Galatasaray 'Başkanlık sistemine karşıyım'

'Başkanlık sistemine karşıyım'

01.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray 2. Başkanı, Türkiye’deki kulüplerin en ciddi sorununun, “Son kararı başkan verir” düşüncesi olduğunu belirtti, “Bu anlayış tek adamlığı doğurur. Galatasaray’da mayıstan sonra paylaşımcı, demokratik bir başkanın görev almasını umut ediyorum” dedi.

Başkanlık sistemine karşıyım

Galatasaray’da 2. Başkan Hamdi Yasaman kulüplerdeki tek adamlık yönetimine karşı olduğunu söylerken, Başkan Duygun Yarsuvat’ın istifa etmesi isteğine de olumsuz yanıt verdi.
Milliyet’e konuşan Yasaman, “İstifa etmiyorum. Şu anda yapmamız gereken işler var. Ayrıca kişisel olarak başkanlık sistemine karşıyım. Türkiye’de sadece Galatasaray’ın değil, Fenerbahçe, Beşiktaş veya diğer kulüplerin de en ciddi sorunu, ‘Son kararı başkan verir’ yaklaşımı... Doğru değil. Bu anlayış tek adamlığı doğurur. Galatasaray’da mayıstan sonra paylaşımcı, demokratik bir başkanın görev almasını umut ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

İçimizden 1-2 aday çıkabilir
Başkan adaylarının şu ortamda çıkmasının kulübe zarar vereceğini de dile getiren Yasaman, “Mayısın başında bizim içimizden 1-2 aday çıkabilir. Bunun dışında kulübün işlerine odaklanmamız gerekir. Bir tarafta şampiyonluk diğer tarafta ise kulübü ilgilendiren çok hassas işler var” yorumunu yaptı. Sarı-kırmızılı yönetici, ortak bir aday çıkabileceğini de dile getirerek, Abdurrahim Albayrak’la arasında özel bir sorun bulunmadığını da dile getirdi. Hamdi Yasaman şöyle devam etti:
“Aksaray ziyareti genel kurulda da tepki topladı. Yönetimin haberi yoktu. Takımın konsantrasyonu da olumsuz etkilendi ve puan kaybetti. Verilen demeçler de tasvip görmedi.”

‘Ünal Bey düşünüyor’

Haberin Devamı

Başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Dursun Özbek, dün yine göreve talip olması beklenen Ünal Aysal ile görüştü. Özbek, “İnsanların aklına ‘ittifak mı yapıyorlar’ sorusu gelebilir. Kulüple ilgili sadece görüş alışverişinde bulunduk. Ünal Bey’in de aday olmayı düşündüğünü biliyorum. Ben son kararımı vermiş değilim. 3 gün daha düşüneceğim. Albayrak ve Dürüst ile yaşadığımız tartışmanın boyutu tamamen kulübün ödeme kolaylığıyla ilgiliydi” dedi.

Yazarlar