Dünyadan Futbol Başakşehir'in rakibi Gent'in başını ağrıtan arması! Merak konusu oldu

Başakşehir'in rakibi Gent'in başını ağrıtan arması! Merak konusu oldu

25.02.2023 - 16:10 | Son Güncellenme:

Başakşehir'in UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki rakibi Gent Kulübü'nün neden Kızılderili logosu ve Kızılderili maskotu olduğu merak konusu olurken, bundan dolayı kulübe gösterilen tepkiler de dikkat çekiyor.

Başakşehirin rakibi Gentin başını ağrıtan arması Merak konusu oldu

Başakşehir'in UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu'ndaki rakibi Gent oldu. Karşılaşmalarını 20 bin kişilik seyirci kapasitesi bulunan Ghelamco Arena'da oynayan Belçika ekibi, tartışmalara neden olan kulüp görseliyle biliniyor.

Lakabı 'Bufalolar' olan mavi-beyazlıların ambleminde Kızılderili şefi bulunuyor. Herkesin aklına "Belçika'nın Amerika kıtasının yerlileriyle ne ilgisi var?" sorusu geliyor ve Gent Kulübü'nün böyle bir görseli neden kendisiyle özdeşleştirdiği merak konusu oluyor.

Haberin Devamı

1900'LERİN BAŞINA DAYANIYOR

Gerçek ismi William Frederick Cody olan Buffalo Bill olarak bilinen ABD'li bir şovmen 1900'lerin başlarında yönettiği bir şovuyla birlikte Gent kentine gelir. Buffalo Bill, Avrupa turnesine çıkan 'Vahşi Batı' adındaki sirkin başındaki kişidir. Futbol takımını o yıllarda yeni kuran Belçika kulübü, bu gelişmenin ardından lakabını ve armasını değiştirir.

Takımın amigosu maçlarda Kızılderili başlığı takmaya başlar. Taraftarlar, Kızılderili şefinin "savaşçı mentalitesini" severek, bunun kendi mücadelelerine uyduğuna inanmaya başlarlar. Buffalo Ben isimli takımın resmi maskotu da maçlarda boy göstermektedir.

TEPKİLER YÜKSELİYOR

Kızılderili hakları dernekleri ve onların hakları için mücadele eden aktivistler ise bu kullanıma tepki gösteriyorlar. Gent'in 'Kızılderili şef' görseli ve maskotundan vazgeçmesi gerektiği çünkü Kızılderilileri küçük düşürücü bir şekilde tasvir edildiğini savunuyorlar.

Haberin Devamı

Yazarlar