İspanya La Liga Barcelona'da Xavi'nin Cristiano Ronaldo endişesi!

Barcelona'da Xavi'nin Cristiano Ronaldo endişesi!

07.11.2022 - 19:52 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turu kura çekimi tamamlandı. İspanya devi Barcelona bu kura sonucunda İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United ile eşleşti. Oynanacak bu dev karşılaşma öncesi Barcelona teknik direktörü Xavi Hernandez, Manchester United'ın dünya yıldızı oyuncusu Cristiano Ronaldo için çarpıcı konuşmalar gerçekleştirdi.

Barcelonada Xavinin Cristiano Ronaldo endişesi

La Liga devi Barcelona, yapılan kura çekimi sonrası UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Manchester United ile eşleşti. Bir tarafta yıldız golcü Robert Lewandowski, diğer tarafta dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo'nun bulunduğu bu dev karşılaşmayı tüm futbolseverler merakla beklemekte. Bu eşleşme sonrası Katalan ekibinin teknik direktörü Xavi Hernandez, kurayı değerlendirirken Ronaldo için çarpıcı kelimeler kullandı.

Haberin Devamı

LİGDE LİDER

İspanya La Liga'nın 13. haftası geride kalırken, Xavi Hernandez yönetimindeki Barcelona haftayı lider kapattı. Katalan ekibi oynadığı 13 lig maçında 11 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Ligde 34 puanla lider konumunda olan Barcelona, bu sezon rakip kaleye 31 gol atarken kalesinde sadece 4 gol buldu.

Barcelonada Xavinin Cristiano Ronaldo endişesi

UNITED'DA İŞLER YOLUNDA DEĞİL

Erik ten Hag yönetimindeki Manchester United, bu sezon istediği gibi bir başlangıç yapamadı. Premier Lig'de bu sezon oynadığı 13 karşılaşmada 7 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 berabelik alan Erik ten Hag'ın öğrencileri, bunun yanında 18 kez rakip kaleleri sarstı ve 19 defa kalesinde gol gördü.

Teknik Direktörü Xavi Hernandez, UEFA Avrupa Ligi'nde Manchester United ile eşleşmelerini değerlendirdi.

Haberin Devamı

Kuralarda şanssız olduklarını dile getiren Xavi Hernandez, "Şampiyonlar Ligi'nden elenmemizi acımasız olarak nitelendirdim, bu oyundaki sorunlarla ilgiliydi. Ama kuralarda gerçekten şanssızız. Her zaman en zor kurayı Barcelona çekiyor" dedi.

Kurayı değerlendiren teknik adam, "Benim için bir sorun yok. Kura böyle çıktı. Bazen en iyiye karşı oynamak bir artıdır. Manchester United maçları bizim için bir meydan okuma olacak" ifadelerini kullandı.

Barcelonada Xavinin Cristiano Ronaldo endişesi

Rakip takım oyuncusu Cristiano Ronaldo hakkında konuşan Xavi, "Manchester United'ın iyi oyuncuları var. Çok iyi analiz etmemiz gereken bir takım. Cristiano harika bir oyuncu. Dünya futbolunda bir döneme damgasını vurdu ve hala fark yaratabilir" açıklamalarında bulundu.

Ayrıca Xavi, "Barcelona, Avrupa Ligi'ni kazanmak zorunda mı?" sorusuna, "Bu bir meydan okuma. Barcelona, bu kupayı hiç kazanmadı ve bunun için mücadele edeceğiz. Başka bir seçeneğimiz yok" diye karşılık verdi.