İspanya La Liga Barcelona İlkay Gündoğan'ı açıkladı! Dudak uçuklatan madde

Barcelona İlkay Gündoğan'ı açıkladı! Dudak uçuklatan madde

26.06.2023 - 11:20 | Son Güncellenme:

İspanyol devi Barcelona, Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Manchester City'nin kaptanı İlkay Gündoğan'ı transfer ettiğini duyurdu. İlkay'ın sözleşme detayları belli oldu.

Barcelona İlkay Gündoğanı açıkladı Dudak uçuklatan madde

İspanya LaLiga'nın son şampiyonu Barcelona, transfer çalışmalarına devam ediyor. Bordo-mavili ekip, Manchester City ile geçtiğimiz yıl 3 kupa kazanan İlkay Gündoğan ile anlaşma sağladı.

Haberin Devamı

M.CİTY'E 27 MİLYON EUROYA TRANSFER OLMUŞTU
Galatasaraylı olduğu bilinen ve ismi Galatasaray ile anılan İlkay Gündoğan, 5 sezon Dortmund formasını giydikten sonra 2016 yazında 27 milyon euro karşılığında Manchester City'e transfer oldu.

51 RESMİ MAÇTA OYNADI
Bu sezon kritik gollerle takımı şampiyonluk yolunda tutan İlkay Gündoğan, Manchester City formasıyla 51 resmi maça çıktı ve bu karşılaşmalarda 11 gol, 7 asist yaptı.

Manchester City kariyerinde toplam 304 resmi maça çıkan İlkay bu karşılaşmalarda 60 gol atarken 40'da asist katkısı sağladı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'Nİ KAZANDI
İstanbul'da oynanan 2023 Şampiyonlar Ligi finalinde Inter'i 1-0 ile deviren Manchester City mutlu sona ulaştı. City'de kupayaı kaldıran isim kaptan İlkay Gündoğan olmuştu.

Haberin Devamı

 

MANCHESTER CİTY'DEN TEŞEKKÜR
Öte yandan İngiliz ekibi Manchester City de resmi internet sitesinden 'Teşekkürler İlkay' başlığıyla yaptığı açıklamayla, tecrübeli futbolcuya Barcelona'da başarılar diledi.

SERBEST KALMA MADDESİ 400 MİLYON EURO
Barcelona, İlkay Gündoğan ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.  32 yaşındaki tecrübeli orta saha oyuncusunun serbest kalma maddesi ise 400 milyon Euro olarak belirlendi. İlkay Gündoğan, Barcelona'nın bu sezonki ilk transferi oldu.