Skorer Barcelona'da şok iddia

Barcelona'da şok iddia

02.01.2012 - 07:00 | Son Güncellenme:

Barcelona'da Guardiola'nın yerine Katalan ekibinin başında Marcelo Bielsa'nın getirileceği iddia ediliyor.

Barcelonada şok iddia

Barcelona Başkanı Sandro Rosell'in kafasındaki planlara göre gelecek sezon Katalan ekibinin başında Marcelo Bielsa olacağa benziyor.

Haberin Devamı

La Liga devlerinden Barcelona'da bir devrin daha sonuna geliyoruz. Başkan Sandro Rosell'in planları arasında gelecek sezon radikal bir değişiklik yapma fikri olduğu kulislerde dolaşmaya başladı bile.

As gazetesinin ortaya attığı iddiaya göre, Başkan Rosell 2012/2013 sezonu için takımın başına Marcelo Bielsa'yı getirmeyi planlıyor. İspanya'da Athletic Bilbao'yu çalıştıran 56 yaşındaki Arjantinli hocanın takımın kültürünü devam ettirebilecek yeteneğe sahip olduğunu düşünen Rosell ayrıca Bielsa'nın Arjantin ve Şili Milli Takımlarında da teknik direktörlük yaptığı için özellikle Messi ve Alexis Sanchez ile de iyi anlaşacağını düşünüyor.

Bunun yanısıra İspanyol medyasında sürekli dillendirilen "Bir takımın şampiyonluk döngüsü beş yıldır" sözlerinin sahibi Sandro Rosell için bu döngü de 2012/2013 sezonunda sona ermiş olacak. 2008 yılında takımın başına gelen ve o sezondan itibaren ligi domine eden, iki Şampiyonlar Ligi, iki Süper Kupa, iki Dünya Kulüpler Kupası, üç İspanya Süper Kupası ve bir de İspanya Kral Kupası kazanan Guardiola'nın miadının da 2012/2013 sezonunda dolacağı düşünülüyor.

Haberin Devamı

Rosell'in sözlerini desteklercesine Barça'da mevcut sistemin kurucusu diyebileceğimiz Cruyff (1991-1996) ve Rijkaard da (2003-2008) beş yıl görev almışlardı.

Manchester United teknik patronu Alex Ferguson da geçtiğimiz günlerde Daily Mail'e verdiği röportajda kendisinin yerine geçecek isim olarak Pep Guardiola'yı işaret etmişti. Pep'in yerine Katalan ekibinin başına geçmesi düşünülen Bielsa'nın yönetimindeki Athletic Bilbao, La Liga'da 22 puanla dokuzuncu sırada yer alıyor.

Barcelona'nın Katalan kültürünün en önemli parçası olması, Athletic Bilbao'nun da kadrosunda Basklı olmayan oyuncu bulundurmaması açısından taşıdıkları ortak noktalar da dikkat çeken bir diğer unsur olarak göze çarpıyor.

Yazarlar