ING Basketbol Süper Ligi Basketbol Süper Ligi'nin yeni isim sponsoru belli oldu

Basketbol Süper Ligi'nin yeni isim sponsoru belli oldu

23.09.2022 - 16:40 | Son Güncellenme:

Türkiye Basketbol Federasyonu yeni isim sponsorunu açıkladı. Anlaşma, TBF başkanı Hidayet Türkoğlu önderliğinde gerçekleştirildi.

Basketbol Süper Liginin yeni isim sponsoru belli oldu

Sponsorluk anlaşması için Sinan Erdem Spor Salonu'nda imza töreni gerçekleştirildi. Törene Türkiye Basketbol Federasyonu Hidayet Türkoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve Atilla Benli katıldı.

Haberin Devamı

İmza töreninde konuşan Türkoğlu, "Avrupa'nın en iyi ligleri arasında gösterilen Süper Lig'imizin, önümüzdeki 3 yıl boyunca isim sponsoru Türkiye Sigorta olacak. Sektörünün lideri bu firmayla iş birliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gücünü, adından alan Türkiye Sigorta'nın Türkiye'ye destek vermesi ve basketbola yatırım yapmayı seçmesi bizim için de gurur kaynağı olmuştur." dedi.

Türk basketbolunun yükselişinin bir diğer sebebini de, değerli markaların basketbolla omuz omuza durması olarak gösteren Türkoğlu," Sadece Süper Lig'e bu sene 9 sponsorluk kazandırmış olacağız. Göreve geldiğimizden beri bütün liglerimize 70'e yakın sponsor kazandırdık ve firmalar da mali destekte bulundular. Bu anlaşma için başta Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yeni adıyla Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde mücadele edecek bütün takımlara başarılar diliyorum." sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

İmza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hidayet Türkoğlu, "Anlaşmalarımızdaki en önemli nokta, kulüplerimize yaptığımız desteklerdir. Gelirlerin yüzde 90'ına yakınını kulüplerimizle destek anlamında paylaşıyoruz. Federasyon olarak üstlendiğimiz bu sorumlulukla, onlara az da olsa destek olmaya çalışıyoruz." dedi

Ekonomik süreci vurgulayan Türkoğlu, "İlk bakış açımız, değerli firmalarla birlikte hareket edildiği zaman daha yeni kitlelere ulaşmak. Bizim amacımız basketbolun Türkiye'deki her evde izleniyor, konuşuluyor olması. Bu nedenle bu anlaşmaları yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.