Futbol Begüm Üresin: Turnuvadan başarıyla dönmek istiyoruz!

Begüm Üresin: Turnuvadan başarıyla dönmek istiyoruz!

02.05.2024 - 18:10 | Son Güncellenme:

U16 Kız Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Begüm Üresin, Kazakistan maçından sonra konuştu.

Begüm Üresin: Turnuvadan başarıyla dönmek istiyoruz

UEFA Gelişim Turnuvası'ndaki ilk maçında Kazakistan'ı 5-0 mağlup eden U16 Kız Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Begüm Üresin açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Son dönemde U16 takımının çok sayıda maç yaptığını hatırlatan Üresin, "Geçen ay Riva'da düzenlenen Dostluk Turnuvası'na katılmıştık. Şimdi Belarus'ta UEFA Gelişim Turnuvası'nda mücadele ediyoruz. Çok sayıda maç yapabilmek bizleri mutlu ediyor. Bu maçlar oyuncuların gelişimi için çok büyük önem taşıyor. Geçen ayki turnuvaya oranla farklı isimleri de kadromuza kattık. Oyuncularımızın tecrübelenmelerini istiyoruz. Gelişimlerinden son derece memnunuz" diye konuştu.

Kazakistan karşısında iyi bir oyun sergilediklerini ifade eden U16 Kız Millî Takım Teknik Direktörümüz, "Hücum varyasyonlarında etkili olmak ve topu olabildiğince rakip kalede tutmak istiyorduk. Maç boyunca bunu başardık. Oyuncularımız, rakiple çok iyi mücadele etti. Geçiş oyununu iyi yaptık. Rakibe oyunumuzu kabul ettirdik. Rakibin yaptığı atakları da çok iyi sönümledik. Sonuçta ortaya çok net bir skor çıktı. Maç boyunca disiplinden hiç kopmadık. Ortaya konan mücadeleden ve futboldan son derece memnunuz. Yeni gelen oyuncularımıza da şans verdik. Herkese süre şansı tanıyacağız. Turnuvadan başarıyla dönmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.