Euro2016 Benzema'nın şok suçlamasına cevap Bakan'dan!

Benzema'nın şok suçlamasına cevap Bakan'dan!

02.06.2016 - 15:07 | Son Güncellenme:

Hakkındaki şantaj soruşturması nedeniyle Fransa Milli Takımı'nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) kadrosuna alınmayan Karim Benzema'nın Fransa'yı ırkçılıkla suçlamasının ardından başlayan tartışma sürüyor.

Benzemanın şok suçlamasına cevap Bakandan

Fransa Çalışma Bakanı Myriam El Khomri, ''I TELE'' televizyon kanalına yaptığı açıklamada, ''Benzema yaptığı konuşmanın ne kadar tehlikeli olabileceğini hesaplamadı.'' diyerek tepkisini dile getirdi.

Ülkede ırkçılık sorunu yaşandığının ve kendisinin de kökeni yüzünden bu sorunun kurbanlarından biri olduğunu aktaran Fransız bakan, Benzema'nın hakkında açılmış soruşturma yüzünden milli formayı giyemediğine dikkati çekti.

Milli takımın eski siyahi futbolcularından birisi olan ve son dönemde ırkçılıkla mücadele konusunda bir eğitim derneğinin başkanlığını yapan Lilian Thuram ise Benzema'yı yine sorumsuzlukla suçladı.

Thuram, Benzema'nın ırkçılık yüzünden değil, hakkında açılan dava nedeniyle milli takıma çağrılmadığını ifade etti.

France-info radyo kanalına konuşan Thuram, "Irkçılık Fransız toplumunda var ancak Benzema, hakkındaki dava yüzünden milli takıma çağrılmadı. Didier Deschamps ile konuştum. Benzema'yı kadroya alamadığı için çok üzgün. Benzema, milli takımı çok sevdiğini söylüyor ama bu açıklamaları ile takıma zarar veriyor.'' şeklinde konuştu.

Sosyolog Tarık Ramadan, BFM kanalına yaptığı açıklamada, Fransa'da ırkçılığın mevcut olduğunu ancak Benzema'nın milli takıma alınmamasında ''ırkçı bir neden olmadığını'' söyledi.

Fransızların eski ünlü futbolcusu Eric Cantona, milli takım teknik direktörü Deschamps'ın Benzema ve Ben Arfa'yı takıma almayışının arkasında ırkçı bir tavrın bulunduğunu öne sürmüştü. Benzema ise Deschamps için "Fransa'nın ırkçı bir kesiminin baskısı altında kaldı." ifadesini kullanmıştı.