Skorer Beni rezil ettiler

Beni rezil ettiler

27.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Beni rezil ettiler

Beni rezil ettiler


Toshack, Beşiktaş yönetimini topa tuttu


Mehmet Çiftçi


Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Toshack, Siyah - Beyazlı kulüpten ayrılmasında en önemli nedenin yönetim kurulu olduğunu söyledi.
Eşyalarını toplamak ve Türkiye Futbol Adamları Derneği tarafından kendisine verilen ödülü almak için İstanbul'a gelen, dün de İspanya'ya geri dönen Galli hoca Milliyet'e yine çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Yönetimin her konuda ikiye bölündüğünü söyleyen Toshack şunları söyledi:
"Beşiktaş'ta iyi bir yönetim kadrosu bulunsaydı Real Madrid'in teklifini gözüm kapalı geri çevirirdim. Yönetim dostluk ve profesyonelliği birbirine karıştırdı. Profesyonelliği bilmediklerinden olayları kişiselleştirerek üzerime geldiler. Görev yaptığım sürece teknik direktörlüğün dışında da sorunlarla ilgilendim. Personel, futbolcu, masör parasını alamaz bana koşardı. Bu yönetim gittiği taktirde tekrar Beşiktaş'a gelmek isterim."
Türkiye Futbol Adamları Derneği ödül töreninde Beşiktaşlı yöneticilerin kendisini alkışlamamasına da değinen Galli çalıştırıcı, "Bu kişiler beni alkışlamış veya alkışlamamış umurumda değil. Beni kapıcı veya boyacı alkışlasın daha değerli. Eğer bu kişiler profesyonelce düşünselerdi, bana verilen ödülün Beşiktaş'ın altyapıdan gelen oyuncularına verilmiş bir ödül olduğunu anlarlardı. Olaya bireysel olarak bakmayıp tebrik etmeleri lazımdı" dedi.
Futbol Federasyonu'nun 5. yabancı kararını almasından sonra Stoickov ile görüşüp anlaştığını söyleyen Toshack, "Yönetim bana bu transfer için izin vermişti. Gittim görüştüm ve işi bitirip İstanbul'a döndüm. Sonra yönetimde bazı yöneticiler buna itiraz etti, olay kapandı. Yönetimin ikiye bölünmüşlüğü burada da ortaya çıktı. Beni yüzüstü bırakıp rezil ettiler. Yönetimin ne sağı ne solu belli. Bursaspor maçından sonra tazminatımı getirip masaya koydum. Beni bırakmadılar. Yılbaşında tekrar gitmek istedim, yine izin vermediler. Profesyonel bir yönetim olsaydı bunlar olmazdı" diye konuştu.

Onlar en iyisi

Toshack, Ohen ve Del Solar'a destek verdi. Galli hoca, "Yönetim benim getirdiğim yabancı oyunculara en azından sezon sonuna kadar sahip çıksın. Bence onlar bana verilen maddi imkanlar çerçevesinde mevkilerine göre en iyi adamlar" dedi.

Kötü kader

Kocaelisporlu Orhan'ın ağabeyi, Beşiktaş'ın eski milli futbolcusu Reşit Kaynak (47), dün geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Kaynak ailesi, daha önce de futbolcular İrfan ile Kayhan'ı, yine kalp yetmezliğinden kaybetmişti. Reşit Kaynak'ın cenazesi dün Adana'da toprağa verildi. Yedi kardeş olan aileden İrfan Kaynak, Adanaspor'da oynadığı 1993 yılında kalp krizi sonucu vefat etmişti. Fenerbahçe ve Adanaspor'un eski futbolcularından Kayhan Kaynak da Demirspor'da oynadığı 1994 yılında antrenmanda kalp krizi geçirerek hayata gözlerini yummuştu.