Basketbol Bas bas paraları basketbola!

Bas bas paraları basketbola!

14.06.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray son 1 yılda davalık olduğu eski basketbolcularına ve menajerlere toplam 2 milyon 500 bin euro ödemeye mahkum edildi.

Bas bas paraları basketbola

ONUR DİNÇER - ÖZEL HABER

Haberin Devamı

Uluslararası Basketbol Tahkim Mahkemesi (BAT), sarı-kırmızılılar ile ilgili 17 davayı karara bağlarken kulübe ağır bir fatura çıkardı. Tazminat davalarını üst üste kaybeden Galatasaray, Emir Preldzic’e 510 bin euro, Scott Hopson’a 245 bin dolar, Tibor Pleiss’a 200 bin dolar, Sinan Güler’e 194 bin dolar ve Vladimir Micov’a 110 bin euro ödeyecek.

Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşırken, Ziraat Türkiye Kupası’nı da müzesine götürmeyi başaran Galatasaray, Şampiyonlar Ligi gruplarına kalarak mali anlamda rahat bir nefes aldı. Sarı-kırmızılılar ciddi bir kazanç elde ederek futbolda ilk kez kâra geçerken, basketbolda ise bunun tersi bir tablo yaşanması dikkat çekti.

Masraflar dahil

Uluslararası Basketbol Tahkim Mahkemesi (BAT) son bir yılda Galatasaray Kulübü ile ilgili görüştüğü davaların sonucunda, sarı-kırmızılıları önemli bir ödeme yükümlülüğü altına soktu. Galatasaray Kulübü, eski basketbolcuları ya da bunların transferine aracılık eden menajerlik şirketlerine olan borçlardan dolayı yaklaşık 2.5 milyon euro ödemeye mahkum edildi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayından bugüne kadarki süreçte BAT’ta Galatasaray ile ilgili toplam 17 dava görüldü ve karara bağlandı.

Bas bas paraları basketbola

Sarı-kırmızılı kulübün son dönemde Şubat ayında eski basketbolcusu Austin Daye’ye 82 bin 500 dolar, Mart ayındaki kararla şu an Fenerbahçe forması giyen eski oyuncusu ve kaptanı Sinan Güler’e 194 bin dolar, Mart’taki bir diğer kararda ise eski oyuncusu Emir Preldzic’e 490 bin euro ödemesine hükmedildi. 20 bin euroluk mahkeme masraflarıyla birlikte Preldzic için yapılacak ödemenin tutarı 510 bin euroya yükseldi.

Yabancılar kazandı

Sarı-kırmızılı kulüp kesinleşen dava kararlarına göre Brian Scott Hopson’a 245 bin dolar, Tibor Pleiss’a 200 bin dolar, Vladimir Micov’a 110 bin euro, Blake Schilb’e 110 bin dolar, Errick McCollum’a 100 bin dolar, Dwight Junior Hardy’ye 87 bin dolar, Adas Juskevicius’a 87 bin euro, Vernard Richard Hendrix’e 82 bin dolar, Alex Renfroe’ye 70 bin dolar ödeyecek.

Bas bas paraları basketbola

İlaç şirketine bile borç çıktı
Dava sonuçlarına göre Galatasaray Kulübü bazı şirketlere de borçlu çıktı. Assist Sports Management, YF Spor Danismanlik ve Ticaret, U1st Sports Atlanta, Pensack Sports gibi şirketlere ödemeler yapılması karara bağlandı. Bu bağlamda bir ilaç şirketine de para ödenecek. Basketbol Tahkim Mahkemesi, ödenmemiş menajer ücretlerinden dolayı sarı-kırmızılıların, Kariyer Spor Gıda İlaç San. şirketine 23 bin 600 dolar ödemesine hükmetti.
Dava masrafları kulübe yüklendi
Uluslararası Basketbol Tahkim Mahkemesi’nin oyunculara ödenmesine karar verdiği miktarların yanında Galatasaray Kulübü, davaların yasal masraflarını da karşılayacak. Örneğin sarı-kırmızılı kulüp, Sinan Güler kararında 18 bin 500 euro mahkeme masraflarını oyuncuya ödemek zorunda bırakıldı. Emir Preldzic’te bu meblağ 19 bin euro olarak ortaya çıktı. Bazı davalar euro ile karara bağlanırken, bazı masrafların dolar olarak ödenmesine hükmedildi. Buna göre Galatasaray’a dolar olarak 1 milyon 330 bin, euro bazında ise 1 milyon 257 binlik fatura çıkarıldı.
‘Küçülme olmayacak’
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz bir süre önce Doğa Sigorta ile yapılan imza töreninde basketbol takımlarındaki bütçe daraltılmasına yönelik bir soruya “Basketbolda kendi kendine yetmeyi hedefliyoruz. Bu küçülme değil. Küçülerek büyüyemezsiniz” yanıtını vermişti.
Cengiz, “Basketboldaki 5.4 milyon Euro’luk maliyeti 2.5 milyona indirdik. Geçen yıl aynı dönemde 10’uncuymuşuz, şu anda 5’inciyiz. Demek ki her şey para değilmiş. Borç sarmalından kurtulmak süre alacak. 50 milyon liralık borcun 20 milyonunu ödedik” ifadelerini kullanmıştı.
Bas bas paraları basketbola