Şampiyonlar Ligi Bayern evinde Juventus'u 2 golle geçti

Bayern evinde Juventus'u 2 golle geçti

02.04.2013 - 23:38 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi çeyrek finali ilk maçında Bayern Münih sahasında Juventus’u 2-0 mağlup etti

Bayern evinde Juventusu 2 golle geçti

Devler Ligi çeyrek finalinde Bundesliga’da fırtına gibi esen Bayern Münih ile Serie A’ya son iki senedir domine eden Juventus karşı karşıya geldi.
Mücadele şok bir golle başladı. Daha 15. saniyede Bayern Münih’in sol beki David Alba ceza sahası dışından vuruşunu yaparken savunmaya çarpan top Buffon’u yanılttı. Şut tam kale önünde sekip ağlarla buluştu.
Golden sonra Juventus şoku çabuk atlattıysa da 16. dakikada sakatlanan Toni Kroos’un yerine Arjen Robben oyunba girdi. Bu dakikadan sonra ise ilk yarıda Bayern Münih’in atakları bitmek bilmedi.
Juventus hücuma çıkarken Bayern baskısına dayanamayıp sürekli top kaybederken ev sahibi ekip sağ kanattan geliştirdiği ataklarla etkili olsa da golü bulamayınca ilk 45 dakikada 1-0 sona erdi.
İkinci 45 dakikya iki takım da temposuz başlasa da Bayern Münih 63. dakikada bir gol daha bulmayı başardı. Luiiz Gustavo'nun ceza sahası dışından vuruşunda Buffon yine topu sektirdi. :Mandzukic'in önünde kaldı. Onun pasında Thomas Müller kale ağzından topu ağlara yolladı.
İkinci golden sonra Juventus oyuncu değişiklikleriyle oyunu dengelemeye çalıştı. Ancak skor değişmeyince mücadele 2-0 sona erdi.
Rövanş mücadelesi 10 Nisan'da Juventus Arena'da oynanacak.

Haberin Devamı

Stat: Fussball Arena München
Hakemler: Mark Clattenburg, Simon Beck, Stephen Child (İngiltere)
Bayern Münih: Neuer, Dante, Van Buyten, Lahm, Ribery (Dk. 90 3 Shaqiri), Müller, Alaba, Luiz Gustavo, Schweinsteiger, Kroos (Dk. 16 Robben), Mandzukic (90 1 Gomez)
Juventus: Buffon, Chiellini, Peluso (Dk. 75 Pogba), Barzagli, Bonucci, Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Vidal, Quagliarella (Dk. 65 Giovinco), Matri (Dk. 65 Vucinic)
Goller: Dk. 1 Alaba, Dk. 63 Müller (Bayern Münih)
Sarı kartlar: Dk. 44 Mandzukic, Dk. 82 Luiz Gustavo (Bayern Münih), Dk. 54 Chiellini, Dk. 67 Vidal, Dk. 76 Lichtsteiner (Juventus)