneki şampiyonu olan ismin, Çağla Büyükakçay ve Pemra Özgen’in arkadaşı olduğuna dikkat çeken TTF Başkanı, bu dostluk sayesinde bu durumun ortaya çıktığını söyledi.

Cengiz Durmuş şunları söyledi: “Barbora Krejcikova, Çağla ve Pemra’ya yaşanan deprem felaketinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirmiş ve bu büyük trajedi karşısında bir şeyler yapmak istediğini paylaşmış. Onlar da sağolsunlar bize ilettiler. Krejcikova gerçekten örnek bir iş yapıyor. Maddi kısmından ziyade yaptığı şey manevi açıdan çok değerli. Biz de bunun karşılığında konteyner kentlerdeki tenis kulüplerimizden birine kendisinin adını vereceğiz.

‘Çocuklar onu hiç unutmayacak’

Bildiğiniz gibi Kahramanmaraş’taki konteyner kentteki tenis faaliyetlerinin açılışını geçtiğimiz günlerde yapmıştık. Oranın yanına yapılacak yeni konteyner kentteki tenis kulübümüze biz de Çek sporcunun adını vermeyi ve kendisini bu şekilde onurlandırmayı düşünüyoruz. Oradaki depremzede çocukların tenis oynamayı öğrenmesinin ardından, üç ay sonra Krejcikova gelerek konteyner kenti ziyaret edecek ve oradaki çocuklarla tenis oynayacak. Bu durum bölgedeki çocuklara moral verecek. Böylece orada yetişen bir çocuk onu hiç unutmayacak.

Haberin Devamı

Barbora Krejcikova’nın dünya tenisinin önemli bir ismi olduğunu vurgulayan Cengiz Durmuş “Yaptığı hareketle bizi duygusal olarak fethetti. Kendisiyle olan sohbetimizde biz de bu girişimden dolayı ne kadar mutlu olduğumuzu ilettik. Anadolu insanı olarak bize uzatılan eli düşürmeyiz, hep yukarıda tutmak isteriz” dedi.

‘Gelecek adına çok umutluyuz’

Antalya Serik’teki Megasaray tenis kortlarında gerçekleştirilen Billie Jean King Cup Tenis Turnuvası’nı Türkiye üç galibiyetle tamamladı. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, ay-yıldızlıların performansını değerlendirerek şunları söyledi:

“Antalya’da uluslararası tırnuvalarda bine yakın sporcuyu konuk ettiğimiz bir hafta geçiriyoruz. Bizim grubumuzda Hollanda, Macaristan ve Türkiye hepsi de üçer galibiyet aldı. Üçlü averajla elendik. Ancak oyuncularımızın performansı bizlere gelecek adına çok umut verdi. Zeynep, Berfu, İpek Öz, Pemra ile biz dünya grubuna çıktığımız anda artık orada kalırız.”