Şampiyonlar Ligi Basel - Real Madrid : 0-1

Basel - Real Madrid : 0-1

26.11.2014 - 14:30 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Basel sahasında Real Madrid'i konuk etti. İsviçre'deki maçta Real Madrid ev sahibini 1-0 mağlup etti. Real Madrid'e Basel karşısında 3 puanı getiren oyuncu ise C.Ronaldo oldu...

Basel - Real Madrid : 0-1

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Basel sahasında Real Madrid'i konuk etti. İsviçre'deki maçta Real Madrid ev sahibini 1-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda beşinci hafta karşılaşmalarında Real Madrid, Basel deplasmanında üç puanı tek golle alırken, grup liderliği garantiledi ve aynı zamanda kulüp tarihinin 16 maçlık galibiyet serisi rekorunu egale etti.
Mücadeleye ideal kadrosuyla çıkan İspanyol devine galibiyeti getiren gol ise Cristiano Ronaldo'dan geldi.
Karşılaşmanın ilk yarısının genelinde oyunun temposu oldukça yüksekti ve iki takımın da gole yaklaştığı anlar oldu. İlk yarım saatlik dilimde Real Madrid Ronaldo ve Bale ile gole yaklaşırken, kilidi açan gol 35. dakikada geldi.
Karim Benzema'nın pasında müsait pozisyonda kale önünde topla buluşan Ronaldo, düzgün bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi: 0-1. Golden sonra Basel ataklarını sıklaştırsa da Embolo ile yakaladığı net fırsattan sonuç alamadı ve ilk 45 dakika Real Madrid'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
Maçın ikinci yarısında ise Basel oldukça etkili bir oyun sergilese de, aradığı golü bir türlü bulamadı.
Real Madrid ise 77. dakikada Cristiano Ronaldo ile ikinci gole çok yaklaştı ancak direk gole izin vermedi ve 90 dakika sonunda üç puan İspanyol temsilcisinin oldu.
Real Madrid bu galibiyetle puanını 15'e yükseltirken, Basel ise 5 puanda kalsa da ikinci sıradaki yerini korudu. Basel gruptaki son maçını Liverpool ile deplasmanda oynayacak. Real Madrid ise sahasında gruptan çıkma ümitleri devam eden Ludogorets'i ağırlayacak.

Yazarlar