Basketbol Basketler atılacak, göller kurtulacak

Basketler atılacak, göller kurtulacak

23.03.2017 - 15:16 | Son Güncellenme:

Burdur Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek Göller Arası Basketbol Turnuvası'nın lansmanı gerçekleşti. Bilim ve spor dünyasından isimlerin katıldığı etkinlikte, göllerdeki kuraklaşmanın önüne geçilmesi için atılması gereken adımlar dile getirildi

Basketler atılacak, göller kurtulacak

Burdur Belediyesi'nin ev sahipliğinde 13-14 Mayıs'ta Burdur Gölü kenarında yapılacak olan Göllerarası Basketbol Turnuvası’nın ikinci ayağı olan çevre ve su semineri 20 Mart'ta Burdur Belediyesi Konferans salonunda düzenlendi. Turnuvanın ilk ayağı olan spor paneli 14 Aralık' 2016'da Aydın Örs, Doğan Hakyemez ve Murat Özyer’in katılımıyla yapılmıştı.

Haberin Devamı

Basketbol Turnuvası ile birlikte, göllerimizi kurtarmak için yapılması gereken acil çalışmaların tüm Türkiye'ye aktarılmasının ve bireysel tasarrufun da artırılmasının amaçlandığı aktarıldı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in açılış konuşması ile başlayan organizasyonda Burdur, Muğla, Afyon, Pamukkale, İstanbul Küçükçekmece, Van İpekyolu Belediyesi temsilcileri ve akademisyenler göl ile ilgili koruma projelerini anlattı.

Pamukkale Belediyesi Başkan Yardımcısı, Türkay Gözlükaya, Muğla B.Ş.B. Spor Müdürü Hakan Atcakan, İpekyolu Beldiyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Zekeriya Çelik, Afyon Bld. AAT Müdürü Selçuk Toran, Küçükçekmece Bld. Spor Müdürü Oktay Kurt, Van 100. Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fazıl Şen, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üni. Öğretim Üyesi Doç. Dr. İskender Gülle, Burdur Bld. Çevre Mühendisi Hüseyin Arayıcı, Muğla B.Ş.B. Çevre Mühendisi Aylin Aydın, Muğla B.Ş.B. Kimya Mühendisi Nihal Bayraktar ve Basketbol Eski Koç ve Yöneticisi, BYSEVENT Spor Projeleri Danışmanı Murat Özyer seminere konuşmacı olarak katılan isimler oldular.

Haberin Devamı

Turnuvanın üçüncü ayağı olan spor festivali bölümü ise 13-14 Mayıs'ta yine Burdur'da gerçekleştirilecek. Turnuva kapsamında, spor müsabakaları, göl etkinlikleri ve konserler düzenlenecek.

Katılacak Şehir ve Göl isimleri:

Burdur - Burdur Gölü

Muğla B.Ş.B - Bafa / Köyceğiz Gölü

İpekyolu Bld - Van Gölü

Afyon Bld - Eber Gölü

Sakarya - Sapanca Gölü

İzmit B.Ş.B - Sapanca Gölü

Trabzon B.Ş.B Uzungöl

Pamukkale Bld - Gökpınar Gölü

Ankara B.Ş.B - Mogan Gölü

Küçükçekmece Bld - Küçükçekmece Gölü

Manyas Bld - Manyas Gölü

Konya B.Ş.B - Tuz Gölü

Bolu Bld - Abant Gölü

Isparta Bld - Eğridir Gölü