Galatasaray Başarı için geniş elbise!

Başarı için geniş elbise!

20.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Duygun Yarsuvat, Divan Kurulu'nda dar bütçeyle başarı beklenmemesi gerektiğini belirtti.

Başarı için geniş elbise

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

G.Saray’ın başkanı, “Başarı istiyorsanız ona göre bütçe yapmanız, geniş bir elbise giymeniz gerekiyor. Bunu yeni gelecek olanlara söylüyoruz. Biz muhafazakar bir bütçe yaptık. Mayıs ayında gelecek kişilere de büyük bir yük bırakmamış olacağız” dedi.

Galatasaray’ın mali tabloları üyeleri endişeye sürüklerken Başkan Duygun Yarsuvat, Divan Kurulu toplantısında eleştirilere yanıt verdi.

Sarı-kırmızılı kulübün patronu, Ünal Aysal’ın ardından bu zamana kadar görevi iyi yürüttüklerini vurgulayarak, “Biz baskın bir seçim olmasın diye görevi aldık. Bana sorarsanız buraya kadar başarıyla geldik. Baskın seçim olmayacak, 6-7 aday çıktı. Bu arkadaşlarımızdan birisi yarışı kazanacak. Demek ki Galatasaray öyle kaçılacak bir durumda değil. Ama ne yaptık, bütün mali ve sportif durumu açıklığıyla sizlere sunduk. Bizim bildiğimiz her şeyi sizlere naklettik. Bütün zorluklara rağmen sportif anlamda da başarılı olduk. Bütün futbolcuların ücretlerini ödedik. 32 milyon TL dağıttık. Bir kerede bu rakamı dağıttık. Mayıs ayında gelecek kişilere büyük bir yük bırakmamış oluyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Hamzaoğlu’na destek

Eski yönetici Taner Aşkın’ın “3 saatte iktidara gelirseniz, 4 saatte yönetim olursanız böyle olur” sözlerini de cevaplayan Yarsuvat, “3 saatte yaptık da fena mı yönetim yaptık yani? Başarı istiyorsanız ona göre bütçe yapmanız, geniş bir elbise giymeniz gerekiyor. Dar bir bütçe yaparsanız, başarı beklemeyin. Orta derecede spor sonuçları bekleyin. Şampiyonluk bekleyemezsiniz, 4. veya 5. olabilirsiniz. Galatasaray böyle bir şey istiyorsa bunu yapın. Bunu yeni gelecek olanlara söylüyoruz. Biz muhafazakar bir bütçe yaptık. Galatasaray’a çalışmak keyifli ve insanı mutlu yapan bir uğraştır. Birçok arkadaşımın bu mutluluğu tatmasını da isterim” diye konuştu.

Divanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yarsuvat, Hamza Hamzaoğlu’nun “Yasin Öztekin’i oyundan çıkarmakla hata yaptım” sözleriyle ilgili ise, “Hamza Hoca, Duygun, başkası hata yapabilir. Bu eleştiri de sayılmaz. Eleştirmek herkesin fıtratında var. Dolayısıyla bunlar olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Korkunç borç 1 milyar 434 milyon

Sarı-kırmızılı kulübün 31 Aralık 2014 itibarıyla net borç alacak farkının 831,1 milyon lira olduğu bildirildi. Kulüp muhasip üyesi Mete İkiz, Divan Kurulu toplantısında üyelere, mali durumla ilgili bilgiler verdi. İkiz, kulübün 31 Aralık 2013 itibariyle 555,1 milyon lira olan net borç alacak farkının, 31 Aralık 2014 raporuna göre 831,1 milyon liraya ulaştığını ve farkın bir yıl içinde 276 milyon lira arttığını söyledi.

Galatasaray Kulübü’nün 2014 yılında 453,8 milyon lira gelir elde ettiğini, bu rakamın 2013 yılında 491,9 milyon lira olarak gerçekleştiğini belirten İkiz, 38,1 milyon lira gelir düşüşü yaşandığını vurguladı. İkiz, sarı-kırmızılı kulübün 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle borç ve yükümlülüklerinin 1 milyar 434,1 milyon lira olduğunu sözlerine ekledi.

Divan’a iki aday

Galatasaray’da önümüzde ay yapılacak divan başkanlığı seçimleri öncesi iki isim adaylığını duyurdu. Adaylığını ilk açıklayan isim mevcut başkan İrfan Aktar oldu. Aktar’ın dışında Türker Arslan da adaylığını açıkladı.

Yazarlar