Fenerbahçe Belçikalı gazeteciden Fenerbahçe'ye U.S Gilloise uyarısı! 'Gegenpressing' tehlikesi

Belçikalı gazeteciden Fenerbahçe'ye U.S Gilloise uyarısı! 'Gegenpressing' tehlikesi

07.03.2024 - 09:33 | Son Güncellenme:

UEFA Konferans Ligi Son 16 Turu'nda Royale Union Saint-Gilloise ile karşılaşacak Fenerbahçe'ye Belçikalı gazeteciden uyarı geldi. İşte detaylar...

Belçikalı gazeteciden Fenerbahçeye U.S Gilloise uyarısı Gegenpressing tehlikesi

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu ilk maçında yarın akşam saat 23.00'te U.S Gilloise ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Ligde lider durumda olan Belçika temsilcisi, bir önceki turda Eintracht Frankfurt'u elemişti. Trendyol Süper Lig'de Galatasaray ile kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe de Konferans Ligi'nde kupayı hedefliyor.

Haberin Devamı

"ÇOK DİNAMİKLER, ÇOK SAVAŞIYORLAR"

Fransız gazetesi L'Equipe'in Belçika muhabiri olan Sacha Tavolieri de kritik mücadele öncesi Fanatik'e konuştu. U.S Gilloise takımının kadrosunun dar olduğuna ancak bunun çok olumsuz bir etki yaratmadığına vurgu yapan Tavolieri, "Takımda yeteri kadar geniş kadro yok, bu doğru. Ancak bu bir problem değil. Çünkü hepsi çok dinamik oyuncular, çok savaşıyorlar" yorumunu yaptı.

"F.BAHÇE, GEGENPRESSING İLE BAŞA ÇIKMALI"

Belçika takımının güçlü ve zayıf yönlerini değerlendiren Tavolieri, "Takımın en güçlü yanı dinamizmi ve enerjisi. Kontrataklarda çok etkililer. 'Gegenpressing' uyguluyorlar. Fenerbahçe bu taktik ile başa çıkmak zorunda. Çok çabuklar. Fenerbahçe, Mohammed Amoura'ya da dikkat etmeli. Çok tehlikeli bir oyuncu. Zayıf yönleri ise savunmaları. Geride özellikle hız konusunda savunmada problem yaşayabiliyorlar. Fenerbahçe maçında konsantrasyonu kaybetmemeliler" diye konuştu.

Haberin Devamı

"MAC ALLISTER OYNAMAYACAK"

Belçika gazetesi HLN_BE muhabiri Frank Dekeyser ise "Fedde Leysen sezonu kapattı. Mac Allister, son idmanda yer almadı ve forma giyemeyecek. Takım için çok önemli bir oyuncu. Lapoussin ve Rodriguez'i durumu maç saatinde belli olabilir" dedi.

"ASLA PES ETMİYORLAR"

U.S Gilloise takımının zayıf ve güçlü yönlerini anlatan Belçikalı gazeteci, "En büyük güçleri her zaman karakterli ve yüksek motivasyonla oynamaları. Bir gol geride olsalar bile savaşmaya devam edecek gücü buluyorlar. Asla pes etmiyorlar ve çok etkililer. Zayıf yönleri ise bazen maçın başında biraz konsantrasyon eksikliği yaşamaları. Birkaç Avrupa maçına oldukça kötü başladılar" sözlerini sarf etti.

"FENEBAHÇE, AMOURA'YA DİKKAT ETMELİ"

Belçika takımının oyun tarzından da bahseden ve Fenerbahçe'nin dikkat etmesi gereken oyunculardan da bahseden Dekeyser, "Gegenpressing taktiğini uyguluyorlar. Topu kaybettikten sonra çabuk kazanıyorlar. Teknik Direktör Alexander Blessin, ofansif bir oyun tarzını seviyor. Mohammed Amoura çok iyi oyuncu. Fenerbahçe dikkat etmeli. Gonzales de çok etkili futoblcu. Nilsson da iyi durumda. Lapoussin oynarsa, teknik olarak çok iyi futbolcu. Puertas ise bu takımın generali. Fiziksel ve teknik olarak çok güçlü. Duran topları da o kullanıyor" sözlerini sarf etti. "Fenerbahçe'nin en tehlikeli futbolcusu sence kim?" sorusunu da yanıtlayan Dekeyser, "Kesinlikle Edin Dzeko. O, dünya çapında bir golcü" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BENİM İÇİN FAVORİ FENERBAHÇE"

U.S Gilloise'nin bir önceki turda saf dışı bıraktığı Alman ekibi Eintracht Frankfurt'u Fenerbahçe ile kıyaslayan Belçikalı gazeteci, "İkisi de çok güçlü takımlar. Belçika'da pek çok analist, Union'un Frankfurt'u eleme şansı olduğunu düşünmüyordu. Ama başardılar. Fenerbahçe çok tecrübeli ve bireysel kalitesi yüksek bir takım. Tadic, Dzeko, Cengiz Ünder gibi yıldızlar var. Benim için Fenerbahçe favori. Ama Union'un ne yapacağını da asla bilemezsiniz. Konferans Ligi'nde mümkün olduğunca ilerlemek istiyorlar. Ancak Fenerbahçe'nin yenilmesi zor bir takım olduğunu da biliyorlar. Union ise çok hırslı bir takım" ifadelerini kullandı.

Yazarlar