İspanya La Liga Barcelona sekiz yıl sonra

Barcelona sekiz yıl sonra

25.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Frank Rijkaard döneminde Real Madrid’e 4-1 yenilen Barcelona, o dönemden sonra en ağır yenilgisini Celta Vigo karşısında aldı.

Barcelona sekiz yıl sonra

Barcelona’nın Celta Vigo karşısında aldığı 4-1’lik yenilgi, İspanya’da büyük yankı uyandırdı. La Liga’da liderlik koltuğunu bu maçla terk eden ve Real Madrid’in bir puan gerisine düşen Katalan ekibi, son sekiz yıldaki en ağır yenilgisini aldı.

Haberin Devamı

Frank Rijkaard’ın çalıştırdığı takımla 2007-08 sezonunda Real Madrid’e Santiago Bernabeu’da 4-1 mağlup olan eflatun-beyazlıların o tarihten bu yana ligde böyle bir mağlubiyet almadığına dikkat çekildi.

Öte yandan Barça’nın savunma zaafları da dikkat çekti. Celta maçı yıldızlar topluluğunun bu sezon dört golü kalesinde gördüğü üçüncü mücadele oldu. UEFA Süper Kupa maçında Sevilla ve İspanya Süper Kupası’nda da Bilbao Barça’yı 4’lemişlerdi.

Sport gazetesi Barça’nın maça sarı formayla çıktığına dikkat çekerek, “Sarı’nın laneti” başlığını kullandı, takımın bu formayla maçlarında sevinemediğini belirtti.

‘Bu sene kolay değil’

Barcelona Teknik Direktörü Enrique çok çalışmaları gerektiğini söyledi: “Hücumda geçen seneki gibi etkili değiliz. Bu mağlubiyet bu sezon şampiyon olmamızın ne kadar zor olduğunu gösterdi.”

Yazarlar