Almanya Bundesliga Bayern Münih'te Julian Nagelsmann dönemi sona erdi! Thomas Tuchel imza attı

Bayern Münih'te Julian Nagelsmann dönemi sona erdi! Thomas Tuchel imza attı

24.03.2023 - 20:30 | Son Güncellenme:

Bundesliga devi Bayern Münih'te Julian Nagelsmann dönemi sona erdi. Bavyera ekibi Julian Nagelsmann'dan boşalan teknik direktörlük görevine Thomas Tuchel'i getirdi.

Bayern Münihte Julian Nagelsmann dönemi sona erdi Thomas Tuchel imza attı

Bayern Münih'te beklenen ayrılık gerçekleşti. Bundesliga devinde Julian Nagelsmann ile yolların ayrıldığı resmen açıklandı. Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Thomas Tuchel oldu.

Haberin Devamı

Bayern Münih'te bu kararı CEO Oliver Kahn, futboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Hasan Salihamidžić ve Başkan Herbert Hainer'in aldığı belirtildi. Thomas Tuchel'in sözleşmesinin 30 Haziran 2025'te sona ereceği kaydedildi.

Oliver Kahn açıklamasında, "2021 yazında Bayern için Julian Nagelsmann ile sözleşme imzaladığımızda, onunla uzun vadeli çalışacağımıza ikna olmuştuk ve sonuna kadar hepimizin hedefi buydu. Ancak şimdi, kadromuzdaki kalitenin giderek daha az öne çıktığı sonucuna vardık. Dünya Kupası'ndan sonra daha az başarılı ve daha az çekici oynadık. Performanstaki büyük dalgalanmalar, bu sezon için hedeflerimizin yanı sıra gelecek için hedeflerimiz hakkında da şüphe uyandırdı. Bu yüzden şimdi harekete geçtik" dedi.

Haberin Devamı

Hasan Salihamidžić ise "Bu, Bayern Münih'te aldığım en zor karar oldu. İlk günden beri Julian'la açık, güvene dayalı, dostane bir ilişkim oldu. Julian'la yolların ayrıldığı için üzgünüm. Ancak takımımızın özellikle Ocak ayından bu yana gösterdiği sportif gelişimi kapsamlı bir şekilde analiz ettikten ve geçen sezonun ikinci yarısında edindiğimiz deneyimden sonra onu serbest bırakmaya karar verdik. FC Bayern için yaptıklarından dolayı Julian'a minnettarım ve ona en iyisini diliyorum" diye konuştu.

35 yaşındaki Nagelsmann, 2021 yazında Bayern Münih'e geldi ve ilk sezonunda Almanya şampiyonluğunun yanı sıra 2021 ve 2022'de Almanya Süper Kupası'nı kazandı.

Sky Italia'nın haberine göre; Julian Nagelsmann, herhangi bir kulüple anlaşmaması durumunda 2026 yılına kadar Bayern'den maaş almaya devam edecek.