Basketbol BEKLENEN SON

BEKLENEN SON

03.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Medical Park’ın sezon başında transfer ettiği ancak Gaziantep BŞB maçında yasaklı madde kullandığı anlaşılan David Hawkins’e 4 yıl ceza verildi

BEKLENEN SON

BEKO Basketbol Ligi’nde şampiyonluk hedefleyen Galatasaray Medical Park’ta yasaklı madde kullandığı için Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu’na sevk edilen ABD’li oyuncu David Hawkins 4 yıl men ve 10 bin lira para cezasına çarptırıldı.
22 Aralık’ta oynanan Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi maçından sonra yapılan doping testinde yasaklı madde kullandığı anlaşılan Hawkins B numunesinin açılmasını istemiş ancak Köln’de yapılan ikinci test de pozitif çıkmıştı. Sarı kırmızılı ekip tedbirli olarak Disiplin Kurulu’na sevk edilen oyuncusu ile ilgili kararını ceza belirlendikten sonra vereceğini açıklamış, bu sırada da Markoshvili’yi renklerine katmıştı.

Sözleşmesi fesh edildi
Bu gelişmenin ardından sarı - kırmızılı kulüp oyuncusu ile sözleşmesini feshedip sezon öncesinde Beşiktaş’a ödediği bonservis ücreti için Hawkins’e dava açacak. Hawkins’in kullandığı yasaklı maddenin performans artırıcı değil keyif verici madde olduğu iddia edilmişti.