Skorer Başvuru tamam

Başvuru tamam

16.01.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türkiye 8. sırada

Başvuru tamam



İSTANBUL Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu (HDK), Türkiye'nin 2012 Olimpiyat Oyunları'na adaylık dosyasını Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne (IOC) gönderdi. Türkiye, 8 aday adayı ülke ile birlikte yarışacak. IOC, 18 Mayıs'ta adayları belirleyecek.

FIFA, 2003 yılının dünya klasmanını açıkladı. İlk üç sırada yer alan Brezilya, Fransa ve İspanya'nın yeri değişmedi. Türkiye ise 738 puanla İngiltere ile birlikte sekizinci basamağı paylaştı. Ülkemiz, Avrupa sıralamasında da yine İngiltere ile birlikte beşinci sırayı aldı.

FIFA, beklenen statü değişikliğini yaptı ve yılbaşından itibaren hayata geçirdi. Buna göre, 21 yaş altındaki futbolcular, bir defaya mahsus milli takım değiştirebilecek. Statüye göre, çifte vatandaş olan bir futbolcunun A Milli Takımı formasını giymemiş olması gerekiyor.

GALATASARAY'IN UEFA Kupası'ndaki rakibi Villarreal İspanya Kral Kupası üçüncü tur rövanş maçında deplasmanda karşılaştığı Sevilla'yı 2 - 0 mağlup etmesine rağmen elenmekten kurtulamadı. Kendi sahasındaki ilk maçta rakibine 3 - 1 yenildiği için turnuvaya veda eden Sarı - Mavililer'in gollerini Rdondo ve Jose Mari kaydetti.

İKİ önemli vergi kanununda yapılacak değişiklikle sponsorluğun uygulanmaya konulması kesinleşti. Bu gelişme ile taslağın yasallaşmasının ardından federasyon, sporcu ve kulüplerle sponsorluk anlaşması yapan her türlü kişi ve kuruluş masraflarınının tümünü gider olarak yazabilecek, Gelirler ve Kurumlar Vergisi kanunlarının öngördüğü ölçüde vergiden düşebilecek.

SAMSUNSPOR, Gençlerbirliği'nden kiralanan Bülent Karaman ve Brezilya'nın Santos takımından transfer edilen Cesar Sauza ile dün sözleşme imzaladı. Bülent sezon sonuna kadar, Sauza da 1.5 yıllığına Kırmızı-Beyazlı formayı giyecek.

ADANASPOR ve İstanbulspor'un kurtuluşu, Uzanlar'a ait şirket hisselerine devletin el koyup satışa çıkarmasıyla mümkün olacak. Sarı - Siyahlılar'ın yüzde 80, Adana ekibinin ise yüzde 60 hissesine sahip olan Uzan grubunun devlete olan vergi borçları nedeniyle her iki kulüpteki paylarına haciz yoluyla el konulup satılabileceği bildirildi.

PARİS - Dakar Rallisi'nin dün Ayoun El Atours, Tidjikja arasında koşulan 14. etabını iki gün önceki 12. etabın birincisi Fransız Luc Alphand ilk sırada tamamladı. 551 kilometrelik etabı önde bitiren ve genel klasmanda da dördüncü sıraya yerleşen BMW pilotunu eski Dünya Ralli Şampiyonu Colin Mc Rae takip etti. Fransız Peterhansel'in genel klasman liderliği hâlâ sürüyor.

AVRUPA'DA ara transferin başlamasıyla ortalık karıştı. Inter, Real Madrid'de mutsuz olduğunu açıklayan Ronaldo'ya talip oldu. İtalyan ekibinde Teknik Direktör Alberto Zaccheroni'yle arasında soğuk rüzgarlar esen Christian Vieri'nin de Inter'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Golcünün Chelsea ile görüştüğü, ancak Barcelona'yı istediği vurgulandı.

GENÇLERBİRLİĞİ'NİN UEFA Kupası'ndaki rakibi Parma'da kriz sona erdi. Sezon sonunda satılacak İtalyan ekibinde Tanzi dönemi sona ererken, başkanlık görevine Enrico Bondi getirildi.



SPOR


GİZLİ TEHDİT
At yarışları
Avrupa Ligleri
Ülker nefes aldı: 81-73
İKİNCİ LİG PUAN DURUMU
Helal sana Memo
Diplomatik rica!
Sergen'in sabrı taştı
Ortega icraya kaldı!
'Mesajı aldım'
Trabzon'a son ihtar: 0-1
Tatlı'ya acı sürpriz
Yavuz itiraf etti
Göksel Arsoy startı verecek
Haber turu...
Akıl hocasının aklı var mı ki!
Tehlikeli pazar

Yazarlar