İspanya La Liga Barcelona formülü

Barcelona formülü

20.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa futbolunun en iyisi olarak kabul edilen Katalan devi Barcelona'nın sırrı 7 madde halinde ortaya kondu.

Barcelona formülü

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

La Liga ve Şampiyonlar Ligi’nin en formda takımı Barcelona’nın başarıya giden yoldaki metotları liste halinde sıralandı. Hoca Luis Enrique ve yıldızlar topluluğu takımının formülü tek tek aktarıldı.

Avrupa futbolunda artık efsane haline gelen Barcelona sistemi, İspanya’da gündemi oluşturmaya devam ediyor. Katalan kulübüne yakınlığıyla bilinen Sport gazetesi, Luis Enrique’nin takımının başarıya giden yolu ve formülü 7 madde halinde gözler önüne serildi.

Sport’un yayınladığı ‘Luis Enrique yönetimindeki Barcelona’nın 7 sırrı’ makalesindeki maddeler şöyle:

1) Daha fazla kaynak, daha fazla şans.
Barcelona’nın teknik patronu Luis Enrique, kabul ettiği gibi mümkün olan en iyi kadroya sahip. Barcelona’nın istediği anda istediği maçta rotasyon bolluğu var. Alaves maçında yapılan 8 değişiklik, 4-3-3’den 3-4-3’e geçebilme şansı dikkat çekiyor. Sistemlere uyabilen bir oyuncu gruba var.

Haberin Devamı

2) Busquets’li takım, Busquets’siz takım.
Barcelona’nın orta sahada 5 numaradaki alternatifsizliği dikkat çekiyor. Her bölgede birçok alternatif varken Sergio Busquets’in alternatifi yok. Ancak Luis Enrique’nin hamlesi hazır; Leganes maçındaki gibi Iniesta-Rakitic ikilisiyle orta alanı kapatmak.

3) Rakibin boşluklarını bul!
Barcelona’nın en büyük gücü olarak gözüken bu duruma Luis Enrique alternatif bir taktik getirdi. Topa sahip olmanın ötesinde Barça artık rakibin defansını zorlamaya, boşlukları değerlendirmeye gayret ediyor.

4) Üstünlük kurmanın önemi!
Luis Enrique’nin takımı 3-4-3 ile daha fazla defansif risk alıyor ama hücumda rakibine üstünlük kuruyor. Hızlı kontra ataklar, Messi-Suarez-Neymar üçlüsüyle başlatılan bireysel hücumlar rakibe baskı kuruyor.

5) Kaleci Stegen’in katkısı.
Barcelona’da kaleci ter Stegen’de oyunun içinde 3-4-3 sisteminde topu yönlendirmesi ve kullanması. Bazen risk oluştursa da Luis Enrique’nin talimatıyla Stegen ne yapması gerektiğini iyi biliyor.

6) Tahmin edilemez olmak!
Barcelona’nın rakibine kurduğu üstünlük tüm dünyanın üzerinde durduğu konu. Rakip bir noktadan sonra rakibini ezberlemey çalışıyor. Luis Enrique’nin değiştirdiği artık tahmin edilemez olmak.

Haberin Devamı

7) Kadro konusu.
Barcelona’nın 21 günde önünde 7 maçı var. Bütün futbolcuların dikkatli kullanılması gerekiyor. Barcelona’da bunu sağlayacak kadro var.

Durdurulamaz makina

Barcelona’nın başarısındaki etkili oyuncular Messi-Suarez-Neymar, gol yollarındaki etkisiyle dikkat çekiyor. Katalan devinin geçen sezon kazandığı 4 kupada da oldukça başarılı olan MSN, bu sezon da kaldığı yerden devam ediyor.

2016-17 sezonu itibariyle Messi-Suarez-Neymar üçlüsü 17 gol atıp 11 asist yaptı. Barça’nın altın 3’lüsünün en eskisi olan Lionel Messi de şu ana kadar La Liga’da 315 gol kaydetti. Arjantinli futbolcu, özellikle La Liga’da oynadığı 38 takımın 34’üne karşı gol atma başarısı gösterdi.

Teknik Direktör Luis Enrique, yıldızlar topluluğu takımı ile başarıdan başarıya koşuyor.

Barcelona formülü

Yazarlar